Cheltuieli bloc

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
mihaelatodoran

Cheltuieli bloc

Post by mihaelatodoran » 14 Dec 2009, 12:23

Nu stiu sigur daca sectiune de pe froum e corecta dar as avea novoie de un sfat.

In data de 24 noiembrie am semnat contractul de vanzare cumparare pentru un apartament.
Apartamentul se preda in stadiul semifinisat.

In contract e trecut ca predarea sa se faca in 10 zile de la semnare contractului. Inca nu e cazul. Nu s-a facut inca proces verbal de predare primire, costructorul mai are unele mici repartii de facut. S-au pus niste prize in plus si inca nu s-a reparta peretele unde au fost montate prizele etc...

Ieri am mai trecut pe la apartament si sper surprinderea mea am vazut ca sunt trecuta cu 83 de lei cheltuieli de bloc pe luna noiembrie.
13 lei pentru asociatie, 20 de lai apa si 50 de lei curent pe scara blocului.

cei 13 lei pentru asocialtie mi se pare normal sa ii platesc. In contractul de vanzare cumparare e trecut ca in termen de o luna de la cumparare trebuie sa fiu in asociatia de propietari.

Dar restul de suma nu mi se pare normal sa o platesc.
eu nu am nici un robinet in apartament cum as putea sa comsum apa?
iar curentul care s-a folosit de cand am cumparat eu aparatementul nu am de ce sa il platesc eu. Lucrarile efectuate sunt ca aparmantul sa fie exact cum e trecut in contract ca sa se poata face predarea.

In plus in contract e specificat ca vazatorul declara ca nu sunt nici un fel de cheltuieli restante privind utilitatile aferente apartamentului .

poate mai tre sa precizez ca inca nu este instalat ceas pentru electricitate petru apartamentul meu. Am inceput demersurile la electrica dar mi s-a spus ca dureaza o luna. Au trecut dor 2 saptamani jumatate de cand am fost la electrica.

Si restul persoane din complex se afla cam in aceiasi situatie. Cei care deja au finisat apartamentele si locuiesc acolo pentru apa citirea respectiv facturarea s-a facut corect. In cazul electricitati la toti e la fel. Trebuie sa platim 50 de lei.

S-au cerut facturi dar se pare ca nu sunt. De la administratie ni s-a spus ca atat li s-a comunicat de la constructor ca trebuie pus.

In concluzie ce as/am putea face in aceasta situatie? Ce reglementari sunt incalcate ? unde pot gasi un text de lege care reglemeteaza situatia aceasta? Caror autoritai ma pot adresa sa ma/ne ajute?

Va multumesc anticipat

angel

Re: Cheltuieli bloc

Post by angel » 14 Dec 2009, 16:30

n-aveti factura=obligatie de plata,nu aveti contract cu constructorul in care sa fie stipulat ca dvs trebuie sa platiti acele sume, nu platiti.Cheltuielile care apartina condimniului,trebuie sa paltiit d ela data la care ati devenit proprietar.

deci, pararea mea,ar fi ca dvs sa cereti lamuriri cu privire la aceste cheluieli,si anume:din ce se compun. Sa va arate facturile(cine va obliga sa platiti) care au venit in condominiul dvs. nu se pot incasa niste bani,asa....pe "scoaterea" constructorului.

Post Reply