Adjudecare imobil prin interpus

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
demonica

Adjudecare imobil prin interpus

Post by demonica » 16 Jul 2009, 12:15

Am o speta :grin:

In ce mod e sanctionata o astfel de adjudecare? Adica daca se prevede ca debitorul nu poate adjudeca nici in nume propriu si nici prin interpusi imobilul supus executarii silite, licitatie fiind "organizata" de AVAS.

Pentru edificare o sa postez pv al licitatiei cand il scanez. Cine poate sesiza ca s-a adjudecat imobilul prin interpusi - orice persoana sau doar cine are un interes? Si unde se face contestatia la sediul AVAS Bucuresti unde s-a organizat?

Am obtinut un extras de informare si am vazut ca o societate apartinand unei asociate a debitorlului care e si concubina debitorului a adjudecat - fiind singurul participant la licitatie la un pret de nimic binenteles la a treia licitatie la cca 50% din valoarea evaluata si scoasa la licitatie.

:floare:

razman

Post by razman » 16 Jul 2009, 12:45

Daca o fost un singur licitant, acesta nu putea adjudeca sub pretul de pornire a licitatiei per a contrario art.509 alin.5 CPC teza finala ,,Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia.nn
Contestatia se poate face de catre cei interesati sau vatamati prin executare (399 alin.1)

demonica

Post by demonica » 16 Jul 2009, 13:15

De fapt licitatia a fost "lucrata inca de la organizarea in luna dec 08 (prima licitatie) cand imputernicitul unei societati care avea inscrisa ipoteca pe acel imobil (in fav societatii) a fost prezent la licitatie iar la ora 13,06 era deja redactat pv de licitatie organizata pt ora 13,00 - era redactat un pv de 2,5 pagini. Deci in 6 min s-a deschis licitatie, s-a legitimat pers interesata sa cumpere :grin: , s-a descris imobilul, si era si semnat pv ca .... s-a prezentat un singur licitator care nu ofera pretul ca e prea mare si s-a stabilit in ian 09 urmatorul termen iar la licitatia din martie s-a vandut singurului inscris.
Reprez legal al societatii in fav careia era inscrisa ipoteca a intrat in faliment, lichidatorul a facut cerere de inscriere la distributia pretului din ex silita - (nu s-a incasat nik in conditiile in care ipoteca a fost constituita inaintea sechestrului asigurator AVAS), iar aceasta ipoteca a fost radiata odata cu adjudecarea.

Reprez legal al societatii falite este cred interesat si lezat de faptul ca n u s-a incasat c/val sumei obtinute prin licitatie - avnd in vedere ca se profileaza tragerea la raspundere de catre lichidator. Daca azi a obtinut copie din Cf dupa actul de adjudecare poate face in termen de 15 zile contestatie ? Motive:
1. ca imobilul este obtinut de debitor prin interpusi
2. pretul este neserios
3. nu s-a distribuit suma obtinuta din licitatie in contul soc falite care avea inscrisa ipoteca inaintea AVAS
4. ca nu s-au respectat dispozitiile C.Pr. civ

e ok? :cafea:

demonica

Post by demonica » 16 Jul 2009, 13:40

licitatia a fost organizata in temeiul OUG 51/1998 si a fost evaluat bunul astfel la suma de 104.100 USD fiind de asemenea si pretul primei licitatii.
2 Licitatia a fost reluata dupa 30 zile si in ian 09 s-a redus pretul la suma de 78.070 USD
3. Ce-a dea treia licitatie s-a organizat dupa 60 zile si a pornit de la suma de 52.050 USD si s-a adjudecat de debitor prin interpus. de altfel acolo locuieste si a locuit si inainte e licitatie atat debitorul cat si concubina care s-a prezentat ca imputernicit al unei soc com.

