Am doar o adeverinta de punere in posesie asupra terenului

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
dan11

Am doar o adeverinta de punere in posesie asupra terenului

Post by dan11 » 05 Feb 2010, 21:55

sunt disperat nu stiu ce sa mai fac as vrea sa iau actiune legala dar nu cred ca se va ajunge nicaieri , familia mea a mostenit niste terenuri dupa 89 , am primit o adeverintza de punere in posesie de la primarie dar primarul si secretarul de primarie se ascund de 20 de ani si ne duc cu vorba ca ne vor da titlul si terenu . bunici mei au murit milogindu-se de ei iar acum parinti mei sunt pe cale de a renuntza . inainte de a veni in romania si de a apela la alte cai as dori sa stiu ce posibilitatzi legale (de preferat) asa avea . multumesc

vulpacris

Re: nu am titlul de proprietar pe teren ! PLS HELP ME . ty

Post by vulpacris » 05 Feb 2010, 22:48

Daca aveti adeverinta emisa de Comisia locala de fond funciar, si anexa la care se face referire in aceasta si unde sunt inscrise suprafetele si vecinatatile terenurilor, este mai mult decat suficient.

Conform art. 2, alin. (2) din Legea nr. 1/2000, modificata si completata prin Legea nr. 247/2005:

"Drepturile dobandite cu respectarea prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, pentru care au fost eliberate adeverinte de proprietate, proces verbal de punere in posesie sau titlu de proprietate, raman valabile fara nici o alta confirmare.".

Or, prin acest text de lege organica speciala din materia fondului funciar, au fost declarate ca si fiind acte doveditoare a dreptului de proprietate, toate actele emise cu respectarea Legii nr. 18/1991, inainte de anul 2000, adeverinta de proprietate fiind unul din acestea, nemaifiind nevoie de emiterea unui titlu de proprietate, pentru a o confirma, cu care de altfel, legiuitorul a echivalat-o.

Mai mult decat atat legiuitorul prin acest text de lege chiar a interzis autoritatilor publice adinistrative sau administrativ-jurisdictionale sa emita acte confirmative ale drepturilor deja reconstituite in temeiul actelor administrative emise inainte de anul 2000.

Astfel, puteti intra in posesia terenurilor pentru care detineti adeverinta de proprietate oricand doriti, fara nici o alta permisiune din partea nimanui, si sa va inscrieti dreptul de proprietate asupra acestora in Cartea Funciara.

:cafea:

Post Reply