cerere de antrenara a raspunderii patrimoniale

Contestatia, Reorganizarea, Raspunderea, Falimentul.
Post Reply
flower

cerere de antrenara a raspunderii patrimoniale

Post by flower » 02 Jul 2009, 21:56

Stimati Domni ,

Va rog sa ma ajuatati in urmatoarea problema: in sept. 2008 am cesionat partile sociale ale societatii ce o detineam (mentionez ca societate avea datorii numai la buget) pt. acest lucru am incheiat si un proces verbal de predare -priimire a actelor contabile si cu semnarea balantei de verificare ce constituia recunoasterea partilor asupra activului si pasivului societatii,nu s-a facut un inscris expres prin care noul asociat se obliga sa achite creantele, dar
Mentionez ca in contractul de cesiune de la ORC( actul aditional la actul constitutiv al societatii in dreptul noului asociat se gaseste si urmatorul inscris ,, asociatul nou intrat preia proportional cu aportul sau la capitalul social creantele active si pasive ale societatii,,
In iunie 2009 m-am trezit cu o citatie in calitate de parat in proces cu DGFP -creditor fond procedura insolventei a societatii( careia i-am cesionat parile sociale.)
Intrebari?
-cine trebuie sa platesca aceste creante eu sau cel care a preluat societatea?
-de ce dupa 2 luni de la preluare noul asociat a declansat procedura insolventei(nu cumperi o firma ca sa o lichidezi), ce beneficii ii aduce in afara de faptul ca ma obliga sa-i platesc eu datoriile
-de ce pana la a primi aceasta citatie nu am primit nici o notificare (nici finante, nici lichidator,nimeni, )
-cum ma pot apara mai departe

Post Reply