Cesiune integrala a partilor sociale: documente necesare

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
Zgabeata_Iftode

Cesiune integrala a partilor sociale: documente necesare

Post by Zgabeata_Iftode » 11 Jan 2005, 10:48

Stimati colegi,

In cazul cesiunii integrale a partilor sociale intr-un SRL cu asociat unic, in afara contractului de cesiune semnat de cedent si cesionar, care mai sunt documentele ce trebuiesc intocmite pentru Registrul comertului?
(Daca aveti modele sau link-uri ar fi super. :oops: )
Intrebarea 2: Cine semneaza actul aditional de modificarea al actului constitutiv cedentul sau cesionarul.
Multumesc mult pentru raspunsurile voastre.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 11 Jan 2005, 11:02

Iti trebuie:
1. decizia asociatului unic prin care acesta decide sa cedeze partile sociale (stiu ca pare o dobitocenie dar...)
2. contractul de cesiune
3. decizia asociatului unic nou (cesionarul) prin care acesta decide sa modifice actul constitutiv
act aditional la actul constitutiv semnat de cesionar caci acesta este acum asociat (contractul de cesiune produce efecte intre parti de la data semnarii lui)
4. declaratie pe proprie raspundere a noului asociat ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a avea calitatea de asociat unic si (eventual) administrator
5 nu sunt sigura daca nu cumva ii trebuie si cazier fiscal (unii cer numai la infiintare, altii si la cesiune, depinde despre ce oras e vorba)
6. specimen de semnatura daca va fi si administrator
7 sper ca nu am uitat nimic.
8. bafta

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 11 Jan 2005, 11:09

Multumesc frumos pentru raspuns.
"Trilema" mea este legata de dreptul noului asociat unic de a semna un act aditional de modificare a actului constitutiv atata vreme cat inca nu figureaza la registrul comertului ca avand aceasta calitate. Dar am vazut altele si mai aberante. Asa ca...
:roll:

fanna

Post by fanna » 11 Jan 2005, 19:37

Fa act aditional in care il treci pe asociatul vechi in calitatea lui de asociat unic al S.C. ...S.R.L. si pe cel nou in calitate de asociat cooptat.Amindoi adopta prezentul act aditional, prin care:
atr. 1 Se cesioneaza partile sociale.......
Nu uita sa treci in actul aditional ca cesiunea se face cu titlu gratuit.
Si pe deasupra nu esti obligat sa faci contract de cesuine, ci poti sa scri in actul aditional, ca: prezentul act aditional tine loc de contract de cesiune.
La semnarea actului treci cei doi asociati, pe cel vechi in continuare in calitatea de asociat al s.c. si pe al nou in calitatea de asociat cooptat.

minodora

Post by minodora » 12 Jan 2005, 09:24

Fanna nu cred ca la Bucuresti te poti duce fara contract de cesiune.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 12 Jan 2005, 16:30

ce daca nu este inscris la registru Zgabeata, el este asociat caci, cum am spus, cesiunea produce efecte intre parti de la data semnarii.
Inscrierea la Registru are rol de publicitate si cesiunea nu este opozabila tertilor daca nu este facuta modificarea la Registru.
Eu nu vad, sincer, nici macar o dilema, de trilema nici nu poate fi vorba :lol:

fanna

Post by fanna » 12 Jan 2005, 22:13

minodora, nu te contrazic, ca stii cum ii cu Registrul Comertului, cite borbeie atitea obicee.Cel putin la Arad, nu se cere si contract de cediune
Cit in ceea ce il priveste pe asociatul caruia i se cesoineaza partile, acesta are calitate de asociat cooptat! si in aceascta calitate are dreptul si obligatia de a semna actul aditional , prin care demonstreaza ca este de acord sa preia partile sociale.

minodora

Post by minodora » 12 Jan 2005, 22:23

E oricum mai bine la voi! Oricum Registrul Comertului te ameteste. Acu te duci sa faci ceva si-ti cer un anumit lucru, iar peste o luna cand te duci se trezesc ca vor altceva...

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 13 Jan 2005, 12:15

Va multumesc frumos pentru raspunsuri. M-am luminat.
Este extraordinar sa stii ca te poti baza pe colegii de breasla.
:D

croc

Post by croc » 13 Jan 2005, 12:42

asa e, si eu am simtit asta, si nu o data! :D

fanna

Post by fanna » 14 Jan 2005, 22:15

aici iti dau dreptate croc, si eu am simtit azi cum e sa te poti baza pe colegi (vezi contractul de exclusivitate :lol: )
zgabetea-oricind acordam ajutor cu cea mai mare placere :lol:

fanna

Post by fanna » 14 Jan 2005, 22:16

scuzeee pentru nume...dau mielul:)
zgabeata-m-am corectat
scuze inca o data

Post Reply