- nu este vina ta, dar te-ai facut un dosar de dauna RCA ASIROM, nashpa...cineva nu a fost atent si te-a lovit puternic in spate (le) auto.
- la doua luni de la accident primesti " oferta " asiguratorului ( o simpla comunicare pe e-mail )in ceea ce priveste dauna pe care o ai la auto : 20.000 lei....paguba ta 38.000 lei conform devizului emis de service auto autorizat.
- incerci sa primesti lamuriri de la asigurator....nasol... nu mai merge e-mail-ul (probabil fcaturi neplatite )
- vrei sa contactezi telefonic asiguratorul ? vrei dar nu poti !
la urmatoarele numere de telefon:
021.601.10 / 021.601.11.30 / 021.601.11.79 / 021.601.11.29 / 021.601.11.18 021.601.11.02 / 021.601.11.05 / 021.601.11.10 / 021.601.11.19 / 021.601.10.83 / 021.601.10.77 / 021.601.12.05 / 021.601.10.79 / 021.317.81.34 / 021.317.81.35 / 021.317.81.36 / 0750.021.102
nu gasesti pe nimeni abilitat sa-ti raspunda in legatura cu dosarul tau de dauna,
cica isi muta birourile, numai telefoanele au ramas undeva uitate in priza.
- faci reclamatie pe siteul asiguratorului ? frectie la picior de lemn ! nu te baga nimeni in seama ! ai scris degeaba reclamatia !
- faci reclamatie scrisa catre sediul central al asiguratorului ( cu tot cu nr de inregistrare) ?
TIMP pierdut degeaba, baieti de acolo au alte probleme...tot isi muta birourile...de la un etaj la altul ...
- dupa aproape 3 luni de la accident ( deja ai atins "NIRVANA") ....trimiti un e-mail catre conducerea centrala a asiguratorului ( Director General - Boris Schneider ,Directori General Adjuncti :Ion Gheorghe Bratulescu ,Daniela Meghea ,Mariana Diaconescu ) si ....
SURPRIZA !!!
Functioneaza e-mail-ul inspectorului de asigurari care instrumenteaza dosarul (s-au mai platit niste facturi intre timp ) .
Citesti e-mail-ul....surpriza din nou : aceeasi suma oferita ca si despagubire, dar in notificarea asiguratorului ( stampilata si semnata OFICIAL) mai apare si valoare auto la data accidentului 27000 lei ( 6400 euro).
Nu mi s-a demonstrat de catre asigurator, desi am cerut acest lucru , modul in care plecand de la valoare de 16.000 euro ( cat am dat pe auto de la reprezentanta) si dupa nici 3.6 ani de exploatare , au ajuns la concuzia ca saracul autovehicul (un animal nevinovat si necuvantator, dar facnd parte din familie ) valora la data accidentului 6.400 euro.
" Multumesc frumos" celor de la ASIROM, pentru profesionalismul de care au dat dovada in instrumentat acest dosar de dauna si mai ales pentru respectul pe care au stiut sa-l acorde unei persoane pagubite de catre un asigurat ASIROM .
Acum ca tot a venit luna decembrie ....vremea cadourilor...reclam asiguratorul ASIROM la ANPC si CSA si daca tot am plecat pe acest drum, descis de catre asigurator, le-am trimis si o chemare la conciliere.
Problema este urmatoarea:
= daca ajung la judecata trebuie sa scot si niste bani (taxa de timbru, avocat, expert...),
ce sanse sunt pentru despagubiri in ceea ce priveste lipsa de folosinta a bunului avariat?
Ce sanse sunt pentru daunele morale ?
La data accidentului eram la inceput de vacanta cu familia, precizez ca am 2 copii minori( unul de aproape 4 ani si unul care are 1an si 2 luni).
De la data accidentului, nu m-am ales decat cu mult stres, deplasarea cu familia a devenit una destul de dificila, disconfortul creeat este maxim.
toate cele bune !
DAUNA RCA ASIROM
Re: DAUNA RCA ASIROM
Deci... asiguratorii calculeaza despagubirile conform normelor stabilite de CSA prin Ordinul nr. 21/2009.
Valoarea reala a masinii la data accidentului se calculeaza scazand din valoarea de nou (valoarea la dealer daca modelul tau se mai comercializeaza in Romania sau valoarea din cataloage daca nu se mai comercializeaza) uzura masinii la data accidentului.
Conform ordinului mentionat (e un tabel la sfarsit), uzura unui autoturism vechi de 3,6 ani este de 45%, calculata pentru un parcurs mediu de 15.000 km pe an.
