Minunatele salarii ale magistratilor-mai ales cele viitoare

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Kateri

Minunatele salarii ale magistratilor-mai ales cele viitoare

Post by Kateri » 28 Aug 2009, 09:59

Deschid acum un subiect considerat oarecum meschin. Au mai fost intrebari de genul acesta pe forum si ne-am impotmolit pana la urma in motivatia pentru care fiecare alege magistratura. Cred ca la baza deciziei stau oricum mai multi factori: vocatia, munca in sine, statutul social, salariul, etc.

Vreau sa va intreb ce stiti voi despre salariile magistratilor stagiari: cam cat se castiga acum, ce stiti despre cat se va castiga pe noile grile si cum vedeti voi acest aspect.

Scriu toate astea pentru ca pana acum nu prea m-am gandit serios la bani, imaginandu-mi ca dintr-un salariu de judecator, fie el si la inceput, poti trai decent. Intamplator, am gasit pe un forum o galeata cu apa rece: ca un magistrat incepator ar castiga, conform grilelor noi, cam 1500 de ron. Mda..

Acestea fiind spuse, daca asa o fi, sedinta va continua pentru altii probabil, pentru ca daca ai niste responsabilitati (sa zicem un copil, un parinte in varsta) parca nu-ti mai vine sa-ti pui "vocatia" pe primul plan...o lasi mai moale, nu? Sunt pur si simplu dezolata de lipsa de perspectiva din aceasta tara, de lipsa de directie, de valorizare, de criterii.

Zi buna, va doresc si spor,
Kateri

kynes

Post by kynes » 28 Aug 2009, 11:24

Salariile... da... nici astea de acum nu sunt prea grozave, iar alea viitoare... :-(
Deci, un judecator sau procuror stagiar fara vechime juridica anterioara are cam 1.900 lei.
Daca are vechime juridica anterioara (de ex. daca anterior INM-ului a fost avocat, consilier juridic etc.), daca este procuror stagiar ia vreo treizecisiceva de milioane (pentru ca prin ordin al procurorului general i se recunoaste un anumit coeficient). Daca este judecator stagiar, are 18-19-20 milioane, pentru ca ministerul justitiei (ordonatorul de credite) nu recunoaste coeficientul de 13,5 pentru judecatori... coeficient care insa e recunoscut procurorilor...
Justificarea acestei discriminari este faptul ca traim in romanica...
Salariile judecatorilor definitivi incep de la treizecisiceva de milioane...

Pe noua lege, e jale mare...

Kateri

Post by Kateri » 28 Aug 2009, 13:28

Mi se pare ca intr-adevar, numai la noi se poate intampla asa ceva - adica intr-o parte se recunoaste vechimea, intr-alta nu...
Este super-mega-cool...foarte tare....
Multumesc pentru raspuns!

ariam

Post by ariam » 28 Aug 2009, 13:54

Se tot vorbeste de salariile magistratilor, dar nu stiu cati vorbesc in cunostinta de cauza.

Este vreun loc unde se poate vedea clar si limpede cat sunt acestea acum si care sunt propunerile din noua grila?

Exista si spor pentru vechime in munca sau doar spor pentru vechime in magistratura sau intr-o profesie juridica?

Ar mai fi interesant de stiut care e proportia de magistrati pentru fiecare nivel de salarizare. Ca degeaba se spune ca magistratii au salarii de peste 7000 de lei, de exemplu, daca doar putini se incadreaza in categoria respectiva.

ignite

Post by ignite » 28 Aug 2009, 14:49

CARE 70 DE...UNDE?

SALARIILE SUNT ... -----AIUREA RAU.

DACA ESTI MASOCHIST...E OK.

EU NU INTELEG LACOMIA UNORA / SI M AM MAI CONTRAT CU UNII PE TEMA ASTA/, INSA SALARIILE SUNT MICI.

NU STIU DACA MERITA UN MAGISTRAT UN ANUMIT SALARIU, INSA TEORETIC...IL MMERITA, CA PRACTIC UNII SUNT MAGISTRATI DOAR CA SA AIBA DE UNDE VENI ACASA...ASTA E ALTA. CA ASTIA SUNT MULTI ... SI ASTA ESTE O ALTA POVESTE.

dar salariile sunt mici, comparativ cu eforturile, pe care iarasi, teoretic, trebuie sa le faci ca sa fii un magistrat.

PRACTIC...UN MAGISTRAT NU TREBUIE SA FIE OBLIGAT SA ECONOMISEASCA PENTRU MAINE...EL NU TREBUIE SA SI FACA GRIJI PENTRU ZIUA DE MAINE...PENTRU CA DACA SI AR PUNE PROBLEMA ASTA...NU CRED CA AR FI BINE.

