caz penal - acuzatie bazata doar pe declaratii

Discutii privind procedura penala
Post Reply
florinel

caz penal - acuzatie bazata doar pe declaratii

Post by florinel » 23 Jun 2009, 18:22

buna ziua,
acum cateva luni am asistat la o bataie intre un amic si 2 baieti, necunoscuti la acea data. Amicul meu l-a batut pe unu dintre cei 2 baieti cu un baston telescopic. Peste o luna am fost chemat la sectia de politie sa dau declaratie cu privire la cele intamplate. Amicul meu a recunoscut in declaratie ca l-a lovit pe cel care a facut plangerea la politie(8 zile ingrijiri medicale) si eu de asemenea. Peste 2 saptamani am fost chemat iar la politie, de data aceasta in calitate de inculpat. Dupa ce am dat prima declaratie, cel care a facut plangerea a aflat cum ma numesc si a facut plangere si impotriva mea pentru amenintare cu cutitul (eu nu aveam la mine cutit si nici nu l-am amenintat in vreun fel). Am declarat ca nu aveam cutit si ca nu l-am amenintat, acest lucru l-a facut si amicul meu. Acuma(peste 5luni) mi sa mai adus o acuzatie...furt calificat (10ron).
Dosarul a fost trimis la Parchet. Nu imi vine sa cred ce se intampla...chiar pot sa patesc ceva doar pe baza unor declaratii ce nu pot fi probate?

agenda

Post by agenda » 23 Jun 2009, 18:52

daca nu pot fi probate nu patesti nimic

florinel

Post by florinel » 23 Jun 2009, 18:59

oficial sunt acuzat de : amenintare, port ilegal arma alba(cutit), furt calificat ... parerea mea este ca nu pot fi acuzat de nici una dintre acuzatii din moment ce eu si amicul meu am declarat ca nu am amenintat, nu am avut cutit si nu am furat nimic... dar in Romania orice se poate. Este posibil sa fim chemati pentru audiere la procuror? Amicul meu ce poate patii? (are cazierul curat, este minor, a recunoscut fapta)

florinel

Post by florinel » 23 Jun 2009, 19:11

am uitat sa mentionez ca nu am nici un aparator

minodora

Post by minodora » 24 Jun 2009, 17:23

Cum a spus si Agenda, daca nu sunt probe in dosar, degeaba!
Probabil ca respectivul a tot inflorit declaratia, de la lovire la furt.
Acum, politia e datoare sa cerceteze.

canon01

Post by canon01 » 02 Jul 2009, 18:53

pana nu faci foc nu iese fum..........

observer

Post by observer » 02 Jul 2009, 20:32

20 de ani pe galera...

Acuma ce sa zic nu ai fi nici primul nici ultimul condamnat pe niste declaratii luate pe la politie.

Am vazut caz in care 3 au talharit o persoana, si doi ai devenit martori iar instanta la condamnat pe al treilea.

quirrana

Post by quirrana » 03 Jul 2009, 16:47

Daca de la inceput ar fi spus in plangere ca l-ai amenintat cu un cutit si ca i-ai sustras 10 ron, sansele ca tu chiar sa fi trimis in judecata pentru una sau mai multe din respectivele infractiuni ar fi fost, din pacate, destul de ridicate.
Faptul ca din doua in doua luni isi mai aminteste ca i-ai mai facut ceva, nu-i confera nicio credibilitate. Cu toate astea, nu zice hop pana nu se termina urmarirea penala.

notes

Post by notes » 07 Sep 2009, 15:33

pai daca acuzatiile se bazeaza DOAR pe declaratiile victimei (asta noi nu o stim) nu prea vad cum ai putea fi sanctionat. Pe de alta parte, daca exista si alte probe, in Bucuresti poti scapa cel mult cu un 18/1, in provincie s-ar putea intocