Salutare...se pare ca am nevoie de ajutor si sper sa-l gasesc la voi. Am demisionat in luna decembrie (mai exacu 30), iar firma refuza sa-mi plateasca ultimul salariu pe motiv ca nu au reusit sa termine inventarul anual (care oricum e varza din sistem) si spun ca urmeaza sa fie emisa, cel mai probabil, o decizie de imputare, in conditiile in care nu am luat in primire nimik in momentul angajarii si nici nu s-a facut vreun inventar prealabil (magazinul fusese deschis in decembrie 2008). Ideea este ca pe timpul cat am lucrat la ei, am platit lunar o garantie (50 ron stabilita prin contract de garantie).
Ceea ce vreau sa stiu este daca imi pot imputa vrea suma in conditiile in care eu nu voi semna acea decizie de imputare si cum pot face sa-i reclam la ITM si sa-i actionez in instanta. Care ar fi pasii care trebuiesc urmati?
Sper ca voi gasii ajutor !
Multumesc
angajatorul refuza plata ultimului salariu
Re: angajatorul refuza plata ultimului salariu
1. dacă îţi bagă ceva hârtii de imputare sub nas, nu semnezi
2. le trimiţi o recomandată, prin care îi rogi să-ţi dea drepturile băneşti restante, inclusiv garanţiile reţinute
3. aştepţi vo 2 zile peste lichidarea aferentă lunii ianuarie 2011
4. îi dai în gât la itm că nu-ţi dau banii, deşi le-ai solicitat-o în scris
5. aştepţi 30 de zile, interval după care itm va răspunde sesizării tale vs. angajator
6. reproduci aici ce va scrie în hârtia de la itm, după care poţi primi mai multe sfaturi
dacă nu primeşti banii (de azi într-o lună jumate), hârtia de la itm fiindu-ţi favorabilă, îi iei de ceafă şi-i târăşti prin instanţe.
2. le trimiţi o recomandată, prin care îi rogi să-ţi dea drepturile băneşti restante, inclusiv garanţiile reţinute
3. aştepţi vo 2 zile peste lichidarea aferentă lunii ianuarie 2011
4. îi dai în gât la itm că nu-ţi dau banii, deşi le-ai solicitat-o în scris
5. aştepţi 30 de zile, interval după care itm va răspunde sesizării tale vs. angajator
6. reproduci aici ce va scrie în hârtia de la itm, după care poţi primi mai multe sfaturi
dacă nu primeşti banii (de azi într-o lună jumate), hârtia de la itm fiindu-ţi favorabilă, îi iei de ceafă şi-i târăşti prin instanţe.
pentru puţin.totul e să ţii ochii deschişi. dacă îţi trimit şi ei între timp ceva recomandate (pun pariu că îţi vor trimite), sintetizează-le conţinutul aici.
nu lăsa recomandate neridicate.
nu lăsa recomandate neridicate.
Mai verifica si RI + fisa postului; vezi daca scrie ceva ref garantie, altele de interes in problema ta