Citat de pe site-ul AVAS - Persoanele fizice şi /sau juridice aflate sub incidenţa dispoziţiilor art. 35 din O.U.G. nr. 51/1998, republicată, cu modificări şi completări, nu pot participa la licitaţie.

nici un anunt nu face referire ca e redus pretul conf..., ca este prima sau a treia licitatie, si de asemenea nu se mai face referire ca s-a adjudecat cand si la ce pret. e corect?
Adica daca la ex prin ex jud se face vorbire ca s-a redus pretul cu 25% conf. art din cprciv la AVAS nu se face nici o specificare?

demonica

Post by demonica » 16 Jul 2009, 16:08

am citit acum pv de licitatie zice ca s-a incheiat in data de 25.03.09 si prezinta doar :
1. membrii echipei de licitatie reprez avas
2. descrie imobilul conf cf la caare mai adauga si o minciuna cum ca se afla la demisol - aiurea in cf nu scrie asa ceva si nici in contr de v-c,
3. este mentionat licitatorul o societate reprezentata de interpusul debitorului
4.sunt descrise sarcinile inscrise in Cf - inclusiv ipoteca societatii aflate in faliment
5. licitatorul a fost de acord cu pretul solicitat si l-a adjudecat :grin:

Iar acum am o problema : se descrie ca s-a achitat suma de 15.000 USD avand 30% in lei in suma de .... lei achitata cu op in 17.12.08, apoi se mentioneaza din nou aceeasi suma in lei si usd cu aceeasi data cu mentiunea ca

reprezentând diferenţa depusă În contul garanţiei de 30%,achitată În contul AVAS cu dispoziţia / declaraţia se plată externă din 17.12.2008,se reţin, cu acordul adjudeCarului, În contul diferenţei din preţul de adjudecare;
urmand ca diferenta de cca 20.000 usd sa fie achitata pana la data de 24.04.09 in caz contrar licitatorul suportand rigorile legii.

Mai citez din pv de licitatie/adjudecare :

Conform prevederilor Legii nr. 292/07.07.2006 pentru modificarea şi completarea art.
74 din O.U.G. nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare:
• art. 74 alin. (5) « pentru bunurile transmise prin vânzare silită, procesul verbal de licitatie constituie TITLU DE PROPRiETATE, în baza căruia adjudecatarul este Îndreptăţit la înregistrarea imobiiului la organele
fiscale, efectuarea publicităţii imobiliare, precum şi orice alte operaţiuni
admise de lege pentru titularul dreptului de proprietate» ;
• art. 74 alin. (6) « pentru adjudecatarul bunului imobil, procesul verbal de
licitatie constituie TITLU EXECUTa RIU împotriva debitorului sau oricărei
alte persoane care are În posesie ori detine în fapt, fără niciun titlu,
• imobilul adjudecat. Dispoziţiile art. 516-523 din Codul de procedură civilă
referitoare la actul de adjudecare, efectele adjudecării şi cererea de
evicţiune sunt aplicabile În mod corespunzător ».

Conform art 518 ali 3,4 CpRciv de la data intabularii imobilul ramane liber de orice sarci sau ipoteci privind garantarea dreptului de creanta ipotecile si celelalte sarci reale fiind radiate din oficiu afara de celelalte pt care adjudecatarul ar conveni sa fie mentinute.

Apoi sunt mentionate diverse - numarul ex in care s-a intocmit, semnaturile celor prezenti (sau mentionati ca fiind prezenti).

In loc sa se termine aici pv continua imediat sub semnaturi tot redactat la computer in care se face mentiune si de mana ca s-au depus cu mai multe op-uri la date ulterioare REDACTARII in speta dupa data de 23.03.09 si ca astfel s-a platit intregral si adjudecatarul e proprietar.

Se poate face vreo mentiune ulterior datei de 25.03.09?
Trebuia intocmit un alt act prin care se faceau mentiunile necesare cu privire la plata integrala si descrierea instrumentelor si sumelor achitate?
Pv de licitatie e semnat pe fiece pagina de reprez soc adjudecatoare si de presedintele de licitatie doar, iar membrii comisiei doar unde le este mentionat numele si atat.
Avand in vedere ca ipoteca era inregistrata anterior sechestrului suma trebuie virata in contul de lichidare sau o incaseaza avasul ca fiind organizator? (cel putin asta a comunicat verbal presed comisiei )
In pv nu se mentioneaza cum se distribuie suma avand in vedere ca s-a facut descrierea in preambul ca exista o ipoteca in fav unei soc in faliment si sechestru avas.

Poate fi atacat acest pv de fostul administrator al societatii falite? Are calitate sau doar lichidatorul?

:cafea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 15 guests