In urma cu 2 luni mi s-a intamplat o grozavie foarte mare.Sunt sigur ca o sa va vina greu a crede dar e pe bune..asa s-a intamplat
Acuma doua luni eram minor...si impreuna cu un prieten care avea permis de conducere am luat masina parintilor(cu acordul acestora)pt a merge la un club in apropiere.Asta s-a intamplat pe ora 22:30 cam asa.Toate bune si frumoase..ne-am distrat.
Prostia cea mai mare e ca am consumat alcool..si eu si prietenul care conducea.Pe dimineata am plecat spre casa.Cel care conducea a baut vreo 6-7 beri,dar a spus ca e instare sa conduca si vrea sa duca masina parintilor mei acasa.Am ajuns acasa,a parcat masina in fata la poarta.Prietenul care a condus si-a sunat un taxi si a plecat catre casa.Mentionez ca el nu are domiciliu in Romania ci in Spania.parintii lui au murit si a vandut tot...el stand la niste cunostinte cand vine cate 2-3sapt acasa o data la un an aprox.
De aici incepe marea problema...Dupa ce a plecat respectivul cu taxi,eu m-am apucat sa iau covorasele din masina si sa le scutur..am gatat cu totul si cand am inchis masina,din spate ghici cine ?Domnii de la Politia Rutiera.S-au dat jos din masina s-au legitimat si mi-au cerut si mie sa fac acelasi lucru.Le-am dat buletinul si ei mi-au cerut si permisul.Am spus ca nu posed deoarece inca eram minor la varsta respectiva.Ei au venit pentru ca a anuntat cineva ca masina circula cu viteza foarte mare.Dupa acea am spus ca nu eu conduceam masina si ca a condus-o respectiva persoana.M-au luat la sectii pt declaratii...si mi-au intocmit dosar penal.Ei mi-au spus ca in ziua urmatoare sa vina si conducatorul auto pentru declaratii.L-am sunat a doua zi si i-am spus sa mearga sa spuna ce s-a intamplat.El din cate mi-a spus a zis ca a fost si a dat declaratia.Timp de doua luni nu am avut probleme si nici nu mi-a solicitat nimeni sa ma prezint undeva.Intre timp prietenul care a condus masina a plecat inapoi in spania.De cateva zile vine politia la usa mea si imi spune ca a doua zi dimineata sa ma prezint la politie.Cand ajung acolo imi spune ca unde e cel care a condus masina ca nu are nicio declaratie de la el.Am inlemnit.Am incercat sa il sun dar cred ca si-a schimbat numarul de telefon.Aici in romania habar nu am de cine sa dau ca sa poata sa imi dea un numar de telefon valabil.Si el si prietena lui a plecat si nu reusesc sa dau de nici unul.Politistul mi-a spus ca daca in decurs de o saptamana nu obtine declaratia e nevoit sa dea inceperea urmaririi penale.Sunt foarte speriat..ce e de facut ?Va rog sa ma ajutati cu un sfat
Identificarea soferului care a circulat cu viteza
Re: Am o nelamurire
Alex, politia trebuie sa dovedeasca faptul ca tu ai fost la volanul masinii. Faptul ca te-au gasit facand curatenie in interiorul masinii, nu dovedeste nimic. Mentineti declaratiile pana in panzele albe. Cum adica au venit pentru ca le-a spus cineva ca aveati viteza? Te-au depistat cu radarul sau n-au nicio dovada. Vezi ca te preseaza pentru intimidare. Nu condamna nimeni pe ce li s-a parut , ci pe probe. Asta daca ceea ce afirmi aici e purul adevar.
Re: Am o nelamurire
Deci masina nu se afla in trafic...era oprita, in parcare, iar tu te invarteai pe langa ea..nu erai la volan.alex49 wrote:Am ajuns acasa,a parcat masina in fata la poarta.
Din datele spetei, organul de up nu are nicio dovada...Ca au "auzit ei" de la "cineva"...asta nu reprezinta o dovada.
Chiar daca nu-l gasesc pe "amicul din spania"..tot nu au nika impotriva ta.
Spune-le celor de la up..sa mai citeasca...inca odata...asa, poate au uitat, art.5 indice 2 si art.66 (1 cpp.