Discutii privind procedura civila
-
observer
In sentinta se indica un termen de recurs de 15 zile de la comunicarea hotararii
In lege termenul este de 5 zile.
Reclamantul nu a fost asistat de avocat . E tardiv recursul promovat in ziua a 8 ?
-
razman
Da
-
razman
Da
-
observer
Termina cu prostiile.

-
razman
OK
Nu i tardiv ( de faci un flik flak pt repunere in termen

)
-
observer
pai la ce sa fac repunere in termen. Ca in conformitate cu sentinta sunt in termen.
-
razman
Poate te ajuta ..... per a contrario
,, Chiar daca termenul de recurs a fost mentionat gresit in hotarare, dar recurenta, declarand recursul dupa implinirea termenului prevazut de lege, nu a formulat o cerere de repunere in termen, sanctiunea decaderii nu poate fi evitata.nn
CA Timisoara dec.4028/1999

-
observer
Nasol rau.
-
razman
D aia zic da un flik flak, onorata...stiti .....va rugam totodata repunerea in termen, ca si n hotarare asa scrie, clienta luand de buna ce scrie acolo o venit la mine fuga fuguta, in a 8 a zi, desi de la comunicare pana o venit la mine or trecut 8 zile pt ca o fost tinuta la pat, cu febra 42 asa cum rezulta din....., prin urmare.......
Zic eu
-
kynes
E tardiv si gata. Termenul de recurs e dat de lege, nu de judecator, si nemo censetur ignorare legem...
Sper ca judecatorii din recurs sa fie circumspecti cu privire la "motivele" cererii de repunere in termen..
-
razman
kynes wrote:
..... si nemo censetur ignorare legem...
Zi i asta si judelui si de mai iei unu la el, dau o bere
kynes wrote:
Sper ca judecatorii din recurs sa fie circumspecti cu privire la "motivele" cererii de repunere in termen..
Da rau mai esti :(
-
observer
Da judele de ce nu ar raspunde pentru greseala lui? Ca a gresit? o fi gresti si dispozitivul si actiunea o fi de fapt admisa?
-
razman
Exact ceva de gen ma pregateam sa scriu si eu
Chestia asta mi se pare o prostie atata timp cat comunicarea caii de atac si a termenului sunt obligatorii. Ce vina are omu ca tutu o gresit si daca tat nu raspunde de nimica, ar trebui sa i dam si un premiu.

-
kynes
Ok, aveti dreptate si voi (doar pe jumatate

, pt ca partea tot trebuia sa cunoasca legea, chiar daca judele a gresit).
Dar bafta cu repunerea in termen... :)
-
demonica
Am si eu o intrebare referitoae la recurs si anume : se poate declara recurs fara sa-l motivezi? Am citit ca apel se poate declara nemotivat iar ce am inteles ca daca recursul nu e otivat in termenul legal ( 15 zile de la comunicare) ESTE NUL.
Am inteles bine?