Accident auto

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
bocanel2005

Accident auto

Post by bocanel2005 » 02 Jul 2009, 11:02

In urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia un minor a murit. Accidentul a fost in felul urmator:
Drum cu doua benzi pe fiecare sens de mers, eu pe banda de langa ax. un grup de 4 copii nesupravegheati s-au angajat in traversare din stanga mea spre dreapta. Cand au vazut ca vin s-au oprit pe axul drumului asteptand sa trec. Cand am ajuns in dreptul lor, ultimul copil, din directia mea de mers, nu avea vizibilitate ca erau ceilalti in dreapta lui si a luat-o la fuga, fiind lovit in plin de mine.
- Nu erau pe trecere de pietoni
- Eram la intrarea in localitate (dar in interiorul ei)
- Copilul avea 9 ani, nesupravegheat
- Alcolemia mea: 0
- Din expertiza reiese ca aveam 77 km/h si ca sa evit accidentul trebuia sa am sub 30 km/h, deci la 50 km/h tot s-ar fi produs accidentul.

Problema mea, se poate ca dosarul meu sa iasa de sub urmarire penala cu un avocat bun, sau daca ajunge in instanta sa scap fara permis anulat? Ce parere aveti?

kynes

Post by kynes » 02 Jul 2009, 16:52

Mmmm... ma indoiesc... ai culpa concurenta cu victima (viteza peste limita legala). Chiar daca accidentul nu putea fi evitat nici la 50 la ora, poate totusi ca urmarile ar fi fost mai putin grave...

bocanel2005

Post by bocanel2005 » 03 Jul 2009, 00:10

s-ar putea demonstra sau afla cumva daca la 50 la ora ar fi avut aceleasi urmari accidentul meu?

kynes

Post by kynes » 03 Jul 2009, 09:01

Ma indoiesc... asta tine de expertiza medico-legala... dar nu cred ca medicii legisti s-ar hazarda sa afirme ca la 50 la ora victima n-ar fi murit sau urmarile ar fi fost altele...

agenda

Post by agenda » 03 Jul 2009, 12:25

parerea mea este ca daca ai fi intrat in localitate cu 50 (astfel cum prevede legea si indicatoarele) ai fi putut incetini si poate nu s-ar fi intamplat nici accidentul...mai ales ca se pare ca ai observat din timp cum ei trec 2 benzi...suficient timp pt a reusi sa eviti...

stiu ca te doare si te enerveaza ce am spus...nu am vrut sa ma abtin :cafea:

bocanel2005

Post by bocanel2005 » 03 Jul 2009, 12:58

si eu sunt de parere ca daca nu m-as fi urcat la volan in ziua aia nu se intampla nimic...ce relevanta are. nu am venit aici sa imi ziceti ce ar fi trebuit sa fac, accidentul a avut loc...am venit sa aud pareri concrete la cazul meu. multumesc oricum pentru un reply nefolositor.

kynes

Post by kynes » 03 Jul 2009, 13:10

ai avocat? trimite-l la procuror sa-l traga de limba care e stadiul cercetarilor si daca si cand are de gand sa te trimita in judecata...
eu zic sa te bucuri ca probabil o sa scapi cu o pedeapsa cu suspendare... lasa-l naiba de permis...
totusi, ai omorat un copil...

bocanel2005

Post by bocanel2005 » 04 Jul 2009, 00:27

nu e chiar asa, poate acei parinti care nu au avut grija mi-au luat painea de la gura, poate lucrez ca sofer. sunt de parere ca daca as fi gresit eu, sa fac o manevra gresita, sa ies de pe asfalt sau ceva, da...mi-as fi meritat pedeapsa. Dar cu ce e vinovat un mecanic de locomotiva daca cineva i se arunca in fata?

agenda

Post by agenda » 04 Jul 2009, 01:31

bocanel...sincer nu vreau sa fiu rea...

raspunsul meu se pare ca intradevar nu a folosit la nimic...tu esti cel care a dorit sa stie ce s-ar fi intamplat daca...daca era 50 la ora daca si cu parca...

