am folosit asupra unui politist comunitar spray lacrimogen
am folosit asupra unui politist comunitar spray lacrimogen
eram intr-un grup, fugeam de jandarmi , si un politist comunitar care era insotitor al agentului de circulatie care dirija circulatia m-a retinut. m-am zmucit, nu mi-a dat drumu si l-am pulverizat cu spray lacrimogen in fata. m-au luat jandarmii, m-au batut pe trotuar, in masina si la sectie. seful de tura al jandarmilor l-a chemat pe politistul comunitar sa dea declaratie, iar acesta a mintit in declaratie. am scapat fara dosar penal. politistul comunitar poate sa depuna plangere acum? sau mi se mai poate face dosar penal? va rog sa imi raspundeti si sa ma ajutati. multumesc
bag seama ca esti microbist..daca jandarmii va alergau. o faceau cu un scop, presupunem ca in interesul serviciului..politistul comunitar isi facea datoria, ajutandu-i pe jandarmi..isi exercita atributiile de serviciu.. deci ai gresit. |Daca pol com a suferit leziuni se poate indrepta cu plangere impotriva ta pentru infr de lovire si alte violente..ultraj nu e ca pol com nu e functionar public; cel mai probabil vei fi sanctionat la Legea 61/1991 daca nu ai si fost deja.
gabriel85 wrote:bag seama ca esti microbist..daca jandarmii va alergau. o faceau cu un scop, presupunem ca in interesul serviciului..politistul comunitar isi facea datoria, ajutandu-i pe jandarmi..isi exercita atributiile de serviciu.. deci ai gresit. |Daca pol com a suferit leziuni se poate indrepta cu plangere impotriva ta pentru infr de lovire si alte violente..ultraj nu e ca pol com nu e functionar public; cel mai probabil vei fi sanctionat la Legea 61/1991 daca nu ai si fost deja.
da, mi s-a dat 500RON amenda. Politistul comunitar nu a fost agresat de niciun fel, am zis...doar a fost pulverizat cu spray.Iar acum m-au chemat la jandarmerie sa vin sa modific declaratia si sa semnez intocmirea dosarului penal, daca ii dau in judecata pe jandarmi pentru ca m-au agresat pe strada in fata a peste 10 martori, pot avea castig de cauza? ca sa nu raman cu dosar penal?
bag seama ca insisti mult pe politistul comunitar. acesta nu a formulat plangere impotriva ta.dar domnii jandarmi, ti-au dat o amenda pentru incalcarea normelor de convietuire sociala de 500 lei si pe langa asta ti-au intocmit un dosar penal, cel mai probabil pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice art. 321 cod penal..si date fiind imprejurarile in care s-au petrecut lucrurile, s-ar cam contura fapta|: loc public, meci de fotbal, spray in fata pol comunitar, mai multi tineri impreuna cu tine, alergati de jandarmi..totusi tre sa fie cateva declaratii de martori in dosar ca sa mearga infractiunea..jandarmii fac acte premergatoare, inainteaza dosarul parchetului, care-l da pe mana unor politisti, acestia te mai cheama inca o data pe la sectie, iti ia o alta declaratie si apoi, daca dosarul e gros, cu probe solide te duci in fata judecatorului dupa ce treci pe la procuror sa ti-l arate. daca nu-s probe , iei o sanctiune administrativa din cele prevazute la art 91 cod penal, daca sunt probe tari, abia atunci incepe procesul in instanta...EU NU STIU DE CE NU-TI PLACE TIE SAHUL 

gabriel85 wrote:politistul comunitar(persoana vatamata) ramane un simplu martor in dosarul tau daca nu se constituie parte vatamata sau parta civila. art. 82 cod procedura penala
multumesc, acum vreau sa ii dau in judecata pe jandarmii care m-au batut pe trotuar si am 15 martori, am consultat un jurist si mi-a zis ca o sa ma tarai mult cu ei prin tribunale si ca imi trebuie rabdare de ani de zile. Amenda de 500RON o voi contesta invocand ca nu stiam ca ala e comunitar ca era invalmaseala.
Messi...dar nu crezi c-ar fi mai simplu sa-ti manifesti aceasta pasiune, in limitele legii?sau...sa-l citez pe gabriel85" de ce nu-ti place sahuln?Messi wrote:gabriel85 wrote:politistul comunitar(persoana vatamata) ramane un simplu martor in dosarul tau daca nu se constituie parte vatamata sau parta civila. art. 82 cod procedura penala
multumesc, acum vreau sa ii dau in judecata pe jandarmii care m-au batut pe trotuar si am 15 martori, am consultat un jurist si mi-a zis ca o sa ma tarai mult cu ei prin tribunale si ca imi trebuie rabdare de ani de zile. Amenda de 500RON o voi contesta invocand ca nu stiam ca ala e comunitar ca era invalmaseala.

