dosar penal pentru lovire ca politia nu isi face datoria

Discutii privind procedura penala
Post Reply
mocanufaan

dosar penal pentru lovire ca politia nu isi face datoria

Post by mocanufaan » 06 Dec 2009, 20:06

Buna ziu , ma numesc Mary,am o problema juridica va rog sa ma ajutati ca nu stiu unde sa mai apelez, la 17 ani am inceput o relatie cu H. Al. a fost la puscarie iar in 2007 ma-m certat cu el atunci eram amica cu M. St el era taximetrit iar eu ii eram clienta. H era la puscarie ma suna si ma ameninta ca ma omoara chiar mi-a trimis o scrisoare unde scrie ca ma omoara, dupa ce sa eliberat ma-m impacat cu el pentru al lasa impace ce pe M eram batuta zi de zi , venea acasa cu tot fellllllul de lucruri furate , nu puteam sa merg la politie pana se dovedea ca lea furat si procedurile legale ma omora de 5 orila sfarsitul anului 2008 am pus capat relatiei pentru ca nu mai suportam bataile si amenintarile,in luna aprilie 2009 am inceput o relatie cu M , cand a aflat H ne suna si ne ameninta ca imi scoate ochii lluui ii rupe oasele si alte amenintari, am sesizzat politia i sa dat o amenda, dupa ce a terminat cu ammenintarea la telefon a inceput cu amenintari directe, ma urmarea si cand ma vede cateva minute singura se lua de mine amenintari si ma brusca, am mers la politie i sa dat o amenda, a inceput sa bata in usa noapte cu picioarrrrele sunam la politie ori nu venea nimeni ori veneau dupa 2 - 3 ore faceam reclamatii la politie si eu si actualul meu prieten M pentru ca noi locuim impreuna,i sa dat din nou o amenda pe urma a intrat in joc si soraa lui H si cumnatul care sunt vecini cu noi , tot timpul il invita pe prietenul meu la bataie lam evitat intram in casa , ne stepta la usssa pana iesim din casa si ne amenintau sine calomnia,megeam la politie infiecare zi saau cel mult la 3 zile cu reclamatie pentru H si neamurile lui, in data de 4 august 2009 ma-m dus impreuna cu prietenul meu la piata sa facem cumparaturi , H a venit pe la spate si a inceput sal loveasca pe prietenul meu prima oara nici nu am vazut cine este, acolo au sarit neamurile lui pe noi a venit un politai comunitar sa ii desparta si sa ne scoata din piiatadar a sarit si la politaiul comunitar, in acel moment prietenul meu a ridicat un cutit de langa o gramada de lubenita dar nu la indreptat spre nimeni, H a declarat ca la amenintat, persoana a carui a fost cutitul a reunoscut ca nu la indreptat spre nimeni la ridicat si la pus jos dar nu a amenintat pe nimeni, de atunci ne astepta H la scara si ne facea semn pentru ca noi eram cu masina sa ne dam jos sa ne bata lam evitat, am fost la politie sal denuntam , a primit o amenda ddde 200 ronsi prietenul meu la fel a primit si el amenda, pe data de 9 era duminica am ieisit umpic la plimbare iar pe la ora 4 am vrut sa mergem acasa dar in fata blocullui ne astepta H cu cumnatul lui am stat in oras si pe la ora 8 jumatate am venit acasa ca ei sau saturat sa mai asteptepe la ora 8 : 45H a venit la usa si a dat cu pumnii dde nea infundat usa fiindca este metalicaam sunat la politie pentru ca se impinge in usa era clar ca vrea sa intre peste noi , la politie ni sa spus sa asteptam ca ei au alta interventie, am astepta pana la ora 22 am plecat acasa la parintii prietenului meu, dar inainte de asta am sunat un prieten pentru a ne imprumuta cu ceva bani si am coborat inn centrul orasului stateam de vorba si mergeam incet spre casa parintilor prietenului meu cand in fata noastra apare H cu uun spray paralizant si cu obata si a vrut sai dea in cap prietenului meu persoana cealalta sia bagat mana si la lovit peste mana nea luat frica pentru ca H este mare facut noi suntm amandoi mici si mai slabuti,nu sa mai putu evita am sunat la politie dar domnii aveau alte interventii iar prietenul meu la batut pe H pana la luat smurdul sa aparat ce faceam stateam sa ne dddea in cap sa ne omoare in strada? dupa ce a ajuns smurdul dupa 2 min a venit si politia care nea spus ca se indrepta spre locuinta mea dar a auzit de acest scandal, am dat declaratii H a fost lovit mai rau si lau dus la spital , prietenlului meu i sa facut dosar penal el nu a avut niciodata probeleme cu politia este un baiat linisstit dar daca H nu nea lasat impace iar pe M il auta din 2008 sal bata, H a depus plangere pentru mine si prietenul meu ca la-m loviteu am fost doar martor dar H ma invinuit, lui H i sa dat 120 de zile de spitalizare iar prietenul meu risca puscarie ca politia romana pentru un recidivst ca H si cu 3 ani coada ca in 2008 sa eliberatcu 3 ani suspendare ii da amenda pentru cat timp nea terorizat.
Va rog daca puteti sa imi dati un sfat ce sa mai facem,eu si prietenul meu am plecat la sf lunii august in strainatate iar in 5 noiembrie ne-am intors acasa si am gasit usa fortata dar nu a reusit sa intre in casa iar politia mia spus ca e doar distrugerre si ii vor da o amenda cum se poate sa fii terorizat sa mergi zi de zi la politie si vinovatul primeste o amenda pe care nu o plateste. ce putem face pentru a scapa de problema asta si de dosar, pe mine nervii mau lasat am facut psoriazis vulgar din cauza stresului mult nu mai am si daca politia nu face nimic eu il omor si scap de el traiesc linistita atunci ma duc la puscarie dar stiu a persoanele pe care le iubesc mama si prietenul mmeu vor putea trai linistiti. va rog datimi un sfat :wall:

