termen de recurs

Discutii privind procedura civila
observer

termen de recurs

Post by observer » 01 Jul 2009, 14:11

In sentinta se indica un termen de recurs de 15 zile de la comunicarea hotararii

In lege termenul este de 5 zile.

Reclamantul nu a fost asistat de avocat . E tardiv recursul promovat in ziua a 8 ?

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 14:26

Da

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 14:27

Da

observer

Post by observer » 01 Jul 2009, 14:31

Termina cu prostiile. :D

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 14:35

OK :cafea:

Nu i tardiv ( de faci un flik flak pt repunere in termen :grin: )

observer

Post by observer » 01 Jul 2009, 14:42

pai la ce sa fac repunere in termen. Ca in conformitate cu sentinta sunt in termen.

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 14:48

Poate te ajuta ..... per a contrario

,, Chiar daca termenul de recurs a fost mentionat gresit in hotarare, dar recurenta, declarand recursul dupa implinirea termenului prevazut de lege, nu a formulat o cerere de repunere in termen, sanctiunea decaderii nu poate fi evitata.nn
CA Timisoara dec.4028/1999

:cafea:

observer

Post by observer » 01 Jul 2009, 14:51

Nasol rau.

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 14:58

D aia zic da un flik flak, onorata...stiti .....va rugam totodata repunerea in termen, ca si n hotarare asa scrie, clienta luand de buna ce scrie acolo o venit la mine fuga fuguta, in a 8 a zi, desi de la comunicare pana o venit la mine or trecut 8 zile pt ca o fost tinuta la pat, cu febra 42 asa cum rezulta din....., prin urmare.......
Zic eu

kynes

Post by kynes » 01 Jul 2009, 17:40

E tardiv si gata. Termenul de recurs e dat de lege, nu de judecator, si nemo censetur ignorare legem...
Sper ca judecatorii din recurs sa fie circumspecti cu privire la "motivele" cererii de repunere in termen..

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 19:32

kynes wrote: ..... si nemo censetur ignorare legem...
Zi i asta si judelui si de mai iei unu la el, dau o bere :grin:
kynes wrote: Sper ca judecatorii din recurs sa fie circumspecti cu privire la "motivele" cererii de repunere in termen..

Da rau mai esti :(

observer

Post by observer » 01 Jul 2009, 19:39

Da judele de ce nu ar raspunde pentru greseala lui? Ca a gresit? o fi gresti si dispozitivul si actiunea o fi de fapt admisa?

razman

Post by razman » 01 Jul 2009, 19:45

Exact ceva de gen ma pregateam sa scriu si eu :-x
Chestia asta mi se pare o prostie atata timp cat comunicarea caii de atac si a termenului sunt obligatorii. Ce vina are omu ca tutu o gresit si daca tat nu raspunde de nimica, ar trebui sa i dam si un premiu.

kynes

Post by kynes » 01 Jul 2009, 22:30

Ok, aveti dreptate si voi (doar pe jumatate :mrgreen: , pt ca partea tot trebuia sa cunoasca legea, chiar daca judele a gresit).
Dar bafta cu repunerea in termen... :)

demonica

Post by demonica » 02 Jul 2009, 08:58

Am si eu o intrebare referitoae la recurs si anume : se poate declara recurs fara sa-l motivezi? Am citit ca apel se poate declara nemotivat iar ce am inteles ca daca recursul nu e otivat in termenul legal ( 15 zile de la comunicare) ESTE NUL.

Am inteles bine?

Post Reply