cerere in anulare

Discutii privind procedura civila
Post Reply
crisa

cerere in anulare

Post by crisa » 17 Jul 2009, 12:31

sunt debitor într-un dosar pentru emitere ordonanța de plata. la primul termen am solicitat amânarea cauzei, însoțita de dovezi,fiind respinsa de instanta și nu am făcut întâmpinare. Instanța a judecat pe fond desi nu era competenta(potr art 5 si 10 cod pr civ),judecand la domiciliul debitorului. Imotriva acesteia am formulat cerere in anulare invocând atat exceptii cat si aspecte legate de fondul cauzei. Urmează sa se judece cererea in anulare.Am decăzut din proba dacă nu am făcut întâmpinare desi am formulat cerere de amânare a cauzei?

MedEx

Post by MedEx » 17 Jul 2009, 18:19

Judecati-va in cererea in anulare! Daca instanta va constata ca cererea dvs de amanare a fost respisa in mod nelegal, va anula hotararea data in somatia de plata si va trimite dosarul in rejudecare la prima instanta care va lua procedura de la termenul la care ati formulat amanarea. La primul termen in rejudecare va veti putea apara formuland o intampinare.
Cel mai corect sfat pe care pot sa vi-l dau este sa va angajati un avocat mai ales daca obiectul litigiului il constituie sume mari de bani!
O seara buna!

cyclop

Post by cyclop » 17 Jul 2009, 18:45

Cererea în anulare se judecă de aceeaşi instanţă. Aşa că nu se aplică regulile de la casarea cu trimitere. Dacă se consideră ca fiind întemeiată cererea în anulare, se anulează ordonanţa iniţială printr-o hotărâre irevocabilă.

MedEx

Post by MedEx » 17 Jul 2009, 18:57

Ai dreptate! Dar acum intreb si eu se judeca in complet de apel sau de un singur judecator?

cyclop

Post by cyclop » 17 Jul 2009, 19:00

Numan unun. :cafea:

MedEx

Post by MedEx » 17 Jul 2009, 19:07

Multamn fain! ma apuc sa mai citesc ca nu am mai avut de multa vreme o cerere in anulare si chiar am uitat ce se intampla dupa ce judecatorul admite cererea si anuleaza ordonanta ! :grin: :cafea:

Post Reply