Pentru cei ce nu stiu, APAR este Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania.
Adica cei care au constituit un cont la CEC pentru achizitia unui autoturism, inainte de 1989 si au ramas cu banii dati. Cei care si i-au pastrat la CEC au fost despagubiti in baza OUG 156/2007, inca din oct. 2008 (37.000 deponenti). Aceia care si i-au transferat la BRD (2.100 persoane) ... mai asteapta si acum, desi Legea 292/2008 contine prevederi exprese pentru acest caz. Se asteapta inca o completare cu Norme de aplicare, ordonanta sau ce-o mai fi.
APAR, constituita acum 5 ani, a intreprins felurite demersuri pentru despagubirea deponentilor CEC si dupa "victoria" obtinuta pentru prima categorie, continua "lupta" si pentru "BRD-isti".
Ei bine, ma numar si eu printre acesti "BRD-isti" si am aderat de buna voie la APAR, achitand anul trecut cotizatia pe 2008 si 2009.
In notificarea pe care mi-a trimis-o APAR pentru plata cotizatiei pe 2010 am descoperit insa cu surprindere invitatia de a completa o declaratie notariala, ca sunt de acord cu virarea a 3% din suma cu care voi fi despagubita, in favoarea APAR.
In aceeasi adresa, APAR mentioneaza ca numai 20% din cei indreptatiti sa fie despagubiti sunt membri APAR.
Este foarte clar ca APAR a avut niste cheltuieli (sediu, indemnizatii, avocati etc.), dar nu cred ca procedeaza corect si mai ales legal. In momentul in care va aparea (in sfarsit) cadrul legislativ mult asteptat, evident ca nu se va conditiona despagubirea de apartenenta la APAR. In consecinta, cred ca n-o sa mai platesc nici cotizatia. As vrea totusi sa stiu o parere avizata: este legal ce face APAR?
Este legal ce face APAR?