putem lua fata cu noi?
putem lua fata cu noi?
Am o fetita pe care o cresc de la varsta de 3 ani, acum are 17. Mama ei naturala este plecata din tara si nu stie nimic de soarta acestui copil. Eu sunt casatorita cu tatal fetei. Vreau sa va intreb: daca in luna noiembrie fata implineste 18 ani, iar noi in luna august vrem sa plecam in concediu in afara tarii, o putem lua si pe ea? Sau numai in luna in care implibeste 18 ani? De acordul mamei nici nu se pune problema pt ca nu avem de unde sa o luam. Conteaza cele trei luni, din august pana in noiembrie?
Re: putem lua fata cu noi?
Da. conteaza cele 3 luni, caci din punct de vedere legal nu este majora.
Dar tatal are hotarare judecatoreasca de incredintare?doriti sa mergeti in concediu in Europa sau in afara ei? caci daca are hotarare de incredintare a minorei, puteti caaltori fara acordul mamei pe teritoriul europei.
Dar tatal are hotarare judecatoreasca de incredintare?doriti sa mergeti in concediu in Europa sau in afara ei? caci daca are hotarare de incredintare a minorei, puteti caaltori fara acordul mamei pe teritoriul europei.
Tatal nu are hotarare judecatoreasca. Este vina noastra ca nu am deschis proces. Este vorba de europa. Pacat!
Eu v-as sugera sa sunati la serviciul de informatii de la aeroport sau la vama sa intrebati. Daca plecati in concediu cu masina personala, la vama i se va cere doar cartea de identitate sau pasaportul;in definitiv, daca pentru un major este suficienta doar cartea de identitate, in cazul unui copil mare de varsta , insotit de unul din parinti, de ce s-ar face prea mult caz. Si daca fetita a ramas sa poarte in continuare numele tatalui si prezinta buletinul, nu cred ca mai sta cineva sa verifice daca fata i-a fost incredintata tatalui sau nu. Probleme mari si suspiciuni se nasc atunci cand copilul e mic.
Dar ar fi bine sa sunati la vama sa intrebati, sa nu faceti o cheltuiala in plus. Va sfatuiesc astfel, pentru ca si eu m-am lovit de o problema oarecum asemanatoare, am sunat la serviciul informatii la aeroport si de acolo am fost redirectionata undeva la vama si am primit toate informatiile necesare.
Dar ar fi bine sa sunati la vama sa intrebati, sa nu faceti o cheltuiala in plus. Va sfatuiesc astfel, pentru ca si eu m-am lovit de o problema oarecum asemanatoare, am sunat la serviciul informatii la aeroport si de acolo am fost redirectionata undeva la vama si am primit toate informatiile necesare.