ABUZURI MULTIPLE!...va rog sa ma ajutati
ABUZURI MULTIPLE!...va rog sa ma ajutati
Salutari tuturor. In noapte de revelion am fost victima unor abuzuri multiple din partea politiei rutiere. In timp ce ma deplasam impreuna cu prietena mea si inca un prieten in masina am fost opriti de o masina de politie. Prietena mea era la volan, eu pe locul dreapta fata iar amicul meu in dreapta spate. Din cauza vremii foarte proasta (ploua puternic) ne-am dat jos din masina nefiind siguri daca pt noi au fost aprinse girofarele. Dupa 20 de sec a parcat si politia in paralel cu noi si ne-a cerut sa prezentam documentele si actele masinii. Eu am spus ca nu am actele asupra mea moment in care unul din politisti mi-a cerut sa il insotesc la sectie. L-am intrebat ce am facut si pt ce ne-a oprit moment in care mi-au spus ca am condus masina si ca miros a alcool. Tot atunci au inchis-o pe prietena mea in masina si i-au spus sa astepte acolo. Am spus ca nu este adevarat ca am condus si cand am incercat sa sun un avocat mi-au luat telefonul din mana, l-au inchis si au chemat un alt echipaj si m-au incatusat pe motivul ca ma duc la recoltat de probe biologice fara sa mi se puna etilotestul in fata. Pe prietena mea au vrut sa o trimita acasa insa aceasta a refuzat si a cerut sa fie dusa la sectie pt ca ea a condus si nu este corect sa ma acuze pe mine. Pe amicul meu l-au trimis acasa iar pe mine m-au dus la medicina legala unde l-am intrebat pe medicul legist daca sunt obligat de lege sa ma supun testarii chiar daca nu am condus. Acesta mi-a spus ca nu, in concluzie am refuzat recoltarea. Apoi am fost dus la sectie unde am refuzat sa declar orice fara avocat de fata avand in vedere ce abuzuri au facut. Mentionez ca pe strada nu era nimeni la momentul incidentului. Apoi, au testat-o pe prietena mea cu etilotestul amenintand-o ca au sa ii suspende permisul pt ca se vede ca este beata. Rezultatul a fost bineinteles 0,0. Dupa aceea au inceput sa scrie procese verbale (la locul incidentului nu s-a consemnat nimic). Mi s-a prezentat un proces verbal de refuz de legitimare pe care am refuzat sa il semnez deoarece le-am dat datele mele verbal si m-au verificat prin statie. Dupa aceea am plecat acasa. In data de 04.01.2010 am trecut pe la sectia de politie sa intreb de starea permisului care aparea ca si valid. In data de 07.01.2010 mi s-a adus acasa o citatie in care nu scrie in ce calitate sunt chemat sau cu privire la ce incident. M-am prezentat in 08.01.2010 am mers la orele 14 la politiei unde dupa mai bine o ora de asteptari a aparut agentul din seara respectiva care nici macar nu m-a mai recunoscut si mi-a spus ca am fost chemat sa predau permisul de conducere sub acuzatia de refuz de recoltare biologice si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Am urcat sus la birouri unde au inchis usa si au inceput sa urle cei de sus la mine si sa ma ameninte ca o sa imi arate ei mie si asa mai departe, dupa care au incercat sa ma forteze sa semnez o foaie data cu 01.01.2010 cum ca mi se aduce la cunostinta ca mi se retine permisul de conducere. Am refuzat intr-un final dupa ce erau aproape sa ma mai si plesneasca si am plecat. Va rog sa imi spune-ti parerea dumneavoastra, pt ca eu sunt disperat. Ce am reusit sa ma aflu este ca ei au declarat ca am fost urmariti cale de 3 strazi si ca au fost nevoiti sa efectueze manevre de oprire fortata a masinii, lucruri din nou neadevarate. Sunt agent de vanzari si eu stau cu permisul retinut abuziv, dupa nenumarate abuzuri. Ce ar mai fi de mentionat este ca eu am avut un antecedent de alcool dar care s-a solutionat cu NUP. Evenimentul respectiv s-a desfasurat in cele mai normale conditii, luat de declaratii, recunoscut de fapte, martori, etc. Dar acum situatia este cu totul data peste cap. Eu mi-am invatat lectia prima data si tocmai de aceea nu m-am mai urcat la volan baut. Nu stiu ce sa mai fac. Data trecuta am stat 1 an fara permis dar pe drept. Acum situatia este cu totul alta. Va rog sa imi mai spuna cineva daca a mai trecut prin asa ceva sau ce este de facut. De asemenea mentionez ca nu am nici un act, nici pv, nici constatari, de la eveniment. Si nici nu am semnat nici un act care de altfel nici nu a existat in seara respectiva.