cred ca o sa si stie ca eu sunt Messi de la slobozia :)), sa fim seriosi . deci pana la urma am ramas nelamuritwittmann wrote:...si roaga-te ca judecatorul care iti va judeca plangerea sa nu obisnuiasca sa intre pe acest forum.Messi wrote:Amenda de 500RON o voi contesta invocand ca nu stiam ca ala e comunitar ca era invalmaseala.
politistul comunitar nu e functionar public?
În scopul asigurarii ordinii si linistii publice, cât si pentru cresterea eficientei pazei obiectivelor si a bunurilor de interes public si privat se înfiinteaza, la nivelul municipiilor, oraselor si sectoarelor municipiului Bucuresti, Politia Comunitara pentru ordine publica, ca serviciu public local, specializat, denumita în continuare Politia Comunitara
eu zic ca ar trebui sa fie, deci e cam ultraj.....
parerea mea , poate ma insel.
pentru ce infractiune ti s-a intocmit dosarul penal?
În scopul asigurarii ordinii si linistii publice, cât si pentru cresterea eficientei pazei obiectivelor si a bunurilor de interes public si privat se înfiinteaza, la nivelul municipiilor, oraselor si sectoarelor municipiului Bucuresti, Politia Comunitara pentru ordine publica, ca serviciu public local, specializat, denumita în continuare Politia Comunitara
deci daca i.am dat cu sprayul in fata comunitarului, ultraj nu poate fi, ci ultraj contra bunelor moravuri nu? atata timp cat comunitarul nu a depus nicio plangereamitza wrote:politistul comunitar nu e functionar public?
din punctul meu de vedere e ultraj, asa cum e definit de art. 239, alin 2 , iar pentru o asemenea fapta nu este necesara niciun fel de plangere.
nu prea am inteles de ce nu ar fi comunitarul functionar public......
tie ce infractiune ti s-a adus la cunostiinta?
poate ar trebui sa mergi la sectie si sa te interesezi mai bine ce anume scrie in dosar , nu de alta dar pedeapsa pentru ultraj nu e foarte mica.
nu prea am inteles de ce nu ar fi comunitarul functionar public......
tie ce infractiune ti s-a adus la cunostiinta?
poate ar trebui sa mergi la sectie si sa te interesezi mai bine ce anume scrie in dosar , nu de alta dar pedeapsa pentru ultraj nu e foarte mica.
imi cer scuze pentru dezinformare. Politistii comunitari sunt o parte functionari publici, o parte personal contractual, conf art. 1 din regulamentul de organizare si functionare al politiei comunitare:Art. 1. - (1) Personalul Politiei Comunitare se compune din functionari publici si personal contractual. (2) Functionarul public din Politia Comunitara este înarmat, poarta uniforma în timpul serviciului si exercita atributiile specifice stabilite prin lege..multumesc angel ca m-ai pus in tema[/b]
messi ramai cu bataia luata si mergi inchis ca robinetu. Ceea ce ai facut tu se cheama ultraj, iar politia, jandarmeria,etc se sesizeaza din oficiu. Vezi de treaba ta si alta data lasa bataia cu jandarmii ca e de naspa.
Cat priveste ultrajul contra bunelor moravuri in traducere libera inseamna scandal in loc public, si nu are nici o treaba cu ultrajul simplu.
Cel mai sigur ar fi sa iti iei un avocat cand mergi sa dai declaratii pe la politie, jandarmerie, etc ca sa iti explice el ce si cum, pentru ca sunt multe chestii adunate la tine ai ultrajul la comunitar, ai ultraj contra bunelor moravuri, si posibil ceva infractiuni la legea lun Mitica , in speta legea 4 pe 2008.
Cat priveste ultrajul contra bunelor moravuri in traducere libera inseamna scandal in loc public, si nu are nici o treaba cu ultrajul simplu.
Cel mai sigur ar fi sa iti iei un avocat cand mergi sa dai declaratii pe la politie, jandarmerie, etc ca sa iti explice el ce si cum, pentru ca sunt multe chestii adunate la tine ai ultrajul la comunitar, ai ultraj contra bunelor moravuri, si posibil ceva infractiuni la legea lun Mitica , in speta legea 4 pe 2008.
desi regulamentul de organizare si functionare al politiei comunitare prevede expres ca sunt functionari publici, ptr legea penala nu are niciun fel de relevanta, dat fiind ca si in lipsa unei astfel de prevederi exprese ei tot functionari publici erau ptr dreptul penal , in conditiile art. 147 alin 1, coroborat cu 145, si cu 140.
definitia conceptului de functionar public este cea aratata de art. de mai sus din codul penal, iar prin prevederi cuprinse in reglementari administrative nu se poate inlatura aceste dispozitii-cel mai bun ex in acest sens fiind cazul medicului, care desi declarat prin statut ca nefiind functionar public in sens administrativ, este considerat functionar public in sens penal.
definitia conceptului de functionar public este cea aratata de art. de mai sus din codul penal, iar prin prevederi cuprinse in reglementari administrative nu se poate inlatura aceste dispozitii-cel mai bun ex in acest sens fiind cazul medicului, care desi declarat prin statut ca nefiind functionar public in sens administrativ, este considerat functionar public in sens penal.