Mare ajutor urgent!
Mare ajutor urgent!
Sunt implicat cu 11 prieteni intr`un caz penal. Suntem suporteri ai unei echipe de fotbal si le`am luat steagurile altora intr`o benzinarie din microbuz, in altercatie s`au spart si 2-3 geamuri ale microbuzului, am suportat consecintele, am dat niste declaratii, i`am platit soferului, nu are nimeni plangere impotriva noastra. Dupa 1 an de zice ne`a venit acasa o citatie sa ne prezentam la Politie Pianu(localitatea in care s`a produs incidentul) insotiti de avocati pentru a da declaratii fiind acuzati din ce scria pe citatie de talharie,distrugere, deranjarea linistii si ordinii.Intrebarea mea este daca chiar ne trebuie avocat, nu ne putem lua unul de grup ? Fiind luati in considerare ca grup organizat nu vad nimic in neregula, ce spuneti?
Multumesc mult .
Multumesc mult .
Re: Mare ajutor urgent!
Nasol...Corvus wrote:Sunt implicat cu 11 prieteni intr`un caz penal. Suntem suporteri ai unei echipe de fotbal si le`am luat steagurile altora intr`o benzinarie din microbuz, in altercatie s`au spart si 2-3 geamuri ale microbuzului, am suportat consecintele, am dat niste declaratii, i`am platit soferului, nu are nimeni plangere impotriva noastra. Dupa 1 an de zice ne`a venit acasa o citatie sa ne prezentam la Politie Pianu(localitatea in care s`a produs incidentul) insotiti de avocati pentru a da declaratii fiind acuzati din ce scria pe citatie de talharie,distrugere, deranjarea linistii si ordinii.Intrebarea mea este daca chiar ne trebuie avocat, nu ne putem lua unul de grup ? Fiind luati in considerare ca grup organizat nu vad nimic in neregula, ce spuneti?
Multumesc mult .
Cat de nevinovat suna "le-am luat steagurile"... si cat de dura e realitatea (talharie, pedeapsa e inchisoarea de la 3 la 18 ani) La dvs e talharie savarsita de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa e de la 7-20 de ani!!!
Luati-va fiecare cate un avocat!!!
Poate scapati de chestia cu "grupul organizat" care mai mult va infunda decat va ajuta!!!
Astazi am aflat ca e o problema, soferul autocarului nu isi retrasese declaratia, noi avem hartie cu el la notar sa isi retraga declaratia si e obligat sa mearga la politie sa si`o retrag, in asa fel vom mai scapa de acuzatii.Am luat legatura si cu un avocat si a spus ca putem scapa nevinovati dar e problema si de bani (intre 1500-2000 ron) majoritatea dintre noi fiind studenti.Ce parere aveti despre avocatii din oficiu? Ce alta solutie mai necostisitoare pot aplica?Daca luam acelasi avocat 2-3 persoane ne-ar putea costa mai putin?
Multumesc mult.
Multumesc mult.
Fiecare dintre persoanele acuzate trebuie sa aibe aparatorul lui ( avocat ) si asta pentru ca in faptele pentru care sunteti acuzati fiecare are partea lui de vina si deci fiecare plateste dupa cum hotaraste judecatorul in fuctie de dovezi si de actiunea rezultata de fiecare persoana.
Fie un avocat platit fie unul din oficiu ambii isi fac treaba,este totusi recomandat un avocat platit.
Fie un avocat platit fie unul din oficiu ambii isi fac treaba,este totusi recomandat un avocat platit.
un avocat poate asista/ reprezenta mai multe parti in aceeasi cauza,daca interesele clientilor lui nu sunt contrare...ori in practica cam greu de intalnit astfel de situatii.
