Art. 278 indice1 alin8 lit.c

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
luxor23

Art. 278 indice1 alin8 lit.c

Post by luxor23 » 09 Jul 2009, 08:05

pt 278 indice1 alin8 lit.c instanta poate retine cauza spre judecare doar pt SUP si IUP sau si pt dispozitia de NUP?
am citit din mai multi autori si parerile sunt impartite. parerea mea e k pt NUP nu poate retine cauza pt k nu cred k sunt suficiente probe la dosar din moment ce nu s-a efectuat up.
si in afara de aceasta intrebare as mai avea si o propunere...de ce nu facem si noi niste grile? completam cunostinte, acoperim lacune... :roll:

giovanni

Re: intrebare

Post by giovanni » 09 Jul 2009, 22:40

luxor23 wrote: am citit din mai multi autori si parerile sunt impartite. parerea mea e k pt NUP nu poate retine cauza pt k nu cred k sunt suficiente probe la dosar din moment ce nu s-a efectuat up.
Ai intuit bine. Dar lasa autorii, e RIL pe chestia asta, acum nu mai exista nici un dubiu cu privire la solutie. Citeste decizia ICCJ XLVIII/2007. Citeste si decizia 44/2008, pronuntata tot in RIL. E foarte importanta.
S-au cam dat in ultima vreme la INM grile din ultimele RIL-uri, se pune - pe buna dreptate - foarte mult pret pe ele. Nu doar la penal sau proc. pen., ci si la civile.

luxor23

Post by luxor23 » 10 Jul 2009, 07:08

ms mult :cafea:

oana_dan

Post by oana_dan » 10 Jul 2009, 21:09

E bine [url]sa intelegi[/url] opiniile autorilor "agreati", sa citesti RIlurile importante si sa visezi codurile.
Dar "nu va mai puneti mintea pe bigudiuri" cu tot felul de probleme pe care vi le puneti voi - asta ca regula. Foarte multi candidati, mai perspicace decat altii sau mai inteligenti, pierd foarte mult timp rezolvand probleme a caror rezolvare nu ti-o cere nimeni la examen. Si e pacat.

sheeba

Post by sheeba » 12 Jul 2009, 10:24

si care e cheia reusitei la exam?

DIAVOLITA

Re: intrebare

Post by DIAVOLITA » 13 Jul 2009, 07:37

Giovanni wrote:
luxor23 wrote: am citit din mai multi autori si parerile sunt impartite. parerea mea e k pt NUP nu poate retine cauza pt k nu cred k sunt suficiente probe la dosar din moment ce nu s-a efectuat up.
Ai intuit bine. Dar lasa autorii, e RIL pe chestia asta, acum nu mai exista nici un dubiu cu privire la solutie. Citeste decizia ICCJ XLVIII/2007. Citeste si decizia 44/2008, pronuntata tot in RIL. E foarte importanta.
S-au cam dat in ultima vreme la INM grile din ultimele RIL-uri, se pune - pe buna dreptate - foarte mult pret pe ele. Nu doar la penal sau proc. pen., ci si la civile.
RIL-uri se dau si la Magistratura ?Unde se pot gasi RIL-uri?

luxor23

Post by luxor23 » 13 Jul 2009, 08:24

click pe http://www.scj.ro/decizii_SU.asp
dar eu zic sa nu te omori sa le citesti pe toate :roll:

luxor23

Post by luxor23 » 13 Jul 2009, 08:52

hai sa dau eu startul la grile
daca up a incetat datorita unei cauza de nepedepsire si invinuitiul/inculpatul a solicitat continuarea procesului penal, daca se descopera ca a savarsit fapta in stare de necesitate solutia va fi:
a. IUP pt cauza de nepedepsire
b. SUP pt stare de necesitate
c. clasarea.

amitza

Post by amitza » 13 Jul 2009, 09:39

B,

de regula se foloseste IUP ptr inceperea urmaririi penale, nu pentru incetarea urmaririi penale.

luxor23

Post by luxor23 » 13 Jul 2009, 09:44

nu cred k prescurtarea pune probleme cuiva k deduci din context despre ce e vb. la craiova folosim IUP pt incetarea up, nu pt incepere, dar nu asta e important k la examen nu se folosesc prescurtari.
b este raspunsul

luxor23

Post by luxor23 » 13 Jul 2009, 09:59

daca se invoca in acelasi timp mai multe exceptii procesuale vor fi rezolvate cu intaietate cele referitoare la :
a. autoritatea de lucru judecat
b. exceptia de prescriptie
c. exceptiile refeitoare la investirea instantei.

gavril

Post by gavril » 13 Jul 2009, 10:18

aici e simplu, pt. ca e aplicabil art.137 Cpc.
se complica un pic atunci cand ai exceptii de aceeasi natura pt. ca trebuie sa vezi si sa compari efectele.

ignite

Post by ignite » 19 Jul 2009, 10:00

totusi...un raspuns care ar fi?

luxor23

Post by luxor23 » 19 Jul 2009, 10:10

raspuns corect c

Post Reply