Re: ABUZURI MULTIPLE!...va rog sa ma ajutati
ai nevoie de un avocat si cei doi martori din masina care sa spuna ca nu ai condus masina si in rest sa-i determini sa rezolve cat mai repede dosarul ca si astia sunt cu mult timp.daca nu tu ai condus masina n-au ca sa-ti faca
eu am inteles ca trebuie sa grabesc solutionarea. Intrebarea este ca intre timp nu se poate face nimic sa mi se redea dreptul de conducere? Nu am nici un act. Acest lucru este normal? Sa am permisul retinut fara ca eu sa am macar o foaie de instiintare sau o dovada sau un proces verbal, ORICE??? De ce sa stau eu fara permis inainte ca macar sa se stabileasca daca am condus sau nu??? Prezumtia de nevinovatie nu mai exista? Nu imi vine sa cred in ce tara traim. Dupa 6 luni cand o sa se hotarasca parchetul sa imi dea NUP o sa isi ceara scuze pt intarzieri sau cum? Defapt nici nu ar fi de mirare sa ma mai trimita si in instanta chiar daca nu exista martori probe sau altceva...si eu intre timp stau fara permis. Exista vreo modalitatea de a-i da in judecata pt ceea ce au facut inainte sa se termine dosarul meu?
care abuzuri
Tinere rebel !!
Spui aici niste povesti de SF,care le crezi numai tu,daca erai un cetatean cinstit si constatai un ab uz al politistului sunai la 112 ori solicitai un sef de-al politistului ca nu erai totusi in padure.
Polististul a procedat f bine si procedural,ti-a intocmit dosar penal ,permis o sa vezi cand va veni Iliescu la putere !
la ce iti trebe avocat,daca esti asa destept propune probe,dupa cum cum te prezinti aici esti un produs al erei capitaliste !
Spui aici niste povesti de SF,care le crezi numai tu,daca erai un cetatean cinstit si constatai un ab uz al politistului sunai la 112 ori solicitai un sef de-al politistului ca nu erai totusi in padure.
Polististul a procedat f bine si procedural,ti-a intocmit dosar penal ,permis o sa vezi cand va veni Iliescu la putere !
la ce iti trebe avocat,daca esti asa destept propune probe,dupa cum cum te prezinti aici esti un produs al erei capitaliste !
Lasa ca esti tu un produs al erei comuniste. Ce rost are sa povestesc o minciuna daca oricum sunt sub protectia anonimatului pe internet? E procedural sa inchizi oamenii in masina si sa confisti telefoanele? La ce 112 sa mai sun daca mi-au confiscat telefonul din mana? Daca nu au comis un abuz de ce nu m-au retinut asa cum se procedeaza de obicei in cazul refuzului de recoltare si sa faca calculul retroactiv in functie de numarul de ore trecute de la eveniment? Daca nu au comis abuz de ce au testat-o pe prietena mea cu etilotestul? Daca nu au comis abuz de ce m-au citat sa ma prezint la politie dupa mai bine de o saptamana fara sa scrie pe citatie motiv sau in ce calitate? Raspunde la asta. Astea toate fac parte din procedura? Si tot din procedura face parte faptul ca in 01.01.2010 s-au intamplat lucrurile si eu in data de 04.01.2010 aveam permisul valid? Probabil ca si tu faci parte din "elita" politiei rutiere, de te gasesti sa vb fara tine. Nu am scris mai sus ca am avut un antecedent si am recunoscut si asa mai departe? Deci ce rost are sa mint? Din cauza oamenilor ca tine, si a celor cu mentalitatea ta comunista politia crede ca poate sa faca toate abuzurile pe care le face si sa iasa basma curata de fiecare data.