NU MA INTERESEAZA ACUM MOTIVATIA...ASA CUM AM DISCUTAT IN ALT LOC SI PASIUNEA...SA ZICEM CA EA EXISTA.

DAR IDEEA IN SINE...CA TREBUIE SA FACI ECONOMII CA SA TE DESCURCI...MI SE PARE DE CACAO.

INEVITABIL, SOCIETATEA ARE DE SUFERIT.

DACA LA ASTA MAI ADAUGI SI ROLUL PUR DECORATIV AL ANUMITOR PARGHII, CARE NUMAI PARGHII NU SUNT...TE...PE EA DE JUSTITIE.

DACA MAI TII SEAMA SI DE ANUMITE PRACTICI...SI MAI IN CAP SI PROBLEMA BANILOR SI A ASIGURARII TRAIULUI...PAI IN VECI NU O SA POTI LUA ATITUDINE...SI ASTA PENTRU CA TI SE DA DE LUCRU, CA SA ZIC ASA...PE ALTE PARTI...

ADICA CAPUL TI E LA DRACU IN PRAZNIC...IAR NU LA CE TREBUIE.

PAI...DACA AI 15 MILIOANE DE DOSARE...DE CACAT MARE PARTE...PROST FACUTE DE ALTII SAU LE FACI PROST PENTRU CA NU AI ALTA VARIANTA SAU NU AI CU CE....MAI AI SI O LEAFA MAI MULT DECAT JENIBILA...MAI AI SI DE A FACE CU ANUMITE PRACTICI APUCATURI SI ALTELE ALE ALTORA...

SI daca la tot tambalaul asta il mai adaugi si pe unul ca BASESCU sau toti reporterii de rahat si realizatorii care vorbesc despre una despre alta fara sa aiba minime cunostinte despre un domeniu tehnic...si mai adaugam si PERCEPTIA PUBLICA DESPRE JUSTITIE, AVOCATI...CARE NU E TOTDEAUNA O PERCEPTIE CORECTA ....SI SA FIM SERIOSI...CHESTIA ASTA LEGATA DE PERCEPTIE DA APA LA MOARA TOT LA DOBITOCI...ADICA UN CACAT DE OM CARE FACE TOT FELUL DE FAPTE ... ITI IA PESTE PICIOR PE TOATA LUMEA...DE LA POLITIST ... LA JUDECATOR...LA DRACU...ITI IESE UN MARE DRAC.

IN CONCLUZIE, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE...CA SA FACI TREABA IN ACEST DOMENIU CARE REGLEMENTEAZA toate celelalte domenii ale vietii asteia...TREBUIE SA AI NISTE CONDITII...si aici intra si MALAIUL PE CARE IL PRIMESTI...CARE nu trebuie sa fie musai UNUL IMENS...dar trebuie sa ti ajunga si sa ti permita o anumita relaxare si independenta de miscare...NU TREBUIE SA TINEM SEAMA DE UNUL CARE A BAUT CERNEALA TOATA VIATA SI CARE APRECIAZA EL CA SE IMPUNE ALINIEREA SALARIILOR...pentru ca pe ala l/a durut la bocanc toata viata, s/a regulat si a umplut lumea de plozi...si acum moare de foame...si vrea salarii mici in nu stiu ce domeniu ca asa i se pare lui ... ca a facut CAR pt telefonul mobil din pozanare.

pe mine ce ma freaca e modul in care dobitocii astia pun problema salarizarii...si ma refer la dobitocii din justitie si bineinteles la politicienii de toata jena pe care ii avem.

CA TOT AM DEVIAT...de ce dracu nu se baga tinerii cu capul pe umeri in politica? Cine e destept cu capu...nu are motiv sa nu se implice. de ce la noi in tara nimeni nu ia o atitudine...sa faca in puii mei ceva...o RELIGIE, SPRE EXEMPLU, o SECTA...nu stiu ... ceva. in alte tari...TOTAL ANALFABETE...cum ar fi SUA...se organizeaza...cancerosii..intr o asociatie, bolnavii de chron in alta...labagii ... in alta...si cer aia...ailalta...ultimii..pe madonna.

M AM SATURAT DRACULUI DE LEPRE. NUMAI LEPRE. SI BATRANE SI TINERE.

scuze..pt limbaj.

ignite

Post by ignite » 28 Aug 2009, 15:01

in orice caz...daca vrei sa ajungi jurist...CA E VB DE MAGISTRAT, AVOCAT, CONSILIER JURIDIC...puneti mana si faceti chestia asta...indiferent ca vi se pare ca remuneratia este proasta...

