Divortul cu copil minor
Divortul cu copil minor
Buna tuturor!
Am o intrebare privind procedura de divort:
Sint casatorita si am o fetita de 5 ani, si am ajuns in romania acum trei luni pentru a termina studii mele.
As dori sa stiu daca pot intocmi cererea de divort avind in vedere ca sotul meu e strain si are locuinta in tara lui.
NB: sotul meu m-a trimis o declaratie prin care este de accord privind stabilirea cu fica mea la domiciliul mama mea.
multusmesc pentru timpul vostru.
Am o intrebare privind procedura de divort:
Sint casatorita si am o fetita de 5 ani, si am ajuns in romania acum trei luni pentru a termina studii mele.
As dori sa stiu daca pot intocmi cererea de divort avind in vedere ca sotul meu e strain si are locuinta in tara lui.
NB: sotul meu m-a trimis o declaratie prin care este de accord privind stabilirea cu fica mea la domiciliul mama mea.
multusmesc pentru timpul vostru.
Re: Divortul cu copil minor
Buna!
Inainte de a va putea oferi un raspuns complet as maia vea nevoie de unele date suplimentare si anume:
Unde s-a incheiat casatoria?
Ati avut domiciliul comun in Romania?..asta nu presupune o proprietate neaparat.
sotul daca se afla intr-o alta tara, care este accea...este de acordul cu divortul?are o adresa de domiciliu in Romania?...flotant, rezidenta...
Fetita unde este nascuta?
Tatal a recunoscut fiica?
Inainte de a va putea oferi un raspuns complet as maia vea nevoie de unele date suplimentare si anume:
Ati avut domiciliul comun in Romania?..asta nu presupune o proprietate neaparat.
sotul daca se afla intr-o alta tara, care este accea...este de acordul cu divortul?are o adresa de domiciliu in Romania?...flotant, rezidenta...
Mersi Angel pentru interesul tau.angel wrote:Buna!
Ne am casatorit in romania, dar nu am avut domiciliul comun in romania dar am avut in USA.
Sotul meu e cetatean american si fiica mea s-a nascut in USA , are si passaport american.
(are si certificat de nastere roman).
Tatal a recunoscut fiica.
Sotul nu este de acord cu divortul dar vrea sa luam sedinte de "family therapy" ca sa rezolvam situatie.
mersi pentru ajutor.
Cu placere!Ctiti-va MP
Acum se pune problema cu privire la competenta instantei de judecata in solutinoarea cauzei supusa judecatii.
eu zic asa:
-sotia romanca, sotul cetatean strain;
-sotia domicilaza in Romania;
-ultimul domiciliu al sotilor, in strainatate.
Competenta ar fi cam asa:
-ultimul domiciliu comun al sotilor...ori asta trebuie evitat...pe cat posibil
- sau domiciliul paratului in ultimele 6 luni....si asta este de evitat
-deci, cred ca este competenta judecatoria1
Johei....tu ce zici?

Acum se pune problema cu privire la competenta instantei de judecata in solutinoarea cauzei supusa judecatii.
eu zic asa:
-sotia romanca, sotul cetatean strain;
-sotia domicilaza in Romania;
-ultimul domiciliu al sotilor, in strainatate.
Competenta ar fi cam asa:
-ultimul domiciliu comun al sotilor...ori asta trebuie evitat...pe cat posibil
- sau domiciliul paratului in ultimele 6 luni....si asta este de evitat
-deci, cred ca este competenta judecatoria1
Johei....tu ce zici?
Last edited by angel on 09 Feb 2010, 14:56, edited 1 time in total.
in astfel de situatii competenta apartine judecatoriei sect. 1 - bucuresti .
Instanta competenta pentru divort e si cea romana.
Insa... uite ce spune legea 105 in art 20 si 22!!!
In privinta divortului se aplica legea domiciliului comun, adica cea americana!
La asta se adauga si procedura de citare cu Statele Unite...
Parerea mea e ca daca sotul nu vrea divortul si-si gaseste un avocat suficient de smecher poate lungii divortul cu vreo cativa ani!
Poate e mai bine sa va interesati cum ar fi cu un divort in state... mai bine zis in statul respectiv, de regula merge destul de repede.
Insa... uite ce spune legea 105 in art 20 si 22!!!
In privinta divortului se aplica legea domiciliului comun, adica cea americana!
La asta se adauga si procedura de citare cu Statele Unite...
Parerea mea e ca daca sotul nu vrea divortul si-si gaseste un avocat suficient de smecher poate lungii divortul cu vreo cativa ani!
Poate e mai bine sa va interesati cum ar fi cu un divort in state... mai bine zis in statul respectiv, de regula merge destul de repede.
Cu privire al procedura de citare cu strainatatea m-am gandit ca nu scapa.
Pai o merge destul de repede, dar nu si in conditiile in care sotul nu este de acord cu divortul.Ori sotul nefiind de acord, in speta noastra, crezi ca si-ar mai da acceptul sa vina cu minora in tara?! eu nu cred.
Deci, e bine sa va interesati si de procedura din statul respectiv si sa alegeti ce e mai favorabil pentru minora si pentru dvs.
Pai o merge destul de repede, dar nu si in conditiile in care sotul nu este de acord cu divortul.Ori sotul nefiind de acord, in speta noastra, crezi ca si-ar mai da acceptul sa vina cu minora in tara?! eu nu cred.
Deci, e bine sa va interesati si de procedura din statul respectiv si sa alegeti ce e mai favorabil pentru minora si pentru dvs.
Corect!
Insa... se poate spune: fata ramane in Romania la bunici si eu merg sa divortez! Acum... depinde daca in procesul de divort se hotaraste din oficiu si acolo in privinta copiilor minori sau merge si fara...
Una peste alta.. inainte de a introduce o cerere de divort e bine sa cunoasteti toate variantele si sa o alegeti pe cea mai convenabila. Inclusiv financiar.
PS In ce stat ati locuit?
Insa... se poate spune: fata ramane in Romania la bunici si eu merg sa divortez! Acum... depinde daca in procesul de divort se hotaraste din oficiu si acolo in privinta copiilor minori sau merge si fara...
Una peste alta.. inainte de a introduce o cerere de divort e bine sa cunoasteti toate variantele si sa o alegeti pe cea mai convenabila. Inclusiv financiar.
PS In ce stat ati locuit?
mersi pentru sfaturi, cred ca am uitat un lucru important despre munca sotului meu dar nu se poate scris aici.
Totusi multumesc pentru raspunsuri .
Totusi multumesc pentru raspunsuri .
OK.
Aveti varianta MP, pentru lucruri care nu pot fi scrise aici.
Aveti varianta MP, pentru lucruri care nu pot fi scrise aici.
Nu trebuie sa te sperii, nu ai ce sa pierzi, problema este unde sa-l chemi in judecata, incearca in romania, si motivezi ca ai domiciliul aici ,esti impreuna cu fiica, ai serviciul aici,si sa fie citat in america.