promovare pe post - urgent!!
promovare pe post - urgent!!
Sunt angajata ca si secretara cu studii medii pe perioada nedeterminata intr-o institutie. Acest post a fost transformat in asistent manager cu studii superioare, cu ocupare prin concurs. Fiind singura inscrisa, am sustinut un examen, constand intr-o lucrare scrisa pe o tema data. Acum intervine problema... mi se spune ca trebuie sa fiu incadrata pe post de debutant, cu salariul minim, pentru ca postul a fost transformat din studii medii, in studii superioare si sunt incepatoare pe postul cu studii superioare. Avand in vedere ca transformarea a fost facuta in cadrul aceluiasi post, iar eu prestez aceeasi munca, cu sarcini in plus, are temei incadrarea ca debutant?
dusterXXX wrote:greu de zis, ...
în schimb, se pare că instituţia va realiza o economie la fondul de salarii, ...
mă gândesc că nu vei zice pas, şi vei accepta "noul" job. doar ai candidat pentru el, nu?
Conducerea institutiei imi ofera un salariu mai mare decat cel pentru debutant, in schimb resursele umane se opun, motivand ca, legal, trebuie sa fiu incadrata ca debutant.
Imi doresc o rezolvare legala a situatiei, nu mituirea salariatilor pentru avantaje. Conducerea nu vrea sa incalce legea, juristul nu e prea sigur de articolele din CCM, iar sefa resurselor umane nutreste sentimente de razbunare personala (tot cu ocazia unor nereguli semnalate).dusterXXX wrote:instituţie publică, zici?
nu merge nişte cioco şi cafă şi ţighi către resursele umane? că doar oameni sunt şi ei, ...
ori alcool şi juma de pork către conducere, k să-i lămurească pe cei de la personal?
nu văd altă rezolvare. sper să nu ajungi să te judeci cu ei.
Pai cand s-a scos postul la concurs nu era precizat ca e post de debutant ?
Daca ai dat concursul pentru postul de debutant nu mai poti face nimic, chiar daca ai lucrat inainte.
Acum esti functionar public, inainte nu ai fost ( doar personal contractual ).
Daca ai fi fost inainte functionar public fara studii superioare, atunci nu ar fi trebuit sa incepi de la debutant, te-ar fi promovat in functie de vechime pe post de asistent, etc.
Daca ai dat concursul pentru postul de debutant nu mai poti face nimic, chiar daca ai lucrat inainte.
Daca ai fi fost inainte functionar public fara studii superioare, atunci nu ar fi trebuit sa incepi de la debutant, te-ar fi promovat in functie de vechime pe post de asistent, etc.
Nu sunt functionar public, dar nici angajat la firma privata, nu pot detalia mai mult. Postul a fost transformat in studii superioare la cererea sefului meu direct si nu s-a specificat ca este post de debutant.sebastiana wrote:Pai cand s-a scos postul la concurs nu era precizat ca e post de debutant ?
Insa problema s-a rezolvat, articolul din CCM la care se facea referire se aplica doar pentru prima angajare, nu si la promovarea pe post.
Obligatoriu trebuie sa fii incadrata ca debutant intrucat pe noul post nu ai deloc vechime. Asa se procedeaza si la noi si tot bugetari suntembertha37 wrote:Nu sunt functionar public, dar nici angajat la firma privata, nu pot detalia mai mult. Postul a fost transformat in studii superioare la cererea sefului meu direct si nu s-a specificat ca este post de debutant.sebastiana wrote:Pai cand s-a scos postul la concurs nu era precizat ca e post de debutant ?
Insa problema s-a rezolvat, articolul din CCM la care se facea referire se aplica doar pentru prima angajare, nu si la promovarea pe post.