executare silita urgent va rog!!

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
mimar

executare silita urgent va rog!!

Post by mimar » 21 Nov 2009, 14:05

Va rog sa-mi spuneti daca in urma cererii de executare a unui titlu depusa la un executor judecatoresc, sarciva validarii popririi catre tertul poprit dupa cele 3 luni, conf art.460 Cpc intra in sarcina executorului.
Am depus la executorul judecatoresc cerere de executare acum 6 luni prin tert poprit. In tot acest timp tertul nu a virat banii la executor, validarea nu s-a facut, iar acum nu stiu daca eu in calitare de creditor in dosarul de executare, facand o cerere de staruinta executorului, pot dupa alte 3 luni sa mai fac aceasta validare sau este un drept pierdut.
Va multumesc

mimar

Post by mimar » 22 Nov 2009, 11:20

Va rog, nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?

razman

Re: executare silita urgent va rog!!

Post by razman » 23 Nov 2009, 15:31

Validarea putea fi ceruta atat de debitor cat si de creditor in termenul de trei luni, termen de decadere din dreptul de a sesiza instanta de la domiciliul tertului poprit in vederea validarii.
Dupa mine executarea este si perimata, daca de atunci nu au mai fost facute alte acte de executare, trecand termenul de 6 luni prevazut de art.389 CPC.

mimar

Re: executare silita urgent va rog!!

Post by mimar » 24 Nov 2009, 11:39

Singurul act de executare a fost infiintarea popririi de catre executor, in rest nimik. Am facut o cerere de staruinta in continuarea executarii tot prin tert poprit, dar executorul mi-a zis ca mi-am pierdut dreptul de a face validarea pentru ca el in acest timp de 6 luni nu a ridicat poprirea. Este adevarat? Nu era obligatia executorului sa ma instiinteze macar ca am acest drept sa fac validarea?
Va multumesc

Post Reply