imobil bun comun

Familiei
Alexxa

imobil bun comun

Post by Alexxa » 09 Sep 2009, 12:21

am si eu rugamintea sa ma indrumati in urmatoarea problema: deoarece procesul de partaj dureaza deja de 4 ani si se pare ca va mai dura, am cerut prin ordonanta prezidentiala sa mi se permita sa locuiesc din nou in imobilul proprietate comuna si care constituie obiectul partajului
cererea mea a fost respinsa desi mama mea la care locuiam dupa divort, a vandut intre timp casa si s-a mutat in alta localitate iar noi locuim acum cu chirie.
am facut recurs dar ma tem ca-mi va fi respins din nou; poate-mi dati o sugestie ce ar trebui sa fac, mie chiar nu-mi convine sa platesc chirie in conditiile in care imobilul proprietate comuna este de fapt o vila cu 7 camere
multumesc

razman

Post by razman » 09 Sep 2009, 15:10

Pana la pronuntarea unei hotararari definitive in ceea ce priveste atribuirea in urma patajului a imobilul in cauza, sunteti proprietar de drept in indiviziune, deci nu vad ce va opreste sa locuiti in acel imobil.
Sau nu ne ati spus toate detaliile?

Alexxa

Post by Alexxa » 09 Sep 2009, 17:51

uuuuuf, ba da, aceasta este situatia
am inaintat cererea, mi s-a cerut sa prezint contractul de vanzare-cumparare pe acea casa(care in fond nu este a mea), am prezentat antecontractul(sau cum se numeste) deoarece cumparatorul punea conditia eliberarii complete a imobilului inainte de achizitia finala iar instanta mi-a respins cererea pe motiv ca acel contract de vanzare-cumparare nu este cel final!
pe de alta parte eu nu am nici un drept asupra acelui imobil, cum puteam eu sa o conditionez pe mama mea sau pe cumparator
am facut recurs dar vreau sa stiu sunt eu obligata sa prezint acel contract in instanta? doar din contractul de inchiriere rezulta ca stam cu chirie!

cu mii de multumiri :cafea:

razman

Post by razman » 09 Sep 2009, 18:19

stati putin, ca io nu s asa istet si nu pricep... partaj de patru ani...in proces de divort...mama a vandut, ordonanta sa se dispuna sa locuiti in bunul coindiviz actualmente supus partajului...respingere...antecontract...
Tot nu am inteles legatura, ...scuze!

kinga

Post by kinga » 09 Sep 2009, 18:56

hai Raz sintetitez.. etapele
1. divort..
2. Alexxa se mute la mama , incepe procesul de partaj, acu 4 ani
3. Mama se decide sa vanda casa, momentan exista doar un antecontract, si nu CVC, pentru ca cumparatorul e cu fitze..
4. Alexxa in OP a invocat imprejurarea ca sta in chirie pentru ca mamica a vandut casa, la care Onor instanta, foarte destept de altfel :mrgreen: a respins OP pe considerentul ca mamica nu a vandut cu acte in regula ci are doar un antecontract, chiar daca Alexxa a prezentat si contractu de inchiriere..

mere???

razman

Post by razman » 09 Sep 2009, 20:12

No bun kinga, ceva ,ceva am priceput, da ce nu pricep inca e ca prin cererea de op o cerut sa i se parmita sa locuiasca ,,din nou in imobilul proprietate comunann.
Ce ziceam io, este ca inca fiind proprietate comuna, deci si a lui alexxa, nu stiu codevalvas, pe cote, pe ce o fi, este inca proprietar, ma rog CO, deci ce ar fi trebuit sa dea onorata....sa dispuna ca poate sa stea in imobilul a carui coproprietar este, atata timp cat nu rezulta de niciunde ca ceva, sau cineva o impiedica sa faca acest lucru?
:cafea:

kinga

Post by kinga » 09 Sep 2009, 20:59

razman wrote:, atata timp cat nu rezulta de niciunde ca ceva, sau cineva o impiedica sa faca acest lucru?
ei te Raz, daca fata nu este procesomana .. si ma cam indoiesc ca este.. :lol: sigur ca a avut un motiv pentru care solicita pe cale de OP accesul in imobil...

ma cam indoiesc ca exu sta pe prag cu un buchet de trandafiri, covor rosu, si isi pofteste fosta sotie in casa.. ii preda benevol 3 camere juma din bucatarie... si renunta si la partaj...

deci.. dupa parerea mea pur personala care este :-D este impiedicat de ex...

ce este mai ciudat.. la un moment dat a zas " noi stam in chirie".. daca noi inseamna ea si minor.. chiar nu intelege onorata ....

da in lipsa unor informatii.. doar dam cu presupusu.. :lol: :lol:

si dupa cum vezi... ma pricep.. :lol: :lol:

razman

Post by razman » 09 Sep 2009, 21:24

Poate ca i asa cum zici kinga.
Acuma, ca sa fiu carcotas poate alexxa e el, iar ,,noinn poate insemna si ... eu cu mama.
Pe de alta parte, daca i vorba ca ,,noinn inseamna ea si copilul, chiar ca nu inteleg ce o gandit onorata, sau daca o gandit, iar la cat de atent se studiaza dosarele poate nici nu o bagat de sama. Ar mai putea fi....daca x sta in chirie, chiriasul y datoreaza impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor, determinat cf art.62 CF, care reprezinta sursa de formare a bugetului de stat, buget de stat din care......., deci...... , dar mai bine tac.

