Rog ajutor!
Rog ajutor!
Apelez la dvs in vederea solutionarii urmatoarei probleme:in anul 2008 am cesionat actiunile detinute la o firma catre un asociat,care a ramas unic(si administrator). De curand a venit o somatie de plata de la unul din furnizori pe adresa firmei(care a ramas aceiasi - casa mea),pt o suma de aprox 4200 ron+penalitati! Firma de la care am plecat se afla in inactivitate din 05.2009! la ce ma pot astepta eu,avand in vedere ca pe actul de cesiune apare o propozitie celebra,neluata in seama de mine - "pastrandu-se raspunderea cedentului in conditiile legii"!!!
Da,atunci eram actionar si administrator! Convenisem sa preia societatea in starea in care este,am fost la avocat,i-am zis ce vrem,toti actionarii am cesionat actiunile catre respectivul,iar acu,dupa 2 ani aproape,m-am uitat mai atent pe respectivul act si am vazut acea propozitie - care nu a fost ceruta catre avocat -.
daca n-a fost ceruta de catre avocat,exista posibilitatea sa fi fost o clauza speciala a vreunui contract pe care il incheiase societatea dvs. cu vreo banca de exemplu(bancile ,unele, au astfel de clauze)si cand se cesioneaza partile sociale,raspunderea ramane a administratorului...chiar daca dvs ati cesionat :(
dar va intreb din nou,ca tot n-am inteles exact,aceasta datorie este de cand dvs erati actionar si administratorul acestei societati?
PS. pe viitor cititi cu atentie ce semnati!
dar va intreb din nou,ca tot n-am inteles exact,aceasta datorie este de cand dvs erati actionar si administratorul acestei societati?
PS. pe viitor cititi cu atentie ce semnati!
Acuma e tarziu...Intr-adevar restanta e din perioada cand eram administrator,dar nu exista nici un fel de clauza,sau contract cu vreo banca sau alta societate,privitor la actiunile firmei sau bunurile acesteia! Doar ca nu am cerut avocatului sa specifice ca raspunderea ramane cedentului! Cesionarul era la curent cu situatia financiar-contabila a firmei si a fost de acord sa preia in aceasta stare,noi urmand a fi scutiti de orice raspundere survenita.Si ca intrebare suplimentara - se poate face vreun act aditional la contractul de cesiune prin care sa se renunte la acea propozitie?
probabil este cazul tipic de "vnadut societatea pt. a scapa de datorii".problema este ca l-ati cam platit degeaba pe cel care a preluat-o in cazul acesta.Aceasta clauza se respecta in conditiile in care vreunul din beneficiarii dvs.a pus aceasta clauza contractuala era normal ca si avocatul care v-a facut cesiunea s-o mentioneze, altmineri....n-o vad decat ca pe o mare teapa din partea dvs.,care ati cesionat si totusi ati ramas bun de plata :( , si ca sa fac o gluma:avocatul la care ati fost il cunostea pe cel caruia ati vandut dvs.?ori vi l-a recomndat acesta?!
.Intreb asta pt ca este clauza insituita in nici un caz nu-i in avantajul dvs.iar din greseala sa se strecoare ,hmm
.greu de crezut.E omeneste a gresi,dar nu asa...parerea mea.