Obiect material
Obiect material
Infractiunile de fals in inscrisuri, cand se realizeaza prin contrafacerea, copierea, reproducerea unui inscris, pe un al suport material, au obiect material?
Ce spui tu e valabil in ipoteza in care falsificarea se face prin alterarea continutului inscrisului oficial sau sub semnatura privata.luxor23 wrote:ob material=inscrisurile oficiale sau sub semnatura privata, depinde de infractiune.
Intrebarea mea viza situatia in care falsificarea se face prin contrafacere, copiere, lucru care inseamna ca faptuitorul nu actioneaza asupra inscrisului oficial sau sub semnatura privata pe care-l reproduce, ci asupra altui obiect.
Da, am vazut, asa zicea si Loghin, dar nu sunt de scord cu parerea asta. Cred ca ob. material e entitatea materiala asupra careia actioneaza faptuitorul si care e vatamata prin actiunea lui. Or, aici, inscrisul contrafacut nu e vatamat de actiunea faptuitorui. E, de fapt, un obiect produs prin infractiune, nicidecum un obiect vatamat.
Bine, acelasi autor zice ca inselaciunea are obiect material, chestie cu care iar nu sunt de acord.
Bine, acelasi autor zice ca inselaciunea are obiect material, chestie cu care iar nu sunt de acord.