Buna ziua!Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine!Am fost disponibilizata de la serviciu pe motiv de desfiintare a locului de munca.Societatea noastra are CCM la nivel de unitate, potrivit caruia am beneficia de mai multe salarii compensatorii decat unul si anume 3.Problema este ca nu avem acces la acest contract, sindicatul si cei de la resurse umane, refuzand sa ni-l arate.
1.Cum as putea sa-l obtin, carei institutii sa ma adresez?Am sunat la Directia Muncii(nu ITM) si mi-au spus ca nu-mi pot elibera vreun exemplar, ci doar sa-i dau in judecata.
2.In ipoteza in care se va intampla asta, ce atasez eu la cerere, cu alte cuvinte ce invoc si pe ce ma bazez, in conditiile in care nu stiu numarul contractului exact si nici continutul acestuia?Ce ma sfatuiti sa fac?
obtinere contact colectiv de munca la nivel de unitate
Re: obtinere contact colectiv de munca la nivel de unitate
dacă ştii că acel ccm există şi îţi este aplicabil, faci 3 hârtii:
una la sindicat, una la unitate şi una la direcţia muncii.
ceri în această hârtie o copie a ccm/u. chiar dacă nu ţi-l dă nimeni, tu dai lejer unitatea în judecată
şi în cursul acţiunii ceri instanţei să oblige unitatea să depună un exemplar la dosar.
una la sindicat, una la unitate şi una la direcţia muncii.
ceri în această hârtie o copie a ccm/u. chiar dacă nu ţi-l dă nimeni, tu dai lejer unitatea în judecată
şi în cursul acţiunii ceri instanţei să oblige unitatea să depună un exemplar la dosar.