Ajutooooor - Evacuarea!

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
mamitzi

Ajutooooor - Evacuarea!

Post by mamitzi » 26 Aug 2009, 19:01

Buna ziua!
Sunt intr-o mare incurcatura:
in 2004 am rugat un prieten sa scoata un credit in numele nostru(pt ca nu indeplineam conditiile bancii).Am facut un contract de vanzare-cumparare de mana(fara notar pt ca nu stiam la vremea respectiva ca pot sa ma trec in C.F. daca este ipotecat de banca) si o conventie prin care recunoaste ca ap. este al nostru, ca noi am platit avansul si toate cheltuielile la banca si noi ne obligam ca in fiecare luna sa platim rata pana ce se termina creditul, dupa care sa-l trecem ap pe noi.
Inainte cu un an(asta am aflat acum) prietenul pe care este trecut ap. a avalizat un BO pt o firma, BO care a fost introdus spre decontare si nedecontat.Noi ne-am trezit cu citatie pe numele prietenului de la un exe jud. cum ca ne scoate ap la licitatie.Am angajat un av sa validam contractul nostru de mana.Executorul stia de actiunea noastra, dar a mers mai departe cu executare.A facut o a 2-a licitatie(la 75% din valoare), dar nu s-a cumparat de nimeni, iar atunci firma care trebuia sa-si recupereze banii si-a adjudecat apartamentul.Noi am facut contestatie la executare, care inca este pe rol.Am primit citatie ca trebuie sa predam imobilul, dar culmea era un alt dosar executional(cu un alt nr.)in care ne-a introdus si pe noi, inclusiv la plata taxei de exe.Am mers la tribunal si am facut contestatie si la acest dosar executional, proces care urmeaza sa inceapa.Si de aceasta contestatie executorul a fost informat, dar si-a continuat actiunea.
Azi am primit citatie prin care mi se spune ca in data de 2.09.2009 ora 9 sa fim acasa ca sa predam ap.Eu procesele pe care le am pe rol au termene pe 3.09.2009.
Sunt disperata nu mai stiu ce sa fac!!! :-(
Chiar nu este o actiune care sa opreasca aceasta evacuare?(Am dovezi ca noi am depus banii lunar la banca, utilitatile care am reusit sa le trec pe noi sunt platite lunar, vor venii vecinii sa declare ca noi am stat aici...etc), am 3 procese pe rol: 2 contestatii si cel cu validarea contractului.
Va rog sa ma ajutati!Sunt o mama disperata cu 2 copii.Oare nu este nimic cu care sa opresc evacuarea?Voi ajunge pe stada?

p.s. Mi-a spus cineva de suspendarea exe cu plata unei cautiuni de 10% din valoare, bani care nu-i am sa-i depun pt ca este vorba de 13500 lei noi.

kynes

Post by kynes » 26 Aug 2009, 19:42

Of...
Dar in cadrul contestatiei la executare ati cerut suspendarea executarii?
Daca da, puteti face acum o cerere de suspendare provizorie a executarii pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare.
Asta provizorie se judeca de urgenta, iar in privinta cautiunii faceti cerere de ajutor public judiciar, aratand ca nu va permiteti cautiunea, fata de venitul dvs.
Avocat aveti?

Daca n-ati facut cerere de suspendare in cadrul contestatiilor, completati-va acum (maine) cererile cu cererea de suspendare, si totodata faceti cererile alea de suspendare provizorie.
Daca pe 2 sept vine executorul sa va evacueze, trageti de timp cumva, opuneti-va (fara violenta), lesinati, plangeti, aruncati-va pe jos... scoateti copiii la inaintare (cum fac co-etnicii)... nu stiu, trageti de timp.
O sa mai vina si altadata, dar pana atunci aveti timp sa faceti ce v-am zis.

Si luati-va avocat, daca n-aveti...

mamitzi

Post by mamitzi » 26 Aug 2009, 19:52

Avocata am si da am cerut suspendarea executarii silite pana la solutionarea dosarului cu validarea contractului.Sa stiti ca si cerere pentru reducerea cautiunii am facut - e pe rol - asta urmeaza sa se pronunte acuma in 3 sept, dupa care cine stie ce termen imi mai da ca sa vedem daca o si admite.
Va multumesc, merg maine si iispun avocatei(faza ii ca ea se ocupa mai mult de validari de contracte si cand am sunat-o chiar mi-a zis ca nu mai stie ce sa faca)de suspendarea asta provizorie.Nu stiti costa mult actiunea aceasta? Ce acte trebuie sa duc?
Va multumesc!

Irsido

Post by Irsido » 27 Aug 2009, 14:51

Imi puteti spune cum vi s-a comunicat somatia de evacuare? Ati gasit-o in posta sau a venit curierul la usa dvs?
Multumesc!

mamitzi

Post by mamitzi » 27 Aug 2009, 20:06

Somatiile de evacuare(a mea si a sotului) le-am gasit seara in usa.

kynes

Post by kynes » 27 Aug 2009, 20:22

Ati vorbit cu avocata de suspendarea provizorie?
Temeiul e art. 403 alin. 4 Cpc.

Ce importanta are cum i s-a comunicat somatia, din moment ce a primit-o?

kynes

Post by kynes » 27 Aug 2009, 20:30

Vedeti ca s-ar putea sa intre judecatorii in greva, si pana vi se solutioneaza dvs. contestatia, s-ar putea sa va treziti evacuata.
Va sugerez sa faceti cererea aia de suspendare provizorie si sa faceti rost de bani pt cautiune...
De asemenea va sugerez sa nu fiti acasa pe 2 septembrie.

