R.A.E.D.P.P. Constanta

Discutii privind procedura civila
Post Reply
monaro123

R.A.E.D.P.P. Constanta

Post by monaro123 » 26 Nov 2009, 17:03

Doresc sa aflu cum se poate cumpara o cota parte (5/8)din un apartament de la R.A.E.D.P.P. Constanta, eu cu fratele meu detinand 3/8,ca succesori ai mamei noastre. Acum,dupa decesul ei,incerc sa aflu ce pasi trebuie urmati pentru a putea intra in posesia restului de apartament,la care familia mea a platit 20 ani chirie. Am intalnit expresii ca "Legea nr. 112/1995" ,mai este aceasta lege valabila?Si daca da,imi este aplicabila? Si de aseamenea, partea care ii apartine acum statului,a fost a bunicii noastre,care in '86 a plecat in Germania si conform Decretului 223/1974 i s-a confiscat partea.Acum am inteles ca nu mai poate ceva,intrucat termentul pentru legea 10/2001 a "expirat" de mult. Asa ca m-am hotarat sa incerc sa cumpar eu aceea parte. Daca cineva are idee de pasii ce trebuie sa ii urmez si orice sfat in aceasta privinta,este binevenit. Multumesc mult! P.S. Anul trecut,inaintea mortii mamei mele,ea a contactat un avocat,care a zis,bine-nteles il puteti cumpara de la raedpp fff ieftin,a facut actiune in instanta, de iesire din indiviziune(nu ma intrebati de ce,pt. ca acum citesc si observ ca nu se aplica la cazul nostru),si sentinta a fost aceasi care am citit-o eu la Legea nr. 112/1995(adica putem cumpara cu 30% avans apoi rate sau toti banii jos)

vichi_90

Re: R.A.E.D.P.P. Constanta

Post by vichi_90 » 02 Jan 2010, 11:01

Buna ziua si LA MULTI ANI!
In conditiile in care imobilul nu este revendicat se poate cumpara conf. Legii 112/1995. Ceea ce nu inteleg este cum dvs. detineti cota de 5/8. Cine locuieste in acel imobil in prezent?
Daca mama dvs. a deschis actiune pentru iesire din indiviziune (cu cine?) inseamna ca imobilul este inscris in CF?
Ati continuat dvs. procesul mamei? In ce faza este?
Reveniti cu amanunte.

Post Reply