nu inteleg cum consideri ca nu ai gresit...crezi ca aceste limite de viteza sunt inventate pt a te enerva pe tine? nu. au un scop. si daca intradevar esti sofer atunci tu sti foarte bine diferenta intre 50 la ora si 55 la ora.

tu ai avut cu 27 la ora mai mult in localitate. ai vazut cum traverseaza doua benzi...(sa inteleg ca reducerea la 77 a fost de la 200?)...doua benzi...sunt metri de parcurs ...chiar si in fuga...e timp de incetinit ....de oprit...de nu stiu cate manevre pe care tu ca si sofer sunt sigura ca le cunosti...

dar s-a intamplat. calculul tau gresit...soarta cum vrei sa numesti tu ce s-a intamplat...dar de aici la a considera ca nu ai nicio vina...

nu stiu imi dai impresia ca ori inca nu constientizezi ce ai facut, anume ca ai omorat un copil...ori ca nu ai constiinta si ca viata pt tine valoreaza 0 ...ori ca nu tu esti autorul si scri pe seama cuiva...

in orice caz...imi pare rau ca autorul accidentului trece prin asta...dar daca acesta intradevar crede ca nu a avut nicio vina...consider ca nu trebuie sa urce la volan niciodata de acum incolo...

bocanel2005

Post by bocanel2005 » 04 Jul 2009, 09:29

Scuza-ma ca te intreb, dar, asa ti-ai facut toate postarile tale? Inteleg ca esti presedinte sau ce esti tu pe aici, dar nu ma intereseaza. Daca nu stii sa-ti dai o parere obiectiva, ceva concret, ce se poate face, ce nu se poate face, uzeaza-ti tastatura in alta parte. Cu ce ma ajuta ce-mi spui tu acum? Sa ma simt vinovat? Nu o sa ma simt niciodata. Punct.

Astept alte pareri concrete daca se poate...daca nu, v-am lasat si va multumesc !

kinga

Post by kinga » 04 Jul 2009, 09:36

bocanel2005 wrote:. ? Sa ma simt vinovat? Nu o sa ma simt niciodata. .., v-am lasat si va multumesc !

lasa-ne :evil:

demonica

Post by demonica » 04 Jul 2009, 10:11

Parerile de aici au fost obiective, dar ce sa faci daca tie nu-ti convin postarile. tu ai intrebat si cei de aici au raspuns punctual conform intrebarilor : auzi dupa ce ca nu ai constiita n-ai nici bun simt???? :-x

Agenda ti-a raspuns ca o profesionista si din ceea ce a postat am tras concluzia ca nu are copii ca altfel ar fi fost mult mai caustica.

Eu sunt si conducator auto si am si copii asa ca iti spun RUSINE, RUSINE, RUSINE, ca nu te simti vinovat :-x . Pai daca esti sofer trebuia sa prevezi ca acei copii care nu pot aprecia corect nici distanta, nici pericolul asa cum o face sau ar trebui sa o faca un "sofer profesionist" :mrgreen: nu au decat vina ca TU te-ai grabit si mai grav e ca ai ignorat toate dar toate regulile de circulatie si de prudentialitate.

Asa ca vorba Kingai LASA-NE si te descurca singur ca aici sunt profesionisti care emit parari obiective dar care au si constiinta si bun simt, care ajuta pe cei in nevoie dar tu se pare ca nu esti in nevoie.

demonica

Post by demonica » 04 Jul 2009, 10:21

Am uitat sa adaug parerea mea este una subiectiva si care poate te va face sa-ti revizuiesti reactiile fata de cei care ti-au raspuns anterior postarilor mele.

agenda

Post by agenda » 04 Jul 2009, 12:29

kinga wrote:
bocanel2005 wrote:. ? Sa ma simt vinovat? Nu o sa ma simt niciodata. .., v-am lasat si va multumesc !

lasa-ne :evil:
subscriu :mrgreen:

kynes

Post by kynes » 04 Jul 2009, 13:15

Daca esti asa sigur ca nu ai gresit si nu te simti vinovat de nimic, spune asta si instantei... vezi daca te tine...
Cred ca nu ti-ar strica un sejur la mititica... o sa ai ocazia sa te mai gandesti...

Post Reply