Lamuriri suplimentare in cazul unei hotarari in penal.

Discutii privind procedura penala
Post Reply
zbuciumel

Lamuriri suplimentare in cazul unei hotarari in penal.

Post by zbuciumel » 21 Jan 2010, 16:30

Intr-o cauza penala, fond, Judecatorie, se face referire la doua hotariri, in doua procese civile diferite.
Am avut o discutie de principii cu presedintele judecator in care am discutat contradictoriu despre o decizie civila.
Acum, dupa incheierea dezbaterilor, la rece, am impresia ca am vorbit fiecare despre alta sentinta. Greseala reciproca, niciunul nu am specificat nr. hotararii si nici nr. de dosar.
Inca nu am hotararea si cu atat mai putin motivarea.

Daca in cuprinsul hotararii se va face aceiasi referire vaga "sentinta civila" fara sa se specifice nicio data de identificare, exista posibilitatea de a cere precizari suplimentare, pentru a evita orice confuzie?
Care este procedura?

Va multumesc.

ursu

Re: Lamuriri suplimentare in cazul unei hotarari in penal.

Post by ursu » 22 Jan 2010, 19:10

Procedura prev.de art.195 cpp

zbuciumel

Post by zbuciumel » 22 Jan 2010, 20:53

Scuze ca insist.

Practic nu este vorba de o eroare propriuzisa ci, anticipez eu, de mentionarea unei (unor) hotarari judecatoreasti fara a fi precizate toate datele de identificare a acesteia.
Iata cum arata aceasta mentiune in rezolutia parchetului, citez "instantele civile nu si-au intemeiat hotararile pe declaratiile faptuitorului", fara alte lamuriri.

Asta inseamna ca:
in cadrul recursului pe care am de gand sa-l depun si care va avea loc la instanta superioara in grad sustin aceasta cerere direct in fata instantei de recurs, urmand ca aceasta sa returneze dosarul la instanta care a emis hotararea pentru a da curs procedurii de la art. 194, 195, etc..
sau
in momentul in care am motivarea hotararii, si sunt convins de "eroarea" in cauza, depun o cerere la instanta care a pronuntat hotararea, prin care solicit precizari suplimentare si astept decizia, urmand ca, eventual, sa-mi formulez motivarea recursului dupa primirea rezultatului.

ursu

Post by ursu » 22 Jan 2010, 22:46

1. nu trebuie sa se judece recursul ptr. a putea face o cerere cf.art.195 cpc. (plus ca..puteai cere indreptarea pe 195 cpp si la parchet)
2. nu exista institutia asta a "precizarii suplimentare" la o sentinta! mai..tu vrei sa ..revolutionezi procedura penala..sau cum? :smile:

vezi cum faci sa nu...ratezi termenul ptr. declararea recursului!
eu zic sa faci cerere de indreptare eroare..imediat cum ai sentinta.si..recurezi tot imediat cu ai sentinta de la fond...numai daca ai ceva din art.385 ind.9 cpp.
Last edited by ursu on 23 Jan 2010, 15:05, edited 1 time in total.

zbuciumel

Post by zbuciumel » 23 Jan 2010, 13:21

Multumesc mult!

Post Reply