DACA SI VOI FUGITI CA DRACU DE TAMAIE...ce facem?

eu stiu ... familia...altele...ideea e ca nu mori de foame...mananci caca cu ou...O PERIOADA...

SI SPUN O PERIOADA...NU PT CA AM O SPERANTA DE LA MORTII ASTIA...CI TOCMAI PT CA ... FRAIERILOR...CA ALTFEL NU MA POT EXPRIMA...totul depinde de acest domeniu...CARE ESTE ESENTIAL.

DOMENIUL JURIDIC...FIIND UNUL ESENTIAL...CEL CARE LE ORDONEAZA PE CELELALTE...ATUNCI OAMENII CEI MAI PREGATITI AI ACESTUI DOMENIU...CEI CARE SE INVART IN DOMENIUL ASTA...REPET ... CEI MAI BUNI...CEI MAI RAI SI CEI MAI PASIONATI...ei SUNT LA RANDUL LOR ESENTIALI...

DECI ESENTIALI...PT. TOATA PROSTIMEA.

UN PIC DE RABDARE. INTRI IN JOC...SI ACOLO NU LASI CAPUL JOS...CI TRAGI CU DINTII SI TE BATI PENTRU FIECARE IDEE. IDEE CARE INEVITABIL VA SCHIMBA CEVA.

IN SCHIMB, DACA ESTI MAMALIGA...VIN MUSTELE SI TE BAZAIE.

nu ma refer la kateri si ceilalti...care mie imi plac. vorbesc si eu...daca ma intelegeti...daca e buna macar o idee...atunci..ok.

stiti cum e cu insistenta unui anumit personaj care a tot spus ceva...pana acel ceva s/a si intamplat...CARTAGINA TREBUIE DISTRUSA...ASA A FOST. DESI LA INCEPUT...PAREA O IDEE SENILA A UNUI SENIL.

Amadeus

Re: Minunatele salarii ale magistratilor-mai ales cele viito

Post by Amadeus » 28 Aug 2009, 18:18

Kateri wrote:Deschid acum un subiect considerat oarecum meschin. Au mai fost intrebari de genul acesta pe forum si ne-am impotmolit pana la urma in motivatia pentru care fiecare alege magistratura. Cred ca la baza deciziei stau oricum mai multi factori: vocatia, munca in sine, statutul social, salariul, etc.

Vreau sa va intreb ce stiti voi despre salariile magistratilor stagiari: cam cat se castiga acum, ce stiti despre cat se va castiga pe noile grile si cum vedeti voi acest aspect.

Scriu toate astea pentru ca pana acum nu prea m-am gandit serios la bani, imaginandu-mi ca dintr-un salariu de judecator, fie el si la inceput, poti trai decent. Intamplator, am gasit pe un forum o galeata cu apa rece: ca un magistrat incepator ar castiga, conform grilelor noi, cam 1500 de ron. Mda..

Acestea fiind spuse, daca asa o fi, sedinta va continua pentru altii probabil, pentru ca daca ai niste responsabilitati (sa zicem un copil, un parinte in varsta) parca nu-ti mai vine sa-ti pui "vocatia" pe primul plan...o lasi mai moale, nu? Sunt pur si simplu dezolata de lipsa de perspectiva din aceasta tara, de lipsa de directie, de valorizare, de criterii.

Zi buna, va doresc si spor,
Kateri
Nu spune ca nu te-ai gandit la bani pentru ca te contrazici singura.Chiar te-ai gandit la bani deoarece altfel nu s-ar explica grija ta si e si normal.Magistratii ar trebui bineinteles tratati pe masura responsabilitatii lor insa nu discretionar.Multi nu stiu in ce se baga.Da astea sunt salariile.Sunt hotarate de cei din Parlament care dupa parerea mea majoritatea dintre ei au minime cunostinte juridice si multa lipsa de respect pentru acest domeniu deoarece ei nu stiu ce inseamna sa fi magistrat si chiar daca ar sti multi dintre ei nu s-ar schimba cu nimic...Ei sunt cei care legifereaza la fel cum un presedinte care nu cred ca a citit o carte de drept vreodata ,promulga.

Kateri

Post by Kateri » 28 Aug 2009, 19:12

Salut, IGNITE,

[quote="IGNITE"]
CARTAGINA TREBUIE DISTRUSA...ASA A FOST. DESI LA INCEPUT...PAREA O IDEE SENILA A UNUI SENIL.[/quote]

In afara subiectului: daca iti pica in mana "ROMA - o istorie inedita" a lui Indro Montanelli - citeste-o.