Si inca ceva domnu' COMISAR. Nu eu trebuie sa aduc probe ci politia. Nu eu trebuie sa imi demonstrez nevinovatia ci politia trebuie sa demonstreze ca sunt vinovat. Tocmai pentru ca voi politistii credeti doar ca stiti legea faceti toate abuzurile astea. Stai linistit domnu comisar ca poate o sa ai ocazia sa citesti si in presa despre cazul asta. Sa vedem daca si alti oameni sunt de parere ca este poveste SF.
Cristi ..fii calm...respira..lasa, sunt oameni si oameni.
Mai bine iti angajezi un avocat fiindca la cum ai prezentat speta ai nevoie de cineva "bataios", care sa stie carte, sa traga de dosar si de cei de la up.
Daca mai apare si in presa asa ceva...te ajuta!
Mai bine iti angajezi un avocat fiindca la cum ai prezentat speta ai nevoie de cineva "bataios", care sa stie carte, sa traga de dosar si de cei de la up.
Daca mai apare si in presa asa ceva...te ajuta!
Update... Au trecut imediat 30 de zile de la eveniment si nu mi s-a trimis acasa nici un act de la eveniment. Avocata a facut cerere sa trimita cei de la politie copia dosarului de mai bine de 2 saptamani si nimic. Atunci cand intreaba de dosar la politie cei de acolo refuza sa arate vreun act si ii spun sa astepte sa fie trimise la cabinet. Eu nu pot sa inteleg... Acesti oameni incalca orice prevedere legislativa. Nici macar instiintare ca mi s-a retinut permisul sau act prin care ma cheama sa depun permisul nu am primit. Pe tema aceasta nu pot fi atacati in nici un fel? In afara de a astepta sa ajunga dosarul la procuror nu se poate face nimic pentru a mi se scoate retinerea (asa cum a fost aplicata dupa 7 zile de la eveniment!!!)? Nu conduc desi nu am nimic scris de teama sa nu imi intinda ceva cursa pentru a ma mai acuza si de conducere cu permisul retinut. Este normal sa nu se comunice nici un act si eu sa nu pot face nimic? Nici macar declaratii, dupa declaratii din nou trebuie sa astept pana ajunge la parchet, apoi din nou trebuie asteptat dupa procuror, etc etc. Si eu intre timp ce fac? Stau fara sa fi facut nimic fara permis? Macar o dovada, ceva, orice. Nu inteleg de ce nu trimit acte nicaieri. Nu imi dau seama ce urmaresc. Va rog ajutati-ma cu un sfat concret daca se poate. Multumesc anticipat!
Daca ai un nr. de dosar..daca stii ce calitate ai in dosar...fa o plangere cf. art.275 cpp.pe care o depui la Politie.
Mai fa un Memoriu Comandantului..., du-te in audienta la Comandant (cu avocata cu tot!)fa tot felul de sesizari... cere informatii si lamuriri despre dosar, stadiul dosarului, etc..nu sta si nu astepta sa-i raspunda Politia avocatei!
Mai fa un Memoriu Comandantului..., du-te in audienta la Comandant (cu avocata cu tot!)fa tot felul de sesizari... cere informatii si lamuriri despre dosar, stadiul dosarului, etc..nu sta si nu astepta sa-i raspunda Politia avocatei!
Ursu... Multumesc pentru sfaturi. Am sa ii spun si avocatei lucrurile acestea. Si eu sunt de parere ca nu trebuie sa astept. Pentru ca lasandu-i am vazut unde se ajunge. Eu am vrut sa inaintez o plangere la judecatorie in data de 04.01 pentru ceea ce au facut agentii respectivi in noaptea de revelion, dar am spus ca nu ma mai leg la cap cu probleme. Nici nu mi-am inchipuit ca au sa mearga atat de departe. Problema e ca toata lumea spune sa nu agit apele, sa nu merg sa le spun ca ii dau la presa ca mai rau imi fac si asa mai departe.
