Identificarea soferului care a circulat cu viteza

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
alex49

Identificarea soferului care a circulat cu viteza

Post by alex49 » 22 Jan 2010, 21:00

In urma cu 2 luni mi s-a intamplat o grozavie foarte mare.Sunt sigur ca o sa va vina greu a crede dar e pe bune..asa s-a intamplat
Acuma doua luni eram minor...si impreuna cu un prieten care avea permis de conducere am luat masina parintilor(cu acordul acestora)pt a merge la un club in apropiere.Asta s-a intamplat pe ora 22:30 cam asa.Toate bune si frumoase..ne-am distrat.
Prostia cea mai mare e ca am consumat alcool..si eu si prietenul care conducea.Pe dimineata am plecat spre casa.Cel care conducea a baut vreo 6-7 beri,dar a spus ca e instare sa conduca si vrea sa duca masina parintilor mei acasa.Am ajuns acasa,a parcat masina in fata la poarta.Prietenul care a condus si-a sunat un taxi si a plecat catre casa.Mentionez ca el nu are domiciliu in Romania ci in Spania.parintii lui au murit si a vandut tot...el stand la niste cunostinte cand vine cate 2-3sapt acasa o data la un an aprox.
De aici incepe marea problema...Dupa ce a plecat respectivul cu taxi,eu m-am apucat sa iau covorasele din masina si sa le scutur..am gatat cu totul si cand am inchis masina,din spate ghici cine ?Domnii de la Politia Rutiera.S-au dat jos din masina s-au legitimat si mi-au cerut si mie sa fac acelasi lucru.Le-am dat buletinul si ei mi-au cerut si permisul.Am spus ca nu posed deoarece inca eram minor la varsta respectiva.Ei au venit pentru ca a anuntat cineva ca masina circula cu viteza foarte mare.Dupa acea am spus ca nu eu conduceam masina si ca a condus-o respectiva persoana.M-au luat la sectii pt declaratii...si mi-au intocmit dosar penal.Ei mi-au spus ca in ziua urmatoare sa vina si conducatorul auto pentru declaratii.L-am sunat a doua zi si i-am spus sa mearga sa spuna ce s-a intamplat.El din cate mi-a spus a zis ca a fost si a dat declaratia.Timp de doua luni nu am avut probleme si nici nu mi-a solicitat nimeni sa ma prezint undeva.Intre timp prietenul care a condus masina a plecat inapoi in spania.De cateva zile vine politia la usa mea si imi spune ca a doua zi dimineata sa ma prezint la politie.Cand ajung acolo imi spune ca unde e cel care a condus masina ca nu are nicio declaratie de la el.Am inlemnit.Am incercat sa il sun dar cred ca si-a schimbat numarul de telefon.Aici in romania habar nu am de cine sa dau ca sa poata sa imi dea un numar de telefon valabil.Si el si prietena lui a plecat si nu reusesc sa dau de nici unul.Politistul mi-a spus ca daca in decurs de o saptamana nu obtine declaratia e nevoit sa dea inceperea urmaririi penale.Sunt foarte speriat..ce e de facut ?Va rog sa ma ajutati cu un sfat

seiza

Re: Am o nelamurire

Post by seiza » 23 Jan 2010, 20:37

Alex, politia trebuie sa dovedeasca faptul ca tu ai fost la volanul masinii. Faptul ca te-au gasit facand curatenie in interiorul masinii, nu dovedeste nimic. Mentineti declaratiile pana in panzele albe. Cum adica au venit pentru ca le-a spus cineva ca aveati viteza? Te-au depistat cu radarul sau n-au nicio dovada. Vezi ca te preseaza pentru intimidare. Nu condamna nimeni pe ce li s-a parut , ci pe probe. Asta daca ceea ce afirmi aici e purul adevar.

ursu

Re: Am o nelamurire

Post by ursu » 24 Jan 2010, 13:02

alex49 wrote:Am ajuns acasa,a parcat masina in fata la poarta.
Deci masina nu se afla in trafic...era oprita, in parcare, iar tu te invarteai pe langa ea..nu erai la volan.
Din datele spetei, organul de up nu are nicio dovada...Ca au "auzit ei" de la "cineva"...asta nu reprezinta o dovada.
Chiar daca nu-l gasesc pe "amicul din spania"..tot nu au nika impotriva ta.
Spune-le celor de la up..sa mai citeasca...inca odata...asa, poate au uitat, art.5 indice 2 si art.66 (1 cpp.

Post Reply