retrogradare din functie

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
melolontha

retrogradare din functie

Post by melolontha » 10 Sep 2009, 21:38

in urma cu 2 saptamani am primit decizie prin care eram anuntat ca am fost retrogradat din functie cu reducere de salariu dar fara sa fi gresit cu ceva fara nici un referat macar sau vreo mica abatere . M ia reprosat ca am plecat in concediu fara sa imi pese de problemele firmei cu cerere de concediu semnata de directorul tehnic eu fiind parte tehnica si subordonat direct lui .

bobocel

Post by bobocel » 10 Sep 2009, 21:53

asa, si care era intrebarea ? :)

melolontha

retrogradare din functie

Post by melolontha » 10 Sep 2009, 21:59

daca ii dau in judecata am sane de castig sau cum pot rezolva problema Nu am semnat decizia nici actul aditional

dusterXXX

Post by dusterXXX » 11 Sep 2009, 07:46

dacă nu s-a făcut o cercetare disciplinară prealabilă, şi dacă de la data comunicării deciziei nu a trecut mai mult de 1 lună, ai şanse 100% să câştigi.

melolontha

retrogradare din functie

Post by melolontha » 11 Sep 2009, 10:12

cam la ce cheltuieli se ridica onorariul avocatului . Se merita actiunea in instanta sau mai mult cheltuibani?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 11 Sep 2009, 11:33

tu ştii care e diferenţa între salariu anterior şi cel actual.
dacă, de exemplu e de 500 ron, şi-i dai în judecată mâine, până se pronunţă o hotărâre definitivă trec cam 4 luni; deci 5 x 500 = 2500 ron pe care i-ai recupera. nu ai nevoie de avocaţi, decizia pare lovită de nulitate absolută. că dându-ţi angajatorul în judecată îţi vei atrage mai multe pocinoage, asta e deja altă chestiune.

melolontha

retrogradare din functie

Post by melolontha » 12 Sep 2009, 20:21

in acest caz pot cere daune morale etc. pot scoate ceva in afara de diferenta de salariu?

dusterXXX

Post by dusterXXX » 13 Sep 2009, 08:21

diferenţa de salariu, atât.

melolontha

retrogradare din functie

Post by melolontha » 14 Sep 2009, 17:38

Astazi am fost chemat de catre angajator sa semnez actul aditional de retrogradare din functie si modificare de salariu valabil pana pe data de 20.09.2009 in caz contrar desfiinteaza postul si ma da in somaj . Este posibil? am refuzat sa semnez

dusterXXX

Post by dusterXXX » 14 Sep 2009, 18:02

este mai mult decât posibil, fiind chiar probabil.
depinde de tine:
- ori ţii steagul sus, şi în 4 săptămâni ajungi şomer;
- ori, te laşi ca trestia în bătaia vântului, înghiţi găluşca, şi vezi ce se petrece dupa data indicată.

oricare ar fi varianta aleasă, eu zic să-ţi cauţi altceva de muncă între timp.

sandman78

Post by sandman78 » 15 Sep 2009, 08:58

Sparge-i moaca. ULTIMA SOLUTIE. :-D

Post Reply