Buna seara,
apelez la dvoastra ca fiind singurii in masura sa imi dea un raspuns profesional. Prietenul meu s-a imbolnvit de pleurezie din cauza unei raceli netratate corespunzator in inchisoare.L=au internat in spital in stre destul de grava nemaiputand respira aproape ,in prezent fiind internat si urmand regim si tratament cu antibiotice . As vrea sa stiu daca aceasta boala se afla printre cele care permit intreruperea executarii pedepsei pe o per determinata.
Va multumesc.
Intreruperea executarii pedepsei
Felicia, din cate stiu, nu exista o boala anume pentru care sa se dispuna intreruperea executarii pedepsei. Fiecare situatie este apreciata de instanta de judecata in functie de complexitatea bolii si de pericolul lasarii celui condamnat in libertate.
Instanta dispune intreruperea executarii numai dupa studierea expertizei medico-legale care sa dovedeasca faptul ca boala respectiva il pune pe condamnat in imposibilitatea de a continua executarea pedpsei.
Cererea de intrerupere trebuie facuta la instanta in a carei circumscriptie se afla penitenciarul in care acesta este detinut.
Instanta dispune intreruperea executarii numai dupa studierea expertizei medico-legale care sa dovedeasca faptul ca boala respectiva il pune pe condamnat in imposibilitatea de a continua executarea pedpsei.
Cererea de intrerupere trebuie facuta la instanta in a carei circumscriptie se afla penitenciarul in care acesta este detinut.