Daca tu ai facut mai multi de km, pentru fiecare 1.000 km peste 60.000 (15 mii X 4 ani) se mai adauga 0,5% la coeficientul de uzura.
Acuma, valoarea de nou la tine e de 16.000 euro, sa zicem (e posibil sa fie si mai putin, daca de exemplu modelul tau de masina se vinde mai ieftin acum, pentru ca se ia in calcul valoarea de piata de la data accidentului si nu de cand ai cumparat-o tu).
Scazi din 16 mii uzura de, sa zicem, 45% (daca nu ai facut mai mult de 60.000 km) si-ti rezulta vreo 8 mii si ceva valoarea reala a masinii la data accidentului.
De aici se mai scade 25% valoarea ramasa (adica valoarea epavei, care e intre 1% si 25%, dar asiguratorii pun intotdeauna 25% indiferent daca a mai ramas ceva sau nu din masina) si-ti rezulta despagubirea pe care o primesti tu.
Deci daca ti-au dat 6.400 euro parerea mea e ca nu te-au tepuit, sau nu foarte tare.
Referitor la celelalte intrebari:
- ai sanse foarte mici sa primesti contravaloare lipsa folosinta.
Sanse mai mari ai avea daca masina ar fi fost folosita in scopuri comerciale (carat marfa, taxi), cand e mai usor de dovedit paguba. Inteleg insa ca nu e cazul.
De exemplu daca masina o foloseai sa plimbi familia si sa mergi la mergi la serviciu ai putea primi valoarea abonamentului pe transportul in comun... dar numai daca depui abonamentul...
Eventual contravaloarea calatoriilor cu taxiul, daca dovedesti ca ai mers cu taxiul si depui bonurile de la fiecare calatorie cu taxiul.
- daunele morale sunt vise frumoase. Ai suferit mult?
Poate scoti vreo 2-3 lei daca ai noroc sa dai peste vreo judecatoare induiosata de patimirile tale cu ASIROM-ul si care poate a avut si ea experiente similare...
Deci parerea mea e ca mai bine o lasi balta...
Valoarea reala a masinii la data accidentului se calculeaza scazand din valoarea de nou (valoarea la dealer daca modelul tau se mai comercializeaza in Romania sau valoarea din cataloage daca nu se mai comercializeaza) uzura masinii la data accidentului.
Conform ordinului mentionat (e un tabel la sfarsit), uzura unui autoturism vechi de 3,6 ani este de 45%, calculata pentru un parcurs mediu de 15.000 km pe an.
Daca tu ai facut mai multi de km, pentru fiecare 1.000 km peste 60.000 (15 mii X 4 ani) se mai adauga 0,5% la coeficientul de uzura.
Acuma, valoarea de nou la tine e de 16.000 euro, sa zicem (e posibil sa fie si mai putin, daca de exemplu modelul tau de masina se vinde mai ieftin acum, pentru ca se ia in calcul valoarea de piata de la data accidentului si nu de cand ai cumparat-o tu).
Scazi din 16 mii uzura de, sa zicem, 45% (daca nu ai facut mai mult de 60.000 km) si-ti rezulta vreo 8 mii si ceva valoarea reala a masinii la data accidentului.
De aici se mai scade 25% valoarea ramasa (adica valoarea epavei, care e intre 1% si 25%, dar asiguratorii pun intotdeauna 25% indiferent daca a mai ramas ceva sau nu din masina) si-ti rezulta despagubirea pe care o primesti tu.
Deci daca ti-au dat 6.400 euro parerea mea e ca nu te-au tepuit, sau nu foarte tare.
Referitor la celelalte intrebari:
- ai sanse foarte mici sa primesti contravaloare lipsa folosinta.
Sanse mai mari ai avea daca masina ar fi fost folosita in scopuri comerciale (carat marfa, taxi), cand e mai usor de dovedit paguba. Inteleg insa ca nu e cazul.
De exemplu daca masina o foloseai sa plimbi familia si sa mergi la mergi la serviciu ai putea primi valoarea abonamentului pe transportul in comun... dar numai daca depui abonamentul...

Eventual contravaloarea calatoriilor cu taxiul, daca dovedesti ca ai mers cu taxiul si depui bonurile de la fiecare calatorie cu taxiul.
- daunele morale sunt vise frumoase. Ai suferit mult?

Poate scoti vreo 2-3 lei daca ai noroc sa dai peste vreo judecatoare induiosata de patimirile tale cu ASIROM-ul si care poate a avut si ea experiente similare...
Deci parerea mea e ca mai bine o lasi balta...