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 21:00

kynes wrote:Ati vorbit cu avocata de suspendarea provizorie?
Temeiul e art. 403 alin. 4 Cpc.

Ce importanta are cum i s-a comunicat somatia, din moment ce a primit-o?

pai...cred ca tocmai asta este importanta.si anume daca i s-a comunicat :mask: , pt.ca...daca n-a venit prin curier si nimeni n-a semnat pt primirea ei :roll: ,poate n-a primit-o :grin: :|

razman

Post by razman » 27 Aug 2009, 21:13

Lasati o naibi de somatie, o primit o , no primit o ,asta i motiv de alta contestatie la executare, da aia i vin oricum la poarta in data de 2 lo ora 9.

E bine cum o zis kynes, in data de 2 sa nu fie NIMENI acasa, nici bunica, nici pisica.

Si faceti cumva rost de suma pentru suspendare pe 403 cu 4, ca daca apuca sa va evacueze, pana se intoarce executarea ...

angel

Post by angel » 27 Aug 2009, 21:25

razman wrote:Lasati o naibi de somatie, o primit o , no primit o ,asta i motiv de alta contestatie la executare, da aia i vin oricum la poarta in data de 2 lo ora 9.

E bine cum o zis kynes, in data de 2 sa nu fie NIMENI acasa, nici bunica, nici pisica.
Si faceti cumva rost de suma pentru suspendare pe 403 cu 4, ca daca apuca sa va evacueze, pana se intoarce executarea ...
@ kynes &razman

cu privire la primirea citatiei,am exemplificat ce-a vrut sa sublineze Irsido.

sunt perfect de acord cu voi, ca nu trebuie sa fie nimeni acasa pe data de 2.

vulpacris

Post by vulpacris » 28 Aug 2009, 01:11

Si daca nu este acasa ce se intampla. :(

Acum nu mai este ca si in cealalta speta dezbatuta !?... vine adevaratul proprietar si inca insotit de executorul judecatoresc, deci oficial, nu cu prieteni, veri si muncitori,... acum de ce nu poate sa-si sparga propria usa si sa intre in casa.

Ca doar este casa lui, are acte pentru ea. :-P

Unde mai pui ca nici nu mai trebuie sa-l bata pe cel pe care l-ar fi putut gasi in casa. :|

A nu se lua acest raspuns in serios de catre mamitzi, este continuarea unei discutii mai vechi, cu privire la alt subiect.
Deci, serios, nu stati acasa, puteti sa stati si la vecina de apartament, dar numai in apartamentul dvs., nu.
Ca sa faceti o gluma si mai buna executorului, puteti sa puneti citatiile la loc, unde le-ati gasit prima data, in usa, sa zica acesta ca sunteti in concediu si inca nu ati venit acasa. La fel sa le spuna si vecinii.

Nu am vrut decat sa punctez modul cum se pot schimba opiniile, de la caz, la caz. :roll:

@kynes :cafea: :arrow: :cafea:

:cafea:

Irsido

Post by Irsido » 28 Aug 2009, 08:35

Nu ma refer la cazul prezentat mai sus, unde intr-adevar este o situatie delicata...dar eu ma aflu in cazul in care am titlu de proprietate, somatie emisa, si daca nu imi pune la dispozitie imobilul, atunci ce se intampla?
Ii fac actiune de evacuare? Alt termen, alta distractie si prejudicii grave mie. In afara de evacuare, ii pot face vreo actiune de daune?

razman

Post by razman » 28 Aug 2009, 09:46

vulpacris wrote:Si daca nu este acasa ce se intampla. :(

Acum nu mai este ca si in cealalta speta dezbatuta !?... vine adevaratul proprietar si inca insotit de executorul judecatoresc, deci oficial, nu cu prieteni, veri si muncitori,... acum de ce nu poate sa-si sparga propria usa si sa intre in casa.

Ca doar este casa lui, are acte pentru ea. :-P

Unde mai pui ca nici nu mai trebuie sa-l bata pe cel pe care l-ar fi putut gasi in casa. :|

:cafea:
Tu vulpe, cum drac sa i sparga usa? Poa sa fie executoru lu peste.
Acuma nu s io mare smecher cu penalu, da zic .....curat violare de domitziln coane Fanica.
Plus de asta .....mai sunt sunt sigur, cum dealtfel cred ca si voi, si de faptul ca nu o sa mai gaseasca omu nici suta aia de mii de euro, pe care ia dat spre pastrare matusa, cu chitanta aia scrisa pe o jumande foaie de caiet, in prezenta vecinului x si a prietenei sale y, pana se intoarce ea de la Sovata.

Sau ce nu am pricipit io bine?

Irsido

Post by Irsido » 28 Aug 2009, 10:12

Stima Razman,
Daca acel creditor are toate actele in regula, este prorpietar de drept al imobilului, nu cumva i se aduce prejudicii ca nu poate sa se foloseasca de el?
Nu, nu e violare de domiciliu, pt ca spargerea usii se face in prezenta politiei si cu incuviintarea instantei. Deci aici nu e caz de penal, ci de civil.
Sper ca am avut dreptate....

kynes

Post by kynes » 28 Aug 2009, 10:21

@ vulpacris
:grin:

Si, oricum, acolo era vorba de violare de domiciliu au ba... in conditiile in care "violatul" tocmai vanduse "domiciliul" "violatorului".
N-am zis ca avea voie sa intre in apartament, ci ca nu erau intrunite elementele constitutive ale violarii..

Totusi, intre timp m-am mai gandit... :grin:

Dar spetele nu sunt tocmai similare, asa ca aici e clar ca executorul nu poate intra cu forta, decat cu autorizarea instantei...

Post Reply