Salutari tuturor, am si eu o mica nelamurire, defapt una mare pot spune. Intr-un bloc sunt 14 apartamente (toti propietari), eu cu inca un prieten dorim sa inchiriem uscatoria blocului (aflata la parter). In schimbul acestei uscatorii am oferit o suma lunara (chirie) si multe alte facilitati blocului (ex: internet pentru tot blocul gratuit, supraveghere video, interfon , etc.) 13 apartamente din 14 au fost de acord si au semnat aceasta cerere, a mai ramas 1 singura semnatura pe care nu o putem procura datorita INVIDIEI, culmea ghinionului este ca locuieste exact la parter langa uscatorie si isi motiveaza lipsa acordului prin faptul ca nu are unde sa isi intinda rufele. Cu toate ca in casa are 2 bai. Ce putem face in acest caz ? Vreau sa fac totul legal.
Va multumesc anticipat !
P.S. Uscatoria va fi inchiriata pe firma pentru a deschide un sediu.
Uscatoria blocului ! 13 semnaturi din 14.
Adunarea generala a Proprietarilor iti va da acordul pentru folosinta uscatoriei, in conditiile statutare.
Problema se pune intr-adevar la ORC, unde iti va fi necesar, in afara de dovada de folosinta a spatiului si acordul vecinilor.
Poti face o incercare de inscriere a sediului fara acordul vecinului respectiv (vorbesc despre o omisiune!!). Este putin probabil ca ORC sa-ti ceara schita pozitionarii spatiului.
Poate ca vecinul nu te va reclama ulterior, ci se va bucura si el de facilitatile obtinute pe aceasta cale. Defapt ii va fi si greu sa abordeze o cale legala de a te ataca.
Problema se pune intr-adevar la ORC, unde iti va fi necesar, in afara de dovada de folosinta a spatiului si acordul vecinilor.
Poti face o incercare de inscriere a sediului fara acordul vecinului respectiv (vorbesc despre o omisiune!!). Este putin probabil ca ORC sa-ti ceara schita pozitionarii spatiului.
Poate ca vecinul nu te va reclama ulterior, ci se va bucura si el de facilitatile obtinute pe aceasta cale. Defapt ii va fi si greu sa abordeze o cale legala de a te ataca.
Problema e ca nu vrea in ruptul capului .. nu ca ar avea neaparat nevoie de uscatorie ci doar din pura invidie. A facut deja o cerere catre administratie ca ea nu este de acord sa i se ia uscatoria deoarece nu are unde sa isi intinda rufele. Presedintele si administratorul sunt de partea mea, si vor si ei sa facem treaba asta, doar ca se impotriveste "vecina". Daca fac fara acordul sau dau la pariu ca o va da in judecata pe administratora si pe presedinte inclusiv eu. I-am propus si o suma lunara, tot degeaba. Oricum nu ma las ...