Credite de nevoi personale
Credite de nevoi personale
Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari legat de credite de nevoi personale:
Sotul meu a facut 2 credite in valoare de 15.000 euro,eu nebeneficiind de ele deoarece el a parasit domiciliul in momentul cand a facut creditele,problema este ca nu si le plateste si eu primesc tot felul de scrisori si telefoane din partea bancilor adica somatii.
Noi suntem in divort si vreau sa stiu ce se intampla in momentul in care el nu isi plateste nici o rata,desi casa este luata pe numele amandurora.
Ne poate scoate casa la licitatie?
In cazul licitatie este afectata si jumatatea mea?
Va multumesc,
Astept raspunsul dumneavoastra
Am si eu cateva intrebari legat de credite de nevoi personale:
Sotul meu a facut 2 credite in valoare de 15.000 euro,eu nebeneficiind de ele deoarece el a parasit domiciliul in momentul cand a facut creditele,problema este ca nu si le plateste si eu primesc tot felul de scrisori si telefoane din partea bancilor adica somatii.
Noi suntem in divort si vreau sa stiu ce se intampla in momentul in care el nu isi plateste nici o rata,desi casa este luata pe numele amandurora.
Ne poate scoate casa la licitatie?
In cazul licitatie este afectata si jumatatea mea?
Va multumesc,
Astept raspunsul dumneavoastra
Re: Am si eu cateva intrebari ?????
Scrisorile vin aco pentru ca este adresa de domiciliu
Nu se poate pune problema unei executari silite a imobilului pentru ca el nu face obiectul unui contract de ipoteca
Mai mult decit atit nimeni sub nicio forma nu poate executa partea dv-stra.
Nu se poate pune problema unei executari silite a imobilului pentru ca el nu face obiectul unui contract de ipoteca
Mai mult decit atit nimeni sub nicio forma nu poate executa partea dv-stra.
Re: Am si eu cateva intrebari ?????
Gigi, poate este pusa ipoteca pe casa, nu te-ai gandit?
Revenind la subiect, daca sotul a plecat cu banii, daca numai el apare pe contractul de imprumut, atunci el va fi direct raspunzator de daunele create.
Ai mare grija insa, caci bancile se leaga de oricine are legatura cu cei care le trag tepe.
Sa nu te duci la banca sau in alt loc, sa semnezi niste documente, fara ca tu sa le citesti.
Daca e ceva de semnat, tu le spui ca trebuie sa citesti ce scrie, eventual iei documentele cu tine si te duci la un avocat, iar daca ei zic ca nu poti lua documentele, sau te grabesc sa le semnezi, atunci refuza.
Revenind la subiect, daca sotul a plecat cu banii, daca numai el apare pe contractul de imprumut, atunci el va fi direct raspunzator de daunele create.
Ai mare grija insa, caci bancile se leaga de oricine are legatura cu cei care le trag tepe.
Sa nu te duci la banca sau in alt loc, sa semnezi niste documente, fara ca tu sa le citesti.
Daca e ceva de semnat, tu le spui ca trebuie sa citesti ce scrie, eventual iei documentele cu tine si te duci la un avocat, iar daca ei zic ca nu poti lua documentele, sau te grabesc sa le semnezi, atunci refuza.
Re: Credite de nevoi personale
devil
asta am spus ca creditele au fost luate exclusiv de sot
nu se poate face contract de ipoteca pe casa fara semnatura sotiei daca casa este bun comun
din aceste motive doamnei nu i se poate intimpla nimic daca doamne fereste nu se gasesc niste fraieri care sa creda ca pot executa jumatate din bunul comun
asta e ultima inventie in materie de executari
asta am spus ca creditele au fost luate exclusiv de sot
nu se poate face contract de ipoteca pe casa fara semnatura sotiei daca casa este bun comun
din aceste motive doamnei nu i se poate intimpla nimic daca doamne fereste nu se gasesc niste fraieri care sa creda ca pot executa jumatate din bunul comun
asta e ultima inventie in materie de executari
da gigi...executorii inventeaza existentul...
codul familiei:
Art. 32. - Soţii răspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile făcute cu administrarea oricăruia dintre bunurile lor comune;
b) obligaţiile ce au contractat împreună;
c) obligaţiile contractate de fiecare dintre soţi pentru împlinirea nevoilor obişnuite ale căsniciei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin însuşirea de către unul dintre soţi a unor bunuri proprietate publică, dacă prin aceasta au sporit bunurile comune ale soţilor.
Art. 33. - Bunurile comune nu pot fi urmărite de creditorii personali ai unuia dintre soţi.
Cu toate acestea, după urmărirea bunurilor proprii ale soţului debitor, creditorul său personal poate cere împărţirea bunurilor comune, însă numai în măsura necesară pentru acoperirea creanţei sale.
În acest din urmă caz, bunurile atribuite prin împărţire fiecărui soţ devin proprii.
codul familiei:
Art. 32. - Soţii răspund cu bunurile comune pentru:
a) cheltuielile făcute cu administrarea oricăruia dintre bunurile lor comune;
b) obligaţiile ce au contractat împreună;
c) obligaţiile contractate de fiecare dintre soţi pentru împlinirea nevoilor obişnuite ale căsniciei;
d) repararea prejudiciului cauzat prin însuşirea de către unul dintre soţi a unor bunuri proprietate publică, dacă prin aceasta au sporit bunurile comune ale soţilor.
Art. 33. - Bunurile comune nu pot fi urmărite de creditorii personali ai unuia dintre soţi.
Cu toate acestea, după urmărirea bunurilor proprii ale soţului debitor, creditorul său personal poate cere împărţirea bunurilor comune, însă numai în măsura necesară pentru acoperirea creanţei sale.
În acest din urmă caz, bunurile atribuite prin împărţire fiecărui soţ devin proprii.
nu ai inteles foarte exact executorii executa (vind ) cota
ce spui tu e corect dar la ei articolele astea sint scrise cu cerneala simpatica
ce spui tu e corect dar la ei articolele astea sint scrise cu cerneala simpatica
da daca vrei miine iti trimit somatia de plata si mai mult decit atit incheiere de carte funciara unde este notata somatia
GIGI1 wrote:nu ai inteles foarte exact executorii executa (vind ) cotace spui tu e corect dar la ei articolele astea sint scrise cu cerneala simpatica
GIGI1 wrote:da daca vrei miine iti trimit somatia de plata si mai mult decit atit incheiere de carte funciara unde este notata somatia[/quote]
![]()
@GIGI 1: m-ai facut curioasa si pe mine.Unde se intampla asta, poti sa ne spui?..ca eu personal n-am auzit de o asa procedura.