Alexxa poate ne spui daca ai hotararea si ce o motivat onorata la respingere sa vedem cam de ce ar fi vorba.

kinga

Post by kinga » 09 Sep 2009, 21:50

oupsssssssssssssss
la naibaaaaaaaaaaa

am nevoie de lecitina :oops: :oops: :oops: :oops:

Alexxaaaa.. mii de scuzeeeeeeeee asa am uitat de speta.. si nici tu nu ai mai sunat :( :( nu am mai stiut ce se intampla..
ultima oara parca erai in recurs... cu partaju... ce s-a intamplat???

ufff... imbatranesc...

Razman, vezi mesajele Alexxei mai vechi...si se face lumina.. :oops:

Alexxa

Post by Alexxa » 10 Sep 2009, 07:27

:) servus Kinga si Razman

nu te-am sunat Kinga ca n-am primit inca motivarea de la partaj :-( deci in privinta motivului pt care instanta a decis sa-i atribuie exului imobilul in intregime fara sa-l oblige la plata unei sulte nu pot decat sa fac presupuneri :roll:
intre timp, am cerut prin acea ordonatza sa pot sa ma intorc eu si fiul meu minor(12 ani) in imobilul proprietate comuna pana la solutionarea definitiva a partajului
noi am locuit dupa divort(care s-a incheiat acum 5 ani) la mama mea, dar cum ea a vandut casa acum stam cu chirie
ordonanta a fost respinsa pe motiv ca nu am prezentat acel contract de vanzare-cumparare pentru casa mamei in original
deci, acum am facut recurs la acea ordonantza dar va intreb eu ce pui mei ar trebui sa fac eu ca sa nu fie respinsa inca o data? exul meu sot ma va astepta eventual cu bata de baseball la usa nu cu flori si cu cafea :grin: dar io una m-am saturat de platit chirie; alta locuintza nu pot sa-mi cumpar, in programul minune"prima casa" nu pot sa ma inscriu ca cica figurez co-proprietar la acel imobil!
deci eu ce fac? stau in continuare cu chirie si astept sa se incheie protestul magistratilor ca sa pot face recurs la partaj fara sa am garantia ca voi avea sanse de reusita?
pfffffff, sincer, pe mine ma dispera situatia asta; dati-mi voi o idee ce s-ar putea face...........
multumesc :cafea:

razman

Post by razman » 10 Sep 2009, 08:58

Da ce legatura are faptul ca nu ai contractul de v/c a imobilului mamei in original, atata timp cat ai aratat ca locuiesti cu chirie.
Poate ca mama ta nu te mai primeste pur si simplu sa locuiesti cu ea. Ce treaba are onorata cu v/c locuintei mamei tale.Nu trebe cumva sa i arati si ca mama ta o incasat, sau nu pretul si ca acesta este unul serios?
Tu kinga vezi vreo legatura, ca pe mine unul ma depaseste acest gen ,,vizionarnn de a pune problema, intre acte de v/c a locuintei unui tert si cererea de op ?

kinga

Post by kinga » 10 Sep 2009, 09:05

as vedea o legatura in ipoteza in care domiciliul ei din "acte" este la imobilul proprietatea mamei... :?: :?:

dar , oricum, consider ca instanta nu a procedat corect, mai ales ca e vorba si de un minor..
ar fi fost suficient sa depuna la dosarul cauzei contractul de inchiriere..
adica.. doamne iarta-ma.. ar trebui sa fie suficent faptul ca este codevalmas :razz: inca...

razman

Post by razman » 10 Sep 2009, 09:22

Da, ar fi o legatura cat de cat daca are domiciliu in buletin la acea adresa, dar tat nu vad nici io un motiv temenic de respingere pt asta. hai sa zicem ca nu statea la mama, ci o gasit bunul samaritean ce o primit o fara chirie prin comodat sub conditie, acesta fiind plecat din tara si acuma so intors. Ce ar fi cerut onorata viza de intrare in tara a samariteanului in original, sau chiar militianul in persoana sa zica ca ala o venit pe bune acasa?

kinga

Post by kinga » 10 Sep 2009, 09:35

poate in recurs instanta este mai "iluminata" .. :razz: :razz: :razz:

razman

Post by razman » 10 Sep 2009, 09:39

Poate, cu putin noroc se mai gaseste .

Post Reply