o parere,va rog

Discutii privind Dreptul Penal
viorel21

o parere,va rog

Post by viorel21 » 15 Feb 2010, 22:03

un prieten a fost prins intr-un hypermarket dupa ce a consumat cateva batoane de ciocolata, abandonand ambalajele pe rafturi. agentii de paza l-au oprit, s-au targuit, l-au inteles ca de la om la om, i-au zis ca nu vor informa politia, dar l-au obligat sa plateasca la una din casele hypermarketului suma de 70 ron, cu bon (nu stiu cum au gandit-o, i-au spus ca "mai acoperim si noi din daunele magazinului") si l-au lasat sa plece. Nu au chemat politie,jandarmi, doar au scris ei niste hartii(o lista cu produsele consumate si neachitate), l-au pus sa le semneze si i-au facut copie dupa CI, i-au zis ca este "pentru arhiva". Este preocupat daca firma de paza poate informa politia ulterior acestei intamplari si sa se trezeasca chemat la politie. i se poate intocmi dosar penal pentru un asa nimic?reprezentantii firmei de securitate pot trimite copia CI si hartiile alea la politie?

johei

Re: o parere,va rog

Post by johei » 16 Feb 2010, 09:17

In principiu pot!
Insa.. depinde si de dovezi, ce s-a negociat, ce s-a semnat, etc.

viorel21

Post by viorel21 » 16 Feb 2010, 10:21

johei wrote:In principiu pot!
Insa.. depinde si de dovezi, ce s-a negociat, ce s-a semnat, etc.
credeti ca firma de securitate va face demersurile pentru informarea politiei, intr-un caz cu o paguba de cativa lei, paguba recuperata cu varf si indesat prin micul santaj de 70ron?noi nu credem si speram sa avem dreptate...chiar daca este periculos ca are acolo o copie dupa CI si a semnat acele hartii...dar dupa cum s-a solutionat, nu credem ca vor mai face altceva.dumneavoastra ce parere aveti?

angel

Post by angel » 16 Feb 2010, 12:36

Teoretic sigur ca pot, insa sansele sunt foarte mici.

johei

Post by johei » 16 Feb 2010, 13:29

Sansele sunt mari.. probabilitatea e mica!!! :wink:

viorel21

Post by viorel21 » 16 Feb 2010, 13:31

angel wrote:Teoretic sigur ca pot, insa sansele sunt foarte mici.
in cat timp ar putea face o plangere penala, legal?daca trece prea mult timp, nu pot fi trasi la raspundere pentru amanare(un eventual santaj??)?si daca fac o plangere, ce urmeaza?in cat timp va fi anuntat prietenul meu despre aceasta?va multumesc

angel

Post by angel » 16 Feb 2010, 13:43

johei wrote:Sansele sunt mari.. probabilitatea e mica!!! :wink:
:fluierat:
viorel21 wrote: in cat timp ar putea face o plangere penala, legal?daca trece prea mult timp, nu pot fi trasi la raspundere pentru amanare(un eventual santaj??)?si daca fac o plangere, ce urmeaza?in cat timp va fi anuntat prietenul meu despre aceasta?va multumesc
termenul este de 2 luni,care curge de la data cand partea vatamata a cunoscut faptuitorul, in speta noastra curge din aceeasi zi.

Nu-i poti santaja :-? :-? ( e infractiune).nu-mi place cum gadesti :mrgreen:

Daca fac plangere, urmeaza o cercetare penala in care prietenul dvs va fi chemat sa dea cu subsemnatul :mrgreen:

viorel21

Post by viorel21 » 16 Feb 2010, 14:44

viorel21 wrote: termenul este de 2 luni,care curge de la data cand partea vatamata a cunoscut faptuitorul, in speta noastra curge din aceeasi zi.

Nu-i poti santaja :-? :-? ( e infractiune).nu-mi place cum gadesti :mrgreen:
poate m-am exprimat gresit.ma gandisem ca daca EI amana plangerea, ar putea fi banuiti de santaj asupra prietenului meu.altfel, de ce nu au sesizat politia pe loc, sa vina un echipaj si sa intocmeasca actele de rigoare?in cazurile aparute prin presa, asa s-a procedat (il iau agentii de paza,cheama politia pe loc, merg la sectie si acolo actele de rigoare).si ma mai intreb, daca i-au luat si 70ron, ar mai face si o plangere??adica ei sunt mielul care suge la doua oi? (si bani si plangere pentru pedeapsa?).ma gandesc si eu...

agenda

Post by agenda » 16 Feb 2010, 15:01

angel :floare: de ce 2 luni?

angel

Post by angel » 16 Feb 2010, 22:10

ca-i plangerea prealabila aici, si termenul de 2 luni curge de la cunoasterea faptuitorului/faptei, ori in septa noastra faptuitorul/fapta au fost cunoscute pv. in aceeasi zi.

agenda

Post by agenda » 16 Feb 2010, 22:55

:floare: am inteles ca te-ai referit la plangere prealabila.

insa de ce crezi ca este plangere prealabila. ca doar e furt...si nu se incadreaza la 210 cp

completare: de fapt e furt calificat ca e in public

angel

Post by angel » 16 Feb 2010, 23:31

agenda wrote::floare: am inteles ca te-ai referit la plangere prealabila.

insa de ce crezi ca este plangere prealabila. ca doar e furt...si nu se incadreaza la 210 cp

completare: de fapt e furt calificat ca e in public
:wall: :wall:

corect! :wall:

asa se intampla cand citesti si pe for si-ti mai rezolvi spetele profesionale reale :oops: le mixezi,ca om sunt si eu...si constat ca musai s-am iau o vacanta si cat mai curand

Eram departe tare Agenduto :floare: cand am postat :wall:

revenind la speta, da e furt calificat ca-i intr-un loc public si punerea in miscare a actiunii penale nu se face prin plangerea prealabila, aceasta facandu-se si din oficiu.In cazul nostru care-i flagrant, puteau sa-i faca sesizare pe loc...
cu privire la termen ma mai gandesc...acum nu ma mai simt capabila sa gandesc la parametrii optimi :oops:

agenda

Post by agenda » 16 Feb 2010, 23:41

:crizaderas: :crizaderas: iaiiiiiiiii uite o :cake: si lasa lucrul la ora asta ... :kiss: :kiss:

referitor la termen...nu cred ca e vreun termen...intervine prescriptia

angel

Post by angel » 16 Feb 2010, 23:58

@Agenduta::kiss: :kiss: :cake: :cake: :floare: :floare: :floare:

la calculul termenului de prescriptie ma refeream si eu...

agenda

Post by agenda » 17 Feb 2010, 00:03

:kiss: :kiss: :kiss:

Post Reply