Servus la toata lumea cineva sa ma ajute si pe mine..
Servus la toata lumea cineva sa ma ajute si pe mine..
am sa incerc sa fiu scurt si la obiect: am cumparat o casa acum 13 ani de zile de atunci m-am judecat pt proprietate am in acest sens o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila prin care eu sunt proprietarul acestui imobil am ajuns la evacuare printre multe incercari am reusit anul trecut sa o fac dar judecatoria care mi-a aprobat keltuielile pt executarea silita emite o ordonantza prin care pers care a fost executata i s-a permis sa intre in casa,in plus am fost somat de primarie sa akit impozitul casei precizez faptul ca pe terenul unde se afla casa figuram 2 persoane la rol cel care ocupa abuziv casa a intabulat terenul si casa acum doi ani de zile am inteles ca executarea silita are un termen pt a se prescrie daca da as dori sa stiu care este acela si ce sanse am sa intru in posesia acestei case. Va multumesc din suflet pt ajutor astept raspunsurile voastre si eventual un numar de legatura
Termenul este de trei ani dar, depinde de cand, ca nu ne-ati spus explicit de ce a emis ordonanta prin care il lasa pe "fostul" sa intre in casa dupa ce a fost evacuat ?
Cum a motivat instanta?
Cum a putut acesta sa intabuleze dreptul de proprietate si in temeiul carui act?
Nu mai fiti atat de "scurt si la obiect" pentru ca ati scurtat prea mult, de nu se mai intelege nimic, si daca nu stim faptele, nici raspunsuri pertinente nu putem oferi.

Cum a motivat instanta?
Cum a putut acesta sa intabuleze dreptul de proprietate si in temeiul carui act?
Nu mai fiti atat de "scurt si la obiect" pentru ca ati scurtat prea mult, de nu se mai intelege nimic, si daca nu stim faptele, nici raspunsuri pertinente nu putem oferi.

buna vulpacris
inainte de toate da-mi voie sa-ti multumesc din suflet ca ma ajuti am sa incerc sa detaliez un pic in limita bunui simtz binenteles. DA este adevarat ca s-a facut intabularea pe acel teren fara actul de proprietate, singura motivatie data de judecatoria T ecuci a fost aceea ca nici un membru al familiei nu era acasa in momentul in care a avut loc evacuarea bunurile fiind inventariate de executor si respectiv casa sigilata. Aceea ordonanta care face subiectul discutiei a fost motivata prin simplul fapt ca un membru al familiei evacuate a sosit in oras in acea seara si nu avea haine de skimb si i -s permis intrarea in imobil deci daca nu ma credeti lasati-mi un numar de fax si va trim o copie dupa ordonantza.ceea ce nu inteleg este ca judecatoria imi aloca din bugetul MJ o suma pt evacuare si tot aceeasi judecatorie accepta ca executarea sa fie intrerupta pe banii cui? ai cotribuabililor? li s-a permis accesul in imobil si respectiv pe proprietate pana la solutionarea contestatiei facuta de cei evacuati.Dar e strigator la cer pt ca au avut destul timp 30 de zile la dispozitie sa faca contestatie la evacuare din momentul ce au fost avizati de biroul executorului judecatoresc si nu au facut-o dar o fac dupa aceea .Judecatoria tecuci considera ca executarea a fost facuta in temeiul legii si nu au fost incalcate drepturile nimanui cei in cauza fac recurs la Tribunalul Galati si acel tribunal trimite cauza la rejudecare la Judecatoria Tecuci.Am fost somat de primarie sa platesc impozitul la casa,mentionez faptul ca in anul 2007 cand am mai incercat sa fac o evacuare mi-au fost suspendate formele de executare in baza unui act emis de Primaria tecuci din care reiesea ca terenul a fost intabulat pe numele pers pe care tre sa o evacuez tot ceea ce va scriu aici o pot dovedi cu acte,e o adevarat provocare sa merg la primarie sa cer un extras fiindca nu mi se da si nu este numai asta am fost la Electrica S.A. pt a intrerupe furnizarea energiei electrice nici aici nu stiu in baza carui act sa intocmit contractul de furnizare al energiei electrice acelasi lucru si la ROMGAZ toata lumea ridica din umeri am facut dovada ca sunt prprietarul acestui imobil din februarie 1996 si nici acum nu am reusit sa intru in imobil ce sanse mai am si ce ar trebui sa mai fac ma invart in cerc merg la cei de la CEDO mi s-e spune ca nu mi-a fost incalcat nici un drept si mai am cai de atac aici in Romania ce ma sfatuiti sa fac?Sau poate ma puteti ajuta sa iau legatura cu cineva va multumesc anticipat pt rabdarea de care ati dat dovada scz daca am fost prea scurt inca o data promit ca data viitoare voi aborda tema si mai detaliat daca mesajul nu ajuta pt a vedea acest subiect mai clar
Acum ati scris prea mult.
Deci, sa inteleg ca raspunsurile la intrebarile mele sunt:
Intrebarea nr. 1 "de ce a emis ordonanta prin care il lasa pe "fostul" sa intre in casa dupa ce a fost evacuat ?"
Intrebarea nr. 2 "Cum a motivat instanta?"
In primul rand, achitati impozitul pe casa pentru a putea face dovada in instanta ca va comportati ca un adevarat proprietar indiferent daca sunteti in posesia ei sau nu.
In al doilea rand, mergeti cu hotararea judecatoreasca a dvs. si actele de vanzare cumparare si intabulati-va dreptul de proprietate in Cartea Funciara.
In al treilea rand, dupa intabulare, luati un extras de carte funciara si faceti copii si dupa hotararea judecatoreasca si actele de proprietate, si faceti cereri, la toti furnizorii de utilitati, in calitatea dvs. de proprietar al imobilului, sa fiti debransat de la toate aceste utilitati, si imobilul sa nu mai fie rebransat fara ca cel care o va cere sa prezinte actele de proprietate, sub sanctiunea raspunderii civile si penale a celui care va da curs unei cereri facuta fara respectarea conditiilor legale.
In al patrulea rand, inteleg ca cei evacuati au formulat Contestatie la executare, iar instanta a incuviintat ca acestia sa ramana in imobil pana la solutionarea definitiva a acesteia.
(bine, sa ramana, dar fara apa, curent electric si gaze
)
In cadrul acestei actiuni, care inteleg ca a fost trimisa pentru rejudecare la instanta de fond, puteti cere ca sa fiti despagubit pentru lipsirea dreptului de folosinta asupra acestui imobil, din anul cumpararii 1996 si pana la momentul eliberarii imobilului, in temeiul art. 998 si urm. Cod civil, conform cuantumului chiriilor de pe piata libera pentru imobile similare, suma care cereti sa fie stabilita in cadrul unei evaluari judiciare.
In al cincilea rand,
LUATI-VA UN AVOCAT !!!

