Partaj bun comun

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Andreea_Bacanu

Partaj bun comun

Post by Andreea_Bacanu » 14 Feb 2010, 15:47

In urma casatoriei care a avut loc in iulie 2009 am luat o masina la mina a doua pe numele meu. Dupa 9 luni de casatorie ne-am despartit dar ne divortati . Masina a ramas la el dar certificatul de inmatriculare este pe numele meu si la el. Eu vreau ca sa obtin acest bun fara a ajunge in tribunal. As vrea sa ii i-au masina si sa nu mai circule cu ea pina se pronunta divortul. Ce se poate face legal in aceasta situatie?

GIGI1

Re: Partaj bun comun

Post by GIGI1 » 15 Feb 2010, 21:22

Andreea_Bacanu wrote:In urma casatoriei care a avut loc in iulie 2009 am luat o masina la mina a doua pe numele meu. Dupa 9 luni de casatorie ne-am despartit dar ne divortati . Masina a ramas la el dar certificatul de inmatriculare este pe numele meu si la el. Eu vreau ca sa obtin acest bun fara a ajunge in tribunal. As vrea sa ii i-au masina si sa nu mai circule cu ea pina se pronunta divortul. Ce se poate face legal in aceasta situatie?
Nu conteaza pe numele cui este masina, aceasta are regimul bunului comun
Din punct de vedere legal singura solutie e sa-l rogi frumos sa mearga pe jos.

avocat alina

Re: Partaj bun comun

Post by avocat alina » 16 Feb 2010, 11:05

masina intra in comunitatea matrimoniala de bunuri a sotilor , fiind achizitionata in timpul casatoriei .
investiti instanta cu actiunea de divort si partaj , daca nu va intelegeti cine sa preia masina .

Post Reply