Buna ziua. Nu stiu cum sa procedez in situatia de fata : in data de 07.08.2009 am primit preavizul de 20 de zile,adica pana in data de 04.09.2009. Din cate am citit in Contractul colectiv de munca national , la sfarsitul celor 20 de zile, angajotorul este obligat sa-mi plateasca un salar compensator, dar nici un angajat al acestei firme nu a primit acest salar chiar daca de atunci a trecut o luna de zile. Ce sa fac daca pe perioada preavizului sunt obligata sa lucrez 8 ore? daca nu primesc acel salar compensatoriu?
Am semnat contractul de munca in care este specificat ca orele suplimentare sunt platite cu 200 %, dar pe fluturas sunt trecute si la 175% ( 4 ore cu 200 % si 2 ore cu 175%, un exemplu ), nu am spus nimic pentru ca mi-a fost frica sa nu fiu concediata, acum mai pot face ceva? Anul acesta am fost obligata sa platesc 1000 de ron , jumatate din amenda data de Garda Financiara , tin sa mentionez ca in fisa postului meu nu sunt trecute atributiunile pentru care s-a primit amenda.Amenda a fost primita in 24.04.2009 orele 11, iar eu am fost obligata sa semnez o decizie interna, prin care reiese ca sunt vinovata ( e semnata la ora 12 ). Am hartiile trimise de la sediu, pe fax in care se vede ora si data, precum si un mail trimis de la sefa departamentului de resurse umane, cu aceste acte.
In situatia aceasta ce pot face ?
e tarziu sa fac ceva?
dacă nu îţi plăteşte salariul compensatoriu îl dai în judecată.
legal, în cele 20 de zile de preaviz, trebuie să munceşti 4 ore/zi, iar în restul de 4 ore îţi poţi căuta de lucru. nu are cum să te oblige să lucrezi 8 ore x 20 de zile, ci numai 8 ore x 10 zile, iar restul de 10 zile îţi vezi de ale tale, ...
legal, în cele 20 de zile de preaviz, trebuie să munceşti 4 ore/zi, iar în restul de 4 ore îţi poţi căuta de lucru. nu are cum să te oblige să lucrezi 8 ore x 20 de zile, ci numai 8 ore x 10 zile, iar restul de 10 zile îţi vezi de ale tale, ...