Expropriere

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
lumi10ro

Expropriere

Post by lumi10ro » 11 Mar 2010, 12:33

Am nevoie de niste pareri va rog.
Cum pot sa probez ca s-a facut o expropriere a unui teren daca nu am decretul de expropriere. Ideea e ca exproprierea s-a facut prin anul 1977, insa nu a fost operata in CF, si nu am reusit sa identific si sa gasesc decretul de expropriere.
Credeti ca as putea incerca cu martori?
Reprezint SC care a primit terenul expropriat in anul 1977 si il foloseste si in prezent nefiind revendicat de catre nimeni.

Multumesc si o zi cat mai buna!

vulpacris

Re: Expropriere

Post by vulpacris » 11 Mar 2010, 12:47

Si cei de la care l-ati primit in temeiul carui act au intrat, la randul lor, in posesia si administrarea terenului ?!

:cafea:

lumi10ro

Post by lumi10ro » 11 Mar 2010, 13:14

Terenul a fost a unor persoane fizice care au fost expropriate de statul roman, iar apoi terenul a fost atribuit prin certificat de atestare a dreptului de proprietate SC pe care o reprezint.
In CF terenul apare in continuare pe acele persoane fizice care sunt decedate, dar nu a facut nimeni vreo cerere de revendicare.
Certificatul de atestare a dreptului de proprietate nu am reusit sa-l inscriem in CF pentru ca nu era operata exproprierea acelor persoane.
De aceea am introdus actiune in instanta pentru intabularea dr. de proprietate a SC asupra acestui teren dar trebuie sa probam faptul ca acel teren a fost expropriat.

Sper ca m-am fact intelasa si mai astept sugestii!
Multumesc

vulpacris

Post by vulpacris » 11 Mar 2010, 15:25

Asta inseamna ca sunteti in zona de CF.

Eu am inteles foarte bine ce ati spus dvs., dar vad ca dvs. nu m-ati inteles pe mine. :sad:

Eu am intrebat despre cel care v-a dat nenorocitul acela de "certificat de atestare a dreptului de proprietate", emitentul, care este un minister sau alta institutie a statului, cu ce drept a emis certificatul de atestare, ca acolo trebuie sa existe titlul prin care terenul a intrat in patrimoniul statului, ca daca nu exista nici la ei, singura concluzie este ca certificatul de atestare este emis nelegal, deoarece v-a fost transmis un drept de proprietate de catre o persoana care nu era titularul acelui drept de proprietate si conform principiului de drept nemo plus iuris ad alium transferre potest quam ipse habeat - nimeni nu poate transmite altuia mai mult drept decat are el insusi.

De aceea nu vi se intabuleaza terenul.

Intrebati la organul emitent al certificatului minune, care este o alta varianta de expropriere nelegala si abuziva inventata de comunisti, dar dupa 1990, in temeiul carui titlu de proprietate al statului roman au emis ei certificatul.

Daca nu au, nici dvs. nu aveti nici un drept in temeiul respectivului certificat, care in acest fel este lovit de nulitate absoluta, ca inseamna ca dreptul de proprietate nu a iesit niciodata din patrimoniul adevaratilor proprietari inscrisi in CF si, dreptul s-a transmis pe cale sucesorala, iar mostenitorul persoanelor decedate nu este obligat sa-si intabuleze dreptul decat daca vrea sa-l opuna, altfel, este proprietar de drept al terenului.

Probabil, cand o sa se trezeasca, o sa-si inregistreze dreptul in temeiul certificatului de mostenitor si, o sa si revendice proprietatea.

lumi10ro

Post by lumi10ro » 12 Mar 2010, 08:53

vulpacris wrote:Asta inseamna ca sunteti in zona de CF.

Eu am inteles foarte bine ce ati spus dvs., dar vad ca dvs. nu m-ati inteles pe mine. :sad:

Eu am intrebat despre cel care v-a dat nenorocitul acela de "certificat de atestare a dreptului de proprietate", emitentul, care este un minister sau alta institutie a statului, cu ce drept a emis certificatul de atestare, ca acolo trebuie sa existe titlul prin care terenul a intrat in patrimoniul statului, ca daca nu exista nici la ei, singura concluzie este ca certificatul de atestare este emis nelegal, deoarece v-a fost transmis un drept de proprietate de catre o persoana care nu era titularul acelui drept de proprietate si conform principiului de drept nemo plus iuris ad alium transferre potest quam ipse habeat - nimeni nu poate transmite altuia mai mult drept decat are el insusi.

De aceea nu vi se intabuleaza terenul.

Intrebati la organul emitent al certificatului minune, care este o alta varianta de expropriere nelegala si abuziva inventata de comunisti, dar dupa 1990, in temeiul carui titlu de proprietate al statului roman au emis ei certificatul.

Daca nu au, nici dvs. nu aveti nici un drept in temeiul respectivului certificat, care in acest fel este lovit de nulitate absoluta, ca inseamna ca dreptul de proprietate nu a iesit niciodata din patrimoniul adevaratilor proprietari inscrisi in CF si, dreptul s-a transmis pe cale sucesorala, iar mostenitorul persoanelor decedate nu este obligat sa-si intabuleze dreptul decat daca vrea sa-l opuna, altfel, este proprietar de drept al terenului.

Probabil, cand o sa se trezeasca, o sa-si inregistreze dreptul in temeiul certificatului de mostenitor si, o sa si revendice proprietatea.

lumi10ro

Post by lumi10ro » 12 Mar 2010, 09:08

Terenul in cauza a fost dat de catre statul roman in administrare operativa la SC in anul 1977, iar dupa aparitia HG 834/1991 SC a intocmit documentatia pentru emiterea certificatului care a fost trimisa la Ministerul Transporturilor, care a emis certificatul.
O sa fac un demers la Ministerul Transportrilor sa raspunda care era titlul de proprietate al statului la data emiterii certificatului, insa ma indoiec ca o sa raspunda la obiect in viitorul apropiat.
Ma gandeam ca in actiunea de intabulare pe care o deschid sa chem in garantie pe Ministerul Transpoturilor, emitentul certificatului.
Ce parere aveti de asta?

Multumesc mult pentru sfaturi.

frunzabogdan77

Post by frunzabogdan77 » 11 Mar 2016, 12:07

incercati decretul 185/1977

Post Reply