Ma confrunt cu urmatoarea problema:
in afara sediului profesional al C.A. mi-am deschis si un birou.
La Administratia financiara de sector i-a fost solicitat proprietarului(locatorul) cand a vrut sa inregistreze cele trei exemplare ale contractului de inchiriere in vederea stabilirii vreniturilor din chirii si acordul asociatiei de proprietari.
I-am contactat pe cei de la AFP sa imi indice temeiul de drept pentru care nu vor sa inregistreze contractele de inchiriere fara acordul asociatiei si nu l-au putut indica.Singura care isi aducea aminte de acest acord era o inspectoare care vorbea ceva de o circulara, dar fara a putea indica exact numarul ei , data sau organul emitent.
Am cautat in indaco tot ce era relevant cu privire la aceste venituri si inregistrarea contractelor de inchiriere ,dar n-am gasit nimic legat de obligativitatea acordului de la as. de prop. Nici in legea 114/1996 . nici in Legea 230/2007 n-am gasit nimic.
Voi ati auzit de asa ceva ??? :(
Temei de drept
Iar au astia vise erotice! Declararea venitului din inchirieri este o obligatie prevazuta la art.81 alin.2 Cod fiscal, iar conform tezei finale,acesta declaratie se depune odata cu inregistrarea la organul fiscal a contractului incheiat intre parti.
Legea 230 prevede la art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.
Asta nu i motiv de refuz de inregistrare fiscala.Mare i gradina doamne da daca trebe fa le pe plac ca nici la Registru nu ti inregistreaza punctul de lucru fara asta.

Legea 230 prevede la art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.
Asta nu i motiv de refuz de inregistrare fiscala.Mare i gradina doamne da daca trebe fa le pe plac ca nici la Registru nu ti inregistreaza punctul de lucru fara asta.

Cred ca se refera la acordul asociatiei de proprietari pentru a functiona o firma intr-unul dintre apartamente, si care intr-adevar este obligatoriu a fi prezentat la organele fiscale pentru inregistrarea sediului sau punctului de lucru.
Presupun ca asta isi amintea desteapta aia.
Dar pentru inregistrarea contractului de inchiriere nu este nevoie.
Spune-i sa inregistreze contractul si ca numai dupa aceea poti si tu sa-ti inregistrezi biroul la acea adresa prezentand acordul asociatiei.
Nu te enerva, ca este pacat de sanatatea ta.

Presupun ca asta isi amintea desteapta aia.
Dar pentru inregistrarea contractului de inchiriere nu este nevoie.
Spune-i sa inregistreze contractul si ca numai dupa aceea poti si tu sa-ti inregistrezi biroul la acea adresa prezentand acordul asociatiei.
Nu te enerva, ca este pacat de sanatatea ta.

din pacate nu te poti intelege cu functionarii AFP-ului,am fost azi acolo si le-am explicat care e diferenta intre un birou (nu sediu profesional) de avocat si o societate comerciala si nu au inteles. Nu mi-au aratat nici circulara, nici dreptunghiulara doar un anunt cu privire la inregistrarea contractelor de inchiriere la AF pe portalul ANAF.
Io stiam ca la AF lucreaza numai urechisti si manelisti, da azi chiar m-am lamurit ca nu am gresit cand mi-am format imaginea asta despre ei.
Bomboana pe coliva mi-a pus-o cand m-a intrebat nn Ce aveti de ascuns fata de asociatie, de nu vreti sa le cereti acordul nn????
In fine, pana la urma am gasit solutia ca sa scap de acordul cu pricina si sa nu platesc 10 persoane la intretinere- am facut un contract de inchiriere pentru locuinta de serviciu. In contabilitate m-oi descurca eu sa o scot la capat.
Oricum am ras un pachet de tigari in 4 ore, de dracii pe care mi i-au facut cucoanele alea de la AF.
Un grand merci pentru razman si vulpe pentru sustinere
bai da astia nu au la iconitele astea si o bere ???
Io stiam ca la AF lucreaza numai urechisti si manelisti, da azi chiar m-am lamurit ca nu am gresit cand mi-am format imaginea asta despre ei.
Bomboana pe coliva mi-a pus-o cand m-a intrebat nn Ce aveti de ascuns fata de asociatie, de nu vreti sa le cereti acordul nn????
In fine, pana la urma am gasit solutia ca sa scap de acordul cu pricina si sa nu platesc 10 persoane la intretinere- am facut un contract de inchiriere pentru locuinta de serviciu. In contabilitate m-oi descurca eu sa o scot la capat.
Oricum am ras un pachet de tigari in 4 ore, de dracii pe care mi i-au facut cucoanele alea de la AF.
Un grand merci pentru razman si vulpe pentru sustinere

bai da astia nu au la iconitele astea si o bere ???