"Cineva poate sa se intrebe cum, cu atatia adversari puternici a reusit totusi acest bete-n roate sa reziste in sa si sa castige alegerile ori de cate ori isi depunea candidatura pentru vreo functie? Putini, de fapt il iubeau. Onestitatea sa in acele vremuri de coruptie, ascetismul sau intr-o epoca de moliciuni, erau resimtite de toti ca o remuscare. El reprezenta ceea ce fiecare ar fi trebuit si poate ar fi voit sa fie, dar din pacate nu era. Si tocmai de aceea il respectau, detestandu-l totusi, si ii acordau sufragiul. Pe deasupra, mai era si un mare orator. Lucru destul de curios si acesta, pentru ca debutase in literatura publicand un tratat impotriva retorilor, unde anticipa faimoasa fraza a lui Verlaine: Cand intalnesti oratoria, suceste-i gatul. Si tocmai invatandu-i fara ragaz pe altii cum nu trebuie sa vorbeasca, invatase el insusi s-o faca, si inca foarte bine. Putinul ce ne-a ramas din discursurile sale ajunge sa-l recunoastem mai bun decat Cicero, fara indoiala mai armonios, mai pretentios si, din punct de vedere literar, superior acestuia, dar mai putin direct; eficace si sincer.

Ceea ce demonstreaza ca nu exista elocinta, dupa cum nu exista literatura, dupa cum nu exista muzica si nici pictura, dupa cum NIMIC nu exista fara o forta morala si o convingere reala care sa le sustina."

Seara buna.

Veronica

Post by Veronica » 28 Aug 2009, 23:36

Ignite e rara avis in peisaj, asa ca ce spune el e precum un nufar nedesfacut pe un maldar de rahat. Problema e simpla, la fel ca si prostia, tot simpla e si ea, mai greu e sa-i dibui cauzele si efectele. Ai nostri bravi, la fel ca si altii, medicii imi vin in minte la prima strigare, vor fi constransi sa iasa in avocatura, cum medicii intra in piata clinicilor private, ori sa accepte sistemul mitei endemice, mici, dar sanatoase, cum se poarta in spital. Nu stiu cati martiri si masochisti numara sistemul, dar ei oricum nu au nicio relevanta in povestea asta. Plebea o sa muste cu sete din pituca data pe la colt de tribunal. Procurorii sunt cei mai avantajati de situatiune. :grin: Ei pot sa dea cu lejeritate 18 ind.1 sub aripa grijulie a secretului ce domina desfasurarea urmaririi penale. Si au si un target pe masura, de obicei analfabetizat si cu apucaturi mostenite ancenstral de la otomani incoace. :-D

ignite

Post by ignite » 28 Aug 2009, 23:46

daca imi pica in mana...sau daca binevoiesc sa o am.

ignite

Post by ignite » 29 Aug 2009, 00:34

optispe indice unu...va fi scos...

foarte bine.

se da optaspe indice unu si pe codul silvic unde exista articol care spune ca nu optispeindiceunu.

dar practica...e a instanţelor ... draga veronica...iar nu a procurorilor...care multi se gandesc asa: dau eu optaspeindiceunu ca sa nu dea tanti instanta o solutie care nu imi place.

si frumos e ca amendaadministrativanuseexecutaaproapeniciodatapentru ca unii o labaresc. aia care trebuie sa o puna in executare. ma rog...sa o execute efectiv.

si o sa ramanem ... fara paduri. asta un exemplu.

infractiunile pe codul silvic si felul in care se da scoaterea de sub up...arata clar cat de aiurea este articolul asta. şi nici macar nu e vorba despre subiectivism...pentru ca eu cred ca procurorul nu are nici o treaba cu tiganu analfabet si neintegrat care fura din padure ca un apucat. si care nu plateste nimic si scuipa in ochi pe toata lumea.

instantele nu dau doi bani pe o trimtere in judecate pentru un furt de arbori...prejudiciu de 8 milioane (de parca poate spune cineva care este pretul adevarat al unui copac secular sau CAT COSTA DACA OMOR ACEST PESCARUS?) sa spunem. INSTANTELE...

procuroru mai da 18 ind 1 cand are dosar de rahat pe masa. si mai da ca are prea multe scuipaturi peste gard pe masa...scapa si el de munca.

din cate am vazut eu de a lungul timpului...ce e mai serios se trimite.

dar si ce e mai complex...e prost facut. deci rezultatul este...CACAO.

Kateri

Post by Kateri » 29 Aug 2009, 08:32

IGNITE wrote:daca imi pica in mana...sau daca binevoiesc sa o am.
Fain!

Nu mor caii cand vor cainii...si nici cainii cand vor stapanii.

Post Reply