Pai si nu prea are dreptate?
Tine cont, apari in evidenta cu o abatere, poate i-ai prins cu capsa pusa, ca de ce ei sa lucreze si tu sa te distrezi, motivele care le invoca ei, poate nu conteaza, dar ideea este ca tu sa inchei treaba pe cale amiabila, pentru ca daca te certi cu ei, te trezesti cu "vandalisme". Si ghici unde suni: la Politie.
Tine cont, apari in evidenta cu o abatere, poate i-ai prins cu capsa pusa, ca de ce ei sa lucreze si tu sa te distrezi, motivele care le invoca ei, poate nu conteaza, dar ideea este ca tu sa inchei treaba pe cale amiabila, pentru ca daca te certi cu ei, te trezesti cu "vandalisme". Si ghici unde suni: la Politie.
UPDATE!!!
Astazi a fost prietena mea la declaratii, si avocata a apucat sa se uite peste dosar. Nu exista un proces verbal inseriat ci doar o foaie A4 de constatari ale agentilor, fara semnatura de martori sau a altcuiva, nu exista martori, nu au absolut nici o proba. Cu toate astea eu si acum sunt fara permis. Se poate face ceva in afara sa astept in continuare? Pana si doamna politista care audiaza martori a spus ca,,,,,,constatarile agentilor sunt cusute cu ata alba si ca vrea sa ii audieze si pe ei. Nu sunt urmarit penal, nu nimic. Ceva idei pentru a primi permisul pe perioada cercetarilor?
Nici un ajutor pana acum !
Dupa cum constat nu te-a ajutat nimeni pana acum decat cu niste sfaturi la modul genaral care tot fara permis te lasa.
Incearca sa faci urmatoarele, treaba e foarte simpla tu o faci complicata,este vorba care spune "daca un lucru incepe rau se termina si mai rau:
1.Schimba atitudinea fata de organul de cercetare penala,reclamatiile nu te ajuta,pana se termina dosarul el e seful,
2.Propune multe probe in aparare,nu sta si astepta sa aduca el probe impotriva ta;
3.Nu umbla cu avocati in primul rand te lasa fara bani si in al doilea rand strica problele si lungeste dosarul cat mai mult .
4.Mergi la politie fara sa fii chemat doar asa sa te interesezi si te plingi mereu ca nu ai serviciu,permis,bla,bla.
Mai discutam,spor in toate !
p.s
Spune un beneficiu al erei in care traiesti !
Incearca sa faci urmatoarele, treaba e foarte simpla tu o faci complicata,este vorba care spune "daca un lucru incepe rau se termina si mai rau:
1.Schimba atitudinea fata de organul de cercetare penala,reclamatiile nu te ajuta,pana se termina dosarul el e seful,
2.Propune multe probe in aparare,nu sta si astepta sa aduca el probe impotriva ta;
3.Nu umbla cu avocati in primul rand te lasa fara bani si in al doilea rand strica problele si lungeste dosarul cat mai mult .
4.Mergi la politie fara sa fii chemat doar asa sa te interesezi si te plingi mereu ca nu ai serviciu,permis,bla,bla.
p.s
Re: Nici un ajutor pana acum !
d-le comisar care nu reprezinti politiacomisar wrote:Dupa cum constat nu te-a ajutat nimeni pana acum decat cu niste sfaturi la modul genaral care tot fara permis te lasa.
p.s

1.exista un principiu in proc. penal care spune ca nu cel incriminat trebuie sa-si divedeasca nevinovatia ci este exact invers.
2.cum STRICA PROBELE UN AVOCAT?

umilul dvs.contribuabil/justitiabil,
EU
cu respect, sa traiti!bine

ps. cristi_gli:un "beneficiu" al erei in care traiesit ar fi acela ca poti spune"sarumana dom' politist"!!!, subsemnatu' declar ca n-am facut nimic, dar regret fapta si...ma gandesc rapid cum sa comit alta

Re: Nici un ajutor pana acum !
A V O C A T U Lcomisar wrote:Spune un beneficiu al erei in care traiesti !