angel

Re: dosar penal pentru lovire ca politia nu isi face datoria

Post by angel » 08 Dec 2009, 00:31

am incercat sa fac un rezumat cu toata povestea ce ai expus-o.e drept ca m-am si chinuit f. tare , pentru ca am impresia ca nu esti romanca, deduc din felul foarte greoi de a scrie in lb. romana.

Trecand peste acest aspect, sunt infractiuni diferite.

Trebuia sa depuneti plangere penala si nu doar sa chemati politia de fiecare data cand a avut loc un incident.Dupa ce o chemati, scriati rapid fiecare dintre voi, adica tu si pritenul tau, cate o plangere...in aceste situatii politia este obligata sa faca cercetarea si sa trimita dos. la instanta.

plangerii facuta de fostul tau prieten i se va da curs...

asadar, acum fostul tau prieten, H parca-l chema, are ingrijiri medicale de 120 de zile....dar prietenul tau actual ,cate zile are spitalizare din aceasta "incaierare". :roll:

si ca o parere personala, mie mi s epare ca tu nu vrei o consiliere/sfat juridic/a ,ci schimbarea unui intreg sistem legislativ.

politia mai mult decat a facut nu prea avea ce sa mai faca...amenda pt. tulburarea linistii si ordinii publice...si gata...mai ramane distrugerea, amenintarea si...cam atat.pana una alta,el are un certificat IML cu 120 zile ingrijiri medicale....sau nu?!

ceritificatul este emis de IML?...ca te-ai exprimat ca "are zile de spitlaizare"dar n-ai zis ce document atesta asta?!

chitaristul

Post by chitaristul » 09 Dec 2009, 00:14

Am si eu o intrebare tot la acelasi subiect povestea mea sta cam asa:
Sunt student , locuiesc intr-o camera de camin cu inca 3 persoane , unul dintre colegii de camera intr-o seara de la o cearta verbala a sarit la mine m-a impins la dush (eu aveam un obiect in mana si ochelarii , ambele au picat pe jos si s-au distrus)si m-a prins de gat si m-a strans incat a lasat niste urme dar norocul meu a fost ca a intervenit unul din colegi care era in camera, agresorul era si putin beat, am fost la unitatea de primire a urgentelor , si de acolo la IML sa-mi iau certificatul , pe certificat scrie ca se confirma agresiunea dar nu necesita zile de ingrijire. Am depus plangere la politia universitara si am lasat si certificatul medico-legal tot acolo dar am si copie xerox la mine. Agresorul se poarta de parca nimic nu s-ar fi intamplat si nici nu prea are de gand sa-mi repare daunele sau sa-si ceara vreo scuza nici dupa plangerea penala , iar administratorul de camin i-a dat un simplu avertisment si atat. Cum procedez mai departe sa-mi recupar pagubule si dupa cum stiti si suma care am platit-o la IML pentru consultatie si certificat? Merita sa merg cu el in instanta? Daca da , ce trebe sa fac si unde sa merg sa ma adresez mai departe?
Multumesc anticipat!

