Va rog sa ma ajutati...
Va rog sa ma ajutati...
BUna. Ma numesc Raluca si sunt din Constanta,sunt licentiata in stiinte administratie de anul trecut si acum sunt in ultimul an la Drept. As dori sa fa fac si eu practica la un avocat,sa prind experienta. Ma poate ajuta cineva? Sa ma indrume sau sa ma sfatuiasca ce sa fac? Va multumesc!
- CV-uri online pe care le trimiti cabinetelor si societatilor civile de avocatura. Cauti web site-urile acestora pe net.
- CV pe E-jobs, Best Job, My Job etc. si pandesti zilnic anunturile.
- CV scos la imprimanta ... si o iei prin oras, cu tupeu, la la fiecare cabinet si societate de avocatura.
Pregateste-te dinainte si incearca sa intuiesti intrebarile ce le vei avea.
Sa ai pregatit un discurs pe care sa-l servesti cu privire avantajele angajarii tale, discurs bazat pe calitatile si aptitudinile detinute. Nu te sfii sa le scoti in evidenta. Lauda e buna dar nu in exces.
Sa arati stapinire de sine si ca poti avea tupeu. Sa nu lasi impresia ca la primul functionar care te refuza sau se rasteste la tine ... ai sa pleci plangand acasa.
Sa ai tot timpul o tinuta business.
Tine minte un cliseu: daca un functionar, de orice fel, te refuza, chiar dupa ce insisti, urmatoarea ta fraza va fi "cine e seful dvs. si cum pot lua legatura cu dansul?". Majoritatea cazurilor o sa vezi o schimbare de atitudine la 180 grade.
Succes!
- CV pe E-jobs, Best Job, My Job etc. si pandesti zilnic anunturile.
- CV scos la imprimanta ... si o iei prin oras, cu tupeu, la la fiecare cabinet si societate de avocatura.
Pregateste-te dinainte si incearca sa intuiesti intrebarile ce le vei avea.
Sa ai pregatit un discurs pe care sa-l servesti cu privire avantajele angajarii tale, discurs bazat pe calitatile si aptitudinile detinute. Nu te sfii sa le scoti in evidenta. Lauda e buna dar nu in exces.
Sa arati stapinire de sine si ca poti avea tupeu. Sa nu lasi impresia ca la primul functionar care te refuza sau se rasteste la tine ... ai sa pleci plangand acasa.
Sa ai tot timpul o tinuta business.
Tine minte un cliseu: daca un functionar, de orice fel, te refuza, chiar dupa ce insisti, urmatoarea ta fraza va fi "cine e seful dvs. si cum pot lua legatura cu dansul?". Majoritatea cazurilor o sa vezi o schimbare de atitudine la 180 grade.
Succes!
E BINE CA TE AI TREZIT DEVREME.
CAUTA SA FACI UNDEVA PRACTICA...SI CAUTA APOI SA RAMAI ACOLO...SA TE INFIGI ACOLO, CA SA SPUN ASA.
EU ASA AM FACUT.
AM MERS...AM FOST PRIMIT in practica...AM ARATAT CA MA POT DESCURCA...AM DAT DIN MINE CAT AM PUTUT... IAR IN FINAL AM FOST PASTRAT. IAR CA MINE AU FACUT SI ALTII CARE MI AU FOST COLEGI.
a fost mai greu pana m a bagat cineva in seama...dar ti am spus...intai cauta si spune ca vrei sa faci practica.
CONSTANTA E UN ORAS MARE...asta este un mare avantaj. ASTA ESTE CEL MAI MARE AVANTAJ, CACI POTI STI CARTE...DAR SA NU AI UNDE SA PRESTEZI.
daca te tii de treaba...iti va fi imposibil sa nu ti gasesti.
cat iti cauti...invata cat poti tu. altfel...exista riscuri imense.
CAUTA SA FACI UNDEVA PRACTICA...SI CAUTA APOI SA RAMAI ACOLO...SA TE INFIGI ACOLO, CA SA SPUN ASA.
EU ASA AM FACUT.
AM MERS...AM FOST PRIMIT in practica...AM ARATAT CA MA POT DESCURCA...AM DAT DIN MINE CAT AM PUTUT... IAR IN FINAL AM FOST PASTRAT. IAR CA MINE AU FACUT SI ALTII CARE MI AU FOST COLEGI.
a fost mai greu pana m a bagat cineva in seama...dar ti am spus...intai cauta si spune ca vrei sa faci practica.
CONSTANTA E UN ORAS MARE...asta este un mare avantaj. ASTA ESTE CEL MAI MARE AVANTAJ, CACI POTI STI CARTE...DAR SA NU AI UNDE SA PRESTEZI.
daca te tii de treaba...iti va fi imposibil sa nu ti gasesti.
cat iti cauti...invata cat poti tu. altfel...exista riscuri imense.
Cred ca ati inteles gresit subiectul.
Cei din anul IV trebuie sa duca o adeverinta la facultate ca au facut practica o parioada la un: Cabinet de avocatura, Birou Notarial, etc. si scriu un referat despre o anumita tema ex. - divortul.
Majoritatea studentilor nu doresc practica efectiva, ei vor sa obtina "deocamdata" doar adeverinta...
Cei din anul IV trebuie sa duca o adeverinta la facultate ca au facut practica o parioada la un: Cabinet de avocatura, Birou Notarial, etc. si scriu un referat despre o anumita tema ex. - divortul.
Majoritatea studentilor nu doresc practica efectiva, ei vor sa obtina "deocamdata" doar adeverinta...
Re: Va rog sa ma ajutati...
Eu nu cred ca se referea la adeverinta de de practica necesara la facultate ci chiar la practica in sine...si are planuri pe termen lung. :)rlk_84 wrote:BUna. Ma numesc Raluca si sunt din Constanta,sunt licentiata in stiinte administratie de anul trecut si acum sunt in ultimul an la Drept. As dori sa fa fac si eu practica la un avocat,sa prind experienta. Ma poate ajuta cineva? Sa ma indrume sau sa ma sfatuiasca ce sa fac? Va multumesc!
Hai lasa povestile nemuritoare, daca vrei sa fii avocat si sa faci practica citeste prima data Legea 51/95. vei afla ca in mod oficial fac practica doar stagiarii, iar daca esti un venit de pe strada si indrumatorul iti arata cauzele, inseamna - incalcarea deontologiei profesionale. Iar daca te angajeaza ca si sectretara din nou incalca legea.
"Ma, ce rai sunt avocatii astia, nici unul nu a vrut sa ma ia. "
"Oare ce au avut in cap legiuitorii cand au scris legea ":?:
Inca o intrebare retorica care sper ca te va lamuri.
Ce rost are pregatirea practica, pana nu esti cu examenul luat
"Ma, ce rai sunt avocatii astia, nici unul nu a vrut sa ma ia. "

"Oare ce au avut in cap legiuitorii cand au scris legea ":?:
Inca o intrebare retorica care sper ca te va lamuri.
Ce rost are pregatirea practica, pana nu esti cu examenul luat