1. legea de aplicarea anormelor CSA, care se aplica in cazul meu, este 20/2008
2. in lege scrie ca se pleaca de la valoarea de nou, in cazul daunei, a autovehiculului si nu la de valoarea de piata...la data accidentului ( cap 4 art. 52)
3. km la bord 39000 asta in 3.6 ani de rulaj efectiv
4. o simulare casco facut la asigurator, pentru acelasi autovehicul si la putin timp de la producerea accidentului, a dat o valoare de asigurare in suma de 10.850 euro ( la o suma de achizitie de 15.500 e )
5. uzura medie pentru 3.6 ani este de 42 % , asta pentru un auto cu o stare de intretinere medie...pentru o stare de intretinere buna, uzura este de 28 %
6. coeficientul meu de corectie, am sub limita mdie de km / an, este de -6.25
7. sunt de acorda ca despagubiile morale si cele de lipsa a folosintei unui bun propriu sunt oarecum discutabile...dar este un drept al meu astfel incat doresc sa ma folosesc de el.
8. daca am suferit mult ??? cu siguranta DA !!
- nimeni de la asigurari nu a dorit sa ofere explicati pe marginea dosarului de dauna, modul lor de comunicare a fost unul cu FLIT !
- incearca sa te descurci cu o familie din care fac parte si 2 copii minori sub 4 ani.... sunt convins ca vei gasi o stare de satisfactie maxima si multe placeri nebanuite..
9. " tota aprecierea mea pentru asiguratorul ASIROM
10. astept raspunsul CSA=ului, se pare ca asiguatorul nu le-a trimis documentatia completa,
oricum, mie nu mi-a trimis decat niste cifre...si sa " mor " eu daca le inghit asa pe nemestecate...
11 NU MA DAU BATUT SI NU O LAS BALTA !
O zi buna !
2. in lege scrie ca se pleaca de la valoarea de nou, in cazul daunei, a autovehiculului si nu la de valoarea de piata...la data accidentului ( cap 4 art. 52)
3. km la bord 39000 asta in 3.6 ani de rulaj efectiv
4. o simulare casco facut la asigurator, pentru acelasi autovehicul si la putin timp de la producerea accidentului, a dat o valoare de asigurare in suma de 10.850 euro ( la o suma de achizitie de 15.500 e )
5. uzura medie pentru 3.6 ani este de 42 % , asta pentru un auto cu o stare de intretinere medie...pentru o stare de intretinere buna, uzura este de 28 %
6. coeficientul meu de corectie, am sub limita mdie de km / an, este de -6.25
7. sunt de acorda ca despagubiile morale si cele de lipsa a folosintei unui bun propriu sunt oarecum discutabile...dar este un drept al meu astfel incat doresc sa ma folosesc de el.
8. daca am suferit mult ??? cu siguranta DA !!
- nimeni de la asigurari nu a dorit sa ofere explicati pe marginea dosarului de dauna, modul lor de comunicare a fost unul cu FLIT !
- incearca sa te descurci cu o familie din care fac parte si 2 copii minori sub 4 ani.... sunt convins ca vei gasi o stare de satisfactie maxima si multe placeri nebanuite..
9. " tota aprecierea mea pentru asiguratorul ASIROM

10. astept raspunsul CSA=ului, se pare ca asiguatorul nu le-a trimis documentatia completa,
oricum, mie nu mi-a trimis decat niste cifre...si sa " mor " eu daca le inghit asa pe nemestecate...
11 NU MA DAU BATUT SI NU O LAS BALTA !
O zi buna !
Buna ziua
Cam acelasi text mi l-au bagat si mie " ca si-au mutat sediu si dosarul o ramas in urma" pana la urma il gasise si a spus ca vireaza banii pana la sfarsitul saptamanii, asta vorbit la telefon marti, trebuie sa-mi acorde bani printr-o hotarare judecatoreasca, ce e de facut?
Multumesc
Cam acelasi text mi l-au bagat si mie " ca si-au mutat sediu si dosarul o ramas in urma" pana la urma il gasise si a spus ca vireaza banii pana la sfarsitul saptamanii, asta vorbit la telefon marti, trebuie sa-mi acorde bani printr-o hotarare judecatoreasca, ce e de facut?
Multumesc
si eu am un dosar deschis la asirom si nu au rezolvat nimic. dupa 3 luni mi-au dat rezultatul bineinteles nefavorabil. mi-au zis sa-l dau in judecata pe cel care m-a lovit ca sa obtin despagubiri. Cei mai neseriosi sunt cei de la asirom!!!