titlu de proprietate

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
DMARY

titlu de proprietate

Post by DMARY » 24 Jun 2009, 09:59

Buna, am si eu o intrebare. Pe numele bunicului meu au fost emise doua titluri de proprietate, unul in 1993 cf legii 18 si erau trecuti la mostenitori toti copii si unul in 2006 cf legii 247 unde la mostenitori a fost trecuta doar matusa mea, deoarece ceilalti copii intre timp au decedat, tatal meu fiind unul dintre copii. Intrebarea mea este urmatoarea, noi copii avem drept la acest titlu cu toate ca tatal meu a decedat???. Mentionez ca in momentul cand s-a facut cererea de retrocedare au fost cu matusa cu pricina si mama si cealalta matusa si au depus cerere toate trei, dar titlul a fost emis doar pe numele surorii tatalui meu, care e unicul copil ramas in viata.

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 11:48

In mod normal si voi copii aveti dreptul la mostenire, prin reprezentare, insa la momentul la care s-a facut cererea de reconstituire a dreptului de proprietate nu mama ta era indreptatita sa faca cererea ci voi ca si mostenitori.
Cealalta matusa care nu este trecuta in titlu, si care zici ca a depus si ea cerere, este copilul bunicului tau?

DMARY

Post by DMARY » 24 Jun 2009, 12:17

maria2009 wrote:In mod normal si voi copii aveti dreptul la mostenire, prin reprezentare, insa la momentul la care s-a facut cererea de reconstituire a dreptului de proprietate nu mama ta era indreptatita sa faca cererea ci voi ca si mostenitori.
Cealalta matusa care nu este trecuta in titlu, si care zici ca a depus si ea cerere, este copilul bunicului tau?
Nu, este sotia unchiului meu decedat si el. In acest caz se mai poate face ceva pt a putea fi trecuti si noi pe acest titlu?

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 12:50

Eu cred ca nu se mai poate face nimic, dar poti sa mai astepti si alte raspunsuri.
Nici cealalta matusa a ta, nici mama ta nu pot fi considerate mostenitoare, astfel ca titlul s/a eliberat numai pe matusa fiica a bunicului tau. Daca si voi copii ati fi depus cerere, in numele vostru, era ok, dar asa e prea tarziu, pentru ca si legile astea au avut un termen limita de depunere a cererilor.

DMARY

Post by DMARY » 24 Jun 2009, 14:19

din cate am mai citit pe net se poate contesta titlu si sa se remita altul, daca apar alti mostenitori, nu stiu daca si in cazul acesta.

vulpacris

Post by vulpacris » 24 Jun 2009, 18:27

Puteti contesta titlul daca nu va intelegeti amiabil cu matusa.
Prin faptul ca toti fratii au facut prima cerere iar comisia le-a dat numai o parte din terenuri, rezulta conform art. 13 din L.18/1991 ca au acceptat mostenirea acestor terenuri.
Faptul ca a trebuit formulata o noua cerere pentru ca cei din comisia de fond funciar sa dea toate terenurile, nu mai are nici o importanta, in acest caz terenurile inscrise in cel de-al doilea titlu trebuind sa fie impartite intre toti cei trei frati care au formulat prima cerere prin care au acceptat mostenirea, sau sora in viata si mostenitorii legali ai celorlalti doi frati.

DMARY

Post by DMARY » 25 Jun 2009, 09:20

Multumesc pentru raspunsuri, acum vom face primul pas si vom merge la primaria unde s-au depus cererile, urati-mi succes.

Post Reply