M`am decis pana la urma cum voi face. Voi merge la declaratie unde voi avea nevoie de un avocat pentru ca am fost minor, voi cere unul din oficiu, iar daca se va ajunge la proces, desi unul dintre avocatii unui baiat care a fost si el implicat a spus ca nu crede, voi fi nevoit sa imi iau unul.M`am interesat si cu avocatii astia cu mai multi clienti in aceiasi cauza si se poate, dar dai tot aceiasi bani ca si cum i`ai da daca ai fi fost singur, deci 1500 ron si daca il iei cu inca cineva si daca nu.
1500 doar pt cercetarea penala?sau doar sa te insoteasca la declaratie? 

Corvus wrote:M`am decis pana la urma cum voi face. Voi merge la declaratie unde voi avea nevoie de un avocat pentru ca am fost minor, voi cere unul din oficiu, iar daca se va ajunge la proces, desi unul dintre avocatii unui baiat care a fost si el implicat a spus ca nu crede, voi fi nevoit sa imi iau unul.M`am interesat si cu avocatii astia cu mai multi clienti in aceiasi cauza si se poate, dar dai tot aceiasi bani ca si cum i`ai da daca ai fi fost singur, deci 1500 ron si daca il iei cu inca cineva si daca nu.
Agenduta, eu din asta ce sa inteleg?ca 1500ron si daca la-r fi luat singur si daca il iei si cu inca altcineva si daca nu...deci i-ar fi dat aceeasi bani...asadar, ce n-am inteles eu din postare?
angel wrote:1500 doar pt cercetarea penala? sau doar sa te insoteasca la declaratie?
Corvus wrote:M`am decis pana la urma cum voi face. Voi merge la declaratie unde voi avea nevoie de un avocat pentru ca am fost minor, voi cere unul din oficiu,
ok?Corvus wrote:iar daca se va ajunge la proces, desi unul dintre avocatii unui baiat care a fost si el implicat a spus ca nu crede, voi fi nevoit sa imi iau unul.M`am interesat si cu avocatii astia cu mai multi clienti in aceiasi cauza si se poate, dar dai tot aceiasi bani ca si cum i`ai da daca ai fi fost singur, deci 1500 ron si daca il iei cu inca cineva si daca nu.

Nu nu , 1500 cu totul, La mine in oras un avocat cam atat ia 1500-2000 ron depinde de avocat. In alte parti cred ca e cam la fel oricum.
Au retras plingerile presupusii pagubiti insa ramane exact ce am ingrosat eu din textul tau,in instanta se vor prezenta concluziile si cum ati reparat fiecare greseala insa Statul trebuie sa-si retraga plingerea de tulburarea ordinii si linistii publice ceea ce nu cred iar marea problema se pune ca erati constituiti in grup.Corvus wrote:Sunt implicat cu 11 prieteni intr`un caz penal. Suntem suporteri ai unei echipe de fotbal si le`am luat steagurile altora intr`o benzinarie din microbuz, in altercatie s`au spart si 2-3 geamuri ale microbuzului, am suportat consecintele, am dat niste declaratii, i`am platit soferului, nu are nimeni plangere impotriva noastra. Dupa 1 an de zice ne`a venit acasa o citatie sa ne prezentam la Politie Pianu(localitatea in care s`a produs incidentul) insotiti de avocati pentru a da declaratii fiind acuzati din ce scria pe citatie de talharie,distrugere, deranjarea linistii si ordinii.Intrebarea mea este daca chiar ne trebuie avocat, nu ne putem lua unul de grup ? Fiind luati in considerare ca grup organizat nu vad nimic in neregula, ce spuneti?
Multumesc mult .
Probabil suspendare si amenzi conistente,mai grav nu cred in cazul prezentat altceva.
Si..cum am spus,e de preferat fiecare cu avocatul lui,unii in astfel de cazuri nu au dat toata suma iar aparatorul nu s-a prezentat la procese lasind partile sa se puna de acord care sa dea restul de bani,un fel de constringere intre partile pe care trebuia sa le apere,nu cred ca vrei sa ai parte de asa ceva in proces penal.