tot legea 9/1998

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
vichi_90

tot legea 9/1998

Post by vichi_90 » 24 Jan 2010, 00:50

Indraznesc totusi sa va mai intreb ceva: am primit hotararea comisiei judetene la un an dupa emitere. Si asta pt. ca m-am dus sa ma informez ce se intampla. Mi-au spus ca au omis sa mi-o trimita dar au trimis-o la vremea respectiva la ANRP. Deci, au trimis-o in septembrie 2008. Am asteptat pana in decembrie si am inaintat actiune impotriva ANRP solicitand instantei sa oblige ANRP-ul la emiterea unei decizii cu privire la acea hotarare. Am primit citatie pt. primul termen prin care mi s-a pus in vedere sa mai depun un set de inscrisuri, deoarece la primul termen se va discuta introducerea Comisiei Judetene in cauza.
Cu hotararea Comisiei Judetene nu sunt multumita deoarece sunt erori de calcul. Nu au calculat curtea 1000 mp aferenti constructiei, ci au calculat toti cei 2500 mp ca teren agricol.Deci, la teren pt. constructii au scris=0.
Acum, am o nedumerire. Eu am solicitat instantei sa o oblige pe ANRP sa emita o decizie de validare sau invalidare. Procesul stiu ca va dusa destul timp. Ma gandeam ca abia dupa ce va emite o decizie voi putea deschide o alta actiune pt. anularea Deciziei.
Acum, ma gandesc, daca introduc si Comisia judeteana solicitand instantei sa o oblige sa anuleze hotararea si sa emita o alta hotarare, atunci nu voi mai putea solicita ANRP-ului sa valideze sau nu hotararea veche a Comisiei Judetene. As putea solicita instantei sa oblige Comisia judeteana sa modifice hotararea deja emisa deoarece a omis sa treaca terenul aferent constructiilor? Ar mai trebui sa si actualizeze despagubirile.
Pot introduce si Min. Fin. solicitand instantei sa -i oblige sa plateasca despagubirile ce vor fi stipulate in dispozitivul hotararii judecatoresti?
Daca ar fi posibil asa ceva as economisi mult timp. La cat de incet se misca cei de la ANRP poate generatiile viitoare vor obtine despagubirile cuvenite. In 11 ani s-au amestecat la Prefectura 2 dosare a doi autori diferiti - tata si var - au fost o gramada de hotarari invalidate, etc. Acum sunt pe rol 2 dosare:
1. Autor tatal - care este deja pe rol in faza administrarii probelor - expertiza. Acest dosar este in Contencios cu paratii ANRP si Comisia judeteana, avand ca obiect anulare act - adica anularea deciziei ANRP si automat si cea a Comisiei Judetene.
2. Autor varul - este dosarul acesta nou, luni este primul termen si ma gandeam poate la al doilea termen sa solicit conexarea la primul dosar. Numai ca acesta are ca obiect obligatia de a face a ANRP-ului, adica de a emite o Decizie de validare sau invalidare. In concluzie, in acesti ani, cei de la Comisia Judeteana au facut varza cele 2 dosare.
Multumesc din suflet pt. ajutor.

vulpacris

Re: tot legea 9/1998

Post by vulpacris » 24 Jan 2010, 08:36

La termenul urmator depuneti o cerere completatoare prin care cereti si modificarea comisiei judetene, in sensul celor 1000 mp curte, si lasati la aprecierea instantei introducerea in cauza si citarea comisiei judetene. Oricum, o sa fie introdusa in cauza. :grin:

Cuantumul despagubirile se recalculeaza la data efectuarii platii, conform legii, fara a mai fi nevoie ca dvs. sa cereti acest lucru.

Ministerul de finante nu poate fi obligat sa achite despagubirile, deoarece prin lege se prevede ca platile se fac in limita sumelor alocate in acest scop din bugetul statului.

:cafea:

vichi_90

Re: tot legea 9/1998

Post by vichi_90 » 24 Jan 2010, 11:24

Multumesc din nou vulpacris. In citatie scrie ca la primul termen se va discuta introducerea in cauza a comisiei judetene. Asa cum mi-ati indicat, am facut cerere completatoare. Nu as fi avut curajul sa-i introduc deoarece ma gandeam ca este alt obiect. Nefiind emisa o decizie din partea ANRP actiunea este in obligatia de a face - adica sa emita o decizie de validare sau invalidare.Mentionez ca din septembrie 2008 comisia judeteana a trimis hotararea la ANRP.
Atacarea hotararii comisiei ma gandeam ca este o actiune care are ca obiect anulare act.
Acum, dupa ce mi-ati explicat, mi-am dat seama ca, in fapt nu trebuie sa cer anularea hotararii comisiei judetene, ci completarea hotararii cu cei 1000 mp curte.
Ar fi indicat sa solicit ca proba o expertiza tehnica? Pt. ca eu nu am vazut raportul de evaluare al comisiei judetene si am impresia ca si constructia a fost evaluata in mod gresit.
Miine am termen, va voi tine la curent noutatile.
Va multumesc. :floare:

Post Reply