Deci, sa inteleg ca raspunsurile la intrebarile mele sunt:
Intrebarea nr. 1 "de ce a emis ordonanta prin care il lasa pe "fostul" sa intre in casa dupa ce a fost evacuat ?"
li s-a permis accesul in imobil si respectiv pe proprietate pana la solutionarea contestatiei facuta de cei evacuati
Intrebarea nr. 2 "Cum a motivat instanta?"
a fost motivata prin simplul fapt ca un membru al familiei evacuate a sosit in oras in acea seara si nu avea haine de skimb si i -s permis intrarea in imobil
Intrebarea nr. 3 "Cum a putut acesta sa intabuleze dreptul de proprietate si in temeiul carui act?"singura motivatie data de judecatoria Tecuci a fost aceea ca nici un membru al familiei nu era acasa in momentul in care a avut loc evacuarea bunurile fiind inventariate de executor si respectiv casa sigilata
DA este adevarat ca s-a facut intabularea pe acel teren fara actul de proprietate
Prima data ne-ati spus ca:mentionez faptul ca in anul 2007 cand am mai incercat sa fac o evacuare mi-au fost suspendate formele de executare in baza unui act emis de Primaria tecuci din care reiesea ca terenul a fost intabulat pe numele pers pe care tre sa o evacuez
siam cumparat o casa acum 13 ani de zile de atunci m-am judecat pt proprietate am in acest sens o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila prin care eu sunt proprietarul acestui imobil
Acum o sa aveti primele raspunsuri.Am fost somat de primarie sa platesc impozitul la casa
In primul rand, achitati impozitul pe casa pentru a putea face dovada in instanta ca va comportati ca un adevarat proprietar indiferent daca sunteti in posesia ei sau nu.
In al doilea rand, mergeti cu hotararea judecatoreasca a dvs. si actele de vanzare cumparare si intabulati-va dreptul de proprietate in Cartea Funciara.
In al treilea rand, dupa intabulare, luati un extras de carte funciara si faceti copii si dupa hotararea judecatoreasca si actele de proprietate, si faceti cereri, la toti furnizorii de utilitati, in calitatea dvs. de proprietar al imobilului, sa fiti debransat de la toate aceste utilitati, si imobilul sa nu mai fie rebransat fara ca cel care o va cere sa prezinte actele de proprietate, sub sanctiunea raspunderii civile si penale a celui care va da curs unei cereri facuta fara respectarea conditiilor legale.
In al patrulea rand, inteleg ca cei evacuati au formulat Contestatie la executare, iar instanta a incuviintat ca acestia sa ramana in imobil pana la solutionarea definitiva a acesteia.
(bine, sa ramana, dar fara apa, curent electric si gaze

In cadrul acestei actiuni, care inteleg ca a fost trimisa pentru rejudecare la instanta de fond, puteti cere ca sa fiti despagubit pentru lipsirea dreptului de folosinta asupra acestui imobil, din anul cumpararii 1996 si pana la momentul eliberarii imobilului, in temeiul art. 998 si urm. Cod civil, conform cuantumului chiriilor de pe piata libera pentru imobile similare, suma care cereti sa fie stabilita in cadrul unei evaluari judiciare.
In al cincilea rand,
LUATI-VA UN AVOCAT !!!