angel

Post by angel » 09 Dec 2009, 00:32

cam cat timp a trecut de cand ati depus plangerea?
si cam la ce suma se ridica pagubele materiale?

chitaristul

Post by chitaristul » 09 Dec 2009, 23:26

angel wrote:cam cat timp a trecut de cand ati depus plangerea?
si cam la ce suma se ridica pagubele materiale?
Plangerea a fost depusa luni 07.12.2009(incidentul fiind in data de 5) , pagubele sunt: Ochelarii de vedere cu rama cu tot in valoare de 850 Ron + 1 obiect electrocasnic in val ~ 100 Ron + vizita la medicul legist 50 Ron

angel

Post by angel » 10 Dec 2009, 09:28

ok.

ai depus-o foarte recent, asa se explica ca nu l-a cautat nimeni pe faptuitor nici sa-i ia o declaratie.
asteapta solutionarea plangerii, si-n functie de asta te constitui parte civila.nu platesti taxe de timbru la valoare intrucat provine dintr-o fapta penala.

si...politia isi face datoria,dar mai greu :razz:

chitaristul

Post by chitaristul » 10 Dec 2009, 12:16

O.k azi am vazut declaratiile lor (a martorului si a agresorului) pe care le-au depus amandoi la administratia caminului , nici unu nu relateaza concret cum s-a intamplat , doar merg usor pe langa subiect "a avut loc o neintelegere " si "s-au adresat niste injurii" , nimic de distrugere , nimic ca m-ar fi prins de gat. Stiu ca exista un articol care ma protejeaza de declaratii false , ce pot face daca am scrisoarea de la administratia caminului catre prodecan unde am declaratiile lor anexat ? , as putea trece pe la politie cu aceasta adresa si apoi sa ajung la prodecan-ul facultatii care se ocupa de relatia cu studentii sau e un act strict intern si nu am voie sa-l divulg?
Multumesc anticipat

ignite

Post by ignite » 13 Dec 2009, 18:51

daca colegul tau de camera depune marturie...se va pronunta suta la suta...iti spun... o solutie de 18 indice 1...adica scoatere de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea pentru acesta a unei amenzi de ... pana la 1000 de lei. probabil vreo 500.

cu aceasta ordonanta a procurorului...mergi in instanta civila...faci o cerere de chemare in judecata...temei art. 998 c.civ....si obtii o hotarare prin care dobitocul ala...va fi obligat la plata ochelarilor si a unor daune morale...in masura in care e cazul.

ideea e ca trebuie sa ti dovedesti pretentiile astea. inscrisuri si martori. ex. de unde stiu eu ca nu purtai niste ochelari...de doi lei? pai uite...am martorul care spune ca....erau d aia de 800 de lei...inscrisuri...cat ai dat pe ei...lentile...balarii...

sper ca ai inteles chitaristule.

chitaristul

Post by chitaristul » 13 Dec 2009, 19:32

ignite wrote:daca colegul tau de camera depune marturie...se va pronunta suta la suta...iti spun... o solutie de 18 indice 1...adica scoatere de sub urmarire penala a invinuitului si aplicarea pentru acesta a unei amenzi de ... pana la 1000 de lei. probabil vreo 500.

cu aceasta ordonanta a procurorului...mergi in instanta civila...faci o cerere de chemare in judecata...temei art. 998 c.civ....si obtii o hotarare prin care dobitocul ala...va fi obligat la plata ochelarilor si a unor daune morale...in masura in care e cazul.

ideea e ca trebuie sa ti dovedesti pretentiile astea. inscrisuri si martori. ex. de unde stiu eu ca nu purtai niste ochelari...de doi lei? pai uite...am martorul care spune ca....erau d aia de 800 de lei...inscrisuri...cat ai dat pe ei...lentile...balarii...

sper ca ai inteles chitaristule.
Multumesc mult de tot! La chemat pe colegul meu de camera la politie si l-a speriat politaiul rau incat o venit si si-o cerut scuze si o zis ca pana marti(ca asa a spus politaiul) rezolva problema , adica vine cu banii de pe ce s-a distrus si ne impacam. Acuma sa vedem , oricum impacarea o sa o facem la politie cu proces verbal ca sa nu am probleme dupa aia , oricum daca nu se cuminteste , e deajuns sa vina cu 1 bere in mana in camera , eu sun la 112 , trimite echipaj , si a-2a zi poate sa-si faca bagajele ca nu mai sta in camin cel putin asa mi s-a spus de la politia universitara.
Multumesc tuturor pentru sfat si indrumari , revin marti sa va zic daca a intervenit ceva sau totul a decurs o.k

Post Reply