Am primit din partea angajatorului o comunicare conform careia s-a hotarat reducerea personalului si desfiintarea postului meu cu preaviz 20 zile, conform dispozitiilor art. 74, alin 1 si 2 din Contractul colectiv de munca.
Doresc sa stiu care sunt posibilitatile mele de contestare a acestei decizii si de castig in cazul introducerii unei actiuni judecatoresti.
Probleme existente:
- nu mi s-a adus la cunostiinta din momentul angajarii si pana acum de existenta vreunui contract colectiv de munca
- contractul individual de munca nu mi s-a dat niciodata pentru a-l semna cu toate ca mi s-au eliberat diverse adeverinte necesare la banca cu specificarea salariului.
- nu mi s-a reprosat absolut nimic pe linie profesionala
- nu mi s-a oferit nici o alta varianta de angajare in cadrul societatii
- nu mi s-au adus la cunostiinta nici un fel de norme de protectia munci
- ocup o functie de conducere si dupa cunostiintele mele aceasta presupune 30 zile preaviz
- conform ccmun nu beneficiez de minim un salariu compensatoriu??
- nu mi s-a adus niciodata la cunostiinta nici un fel de regulament intern sau o fisa a postului
- nu am avut niciodata un fluturas, un pontaj sau orice fel de alt document iar salariul l-am obtinut numai "la plic"
Va rog sa imi spuneti daca pot sa ii actionez in judecata si sa am vreun castig de cauza in aceasta problema.
Multumesc anticipat
posibilitati contestare preaviz