divort

Familiei
Post Reply
emmma

divort

Post by emmma » 14 Jul 2009, 05:01

Am nevoie de un sfat si pentru asta va multumesc anticipat.M-am despartit dupa un an de zile si am ramas cu un copil pe care el nu l-a vrut si nu l-a vizitat niciodata pana in ziua de azi.Mutatndu-ma de la el am avut nevoie de un loc ptr mine si copilul meu unde sa locuim deoarece aveam nevoie sa-mi pastrez serviciul si sa-mi continui facultatea iar cu parintii nu ma puteam muta ptr ca locuiau foarte departe.Cu ajutorul lor am platit avansul pentru un apartament..Greseala este ca l-am cumparat cand inca eram pe numele lui desi nu am luat absolut nimic din bunurile comune A urmat divortul unde am fost amenintata de el ,de familie ,de avocatii lui ca daca pretind pensie alimentara o sa-mi ia copilul.Nu m-a interesat ptr ca eram multumita ca am scapat de un cosmar.Am sacrificat totul ptr el pana in momentul in care o grava problema de sanatatate m-a adus in indisponibilitatatea de a mai putea munci.ptr mai mult de un an de zile.m-am hotarat sa intetenz un nou proces prin care sa-i cer sa plateasca pensie de intretinere.Dar cum situatia mea financiara este precara el aflandu-mi intentia mi-a intentat proces prin care isi cere partea din apartament..Nu as vrea sa pierd nici casa si nici copilul ptr care m-am sacrificat.Nu stiu ce sanse am si nici nu-mi pot permite un avocat.Ce ma sfatuiti.Va multumesc inca o data!

demonica

Post by demonica » 14 Jul 2009, 08:09

Vai ce ticalos :-x , trebuie sa dovedesti in procesul intentat de el - partajul apartamentului, in cazul in care erati despartiti in fapt ca NU a contribuit cu nimic la achizitia apartamentului. Mergi la casa de pensii si obtii o adeverinta cu sumele de bani castigate de tine de cand te-ai angajat si pana in prezent, daca mai ai si alte venituri (chirii, drepturi de autor) iti obtii o adeverinta de venit de la administratia fiscala, poate ai si un contract de donatie :grin: de la parinti....
Eu asa am procedat la divortul meu ca sa fac dovada veniturilor in vederea stailirii cotei de participatie a sotilor la cumpararea bunurilor comune.
In legatura cu copilul ar trebui sa ai niste probe - de la gradinita, sau stiu eu de la autoritatea tutelara - in cazul in care s-a facut o ancheta sociala la divort (obligatorie) din care sa reiasa ca te ocupi de copil tu in mod exclusiv si ca esti un parinte responsabil. S-ar putea marsavul sa se foloseasca de boala ta si sa mentioneze ca esti in imposibilitate de a te ingriji pe tine si de aici deriva si imposibilitatea de a ingriji copilul :( . Cine a avut grija de copilasusl tau in acest an cat ai fost bolnava? I-au fost oferite aceleasi conditii?

Oricum trebui sa fi tare si sa lupti pentru tine si copilul tau.

emmma

Post by emmma » 14 Jul 2009, 14:20

Multumesc frumos ptr sfat!.Parintii mei si fratle meu (financiar) au avut grija de copil in tot acest timp.Sunt convinsa ca nu vrea copilul ptr ca nu l-a dorit si nici nu l-a vizitat,nu s-a interesat de el mai mult de 4 ani.Apoi el fiind sportiv pleaca des din tara si nu va fi prezent nici la acest proces cum nu a fost nici la divort.Insa are avocati buni.Si cred ca nici apartamentl pentru ca are unde locui.Stie ca va trebyui sa plateasca pensia alimentara ,probabil si retroactiv,si incearca sa-i fie cat mai usor..Sper sa ma descurc fara avocat.Multumesc inca o data!

tfg1973

Post by tfg1973 » 14 Jul 2009, 17:53

eu iti spun sa lasi la o parte aceasta teama prosteasca. Nu au ce sa iti faca. Probabil esti o fire mai emotiva si de asta profita el. Nici o instanta din lumea asta mu ii va da copilul. Iar legat de apartament...trebuie sa faca el dovada ca a avut venituri in acea perioada cand s-a cumparat apartamentul. Un avocat iti poti permite in conditiile in care poti solicita acordarea de ajutor judiciar si ti se va numi unul cu acordul instantei de catre Barou. Numai bine.

Gaby01

Post by Gaby01 » 30 Sep 2009, 21:09

ma gandesc ca poate parintii tai s-au imprumutat pentru avansul casei...mai exista documentatia? ar putea fi utila in sustinerea cauzei tale...un avocat din oficiu ar trebui sa ai...

Gaby01

Post by Gaby01 » 30 Sep 2009, 21:12

Parintii tai te-au ajutat cu un avans pentru casa...cumva banii au rezultat in urma vreunui credit bancar? daca da, ar trebui sa existe documentatia respectiva care sa ateste spusele tale!

Gaby01

Post by Gaby01 » 30 Sep 2009, 21:14

imi cer scuze, dar pentru primul mesaj mi-a dat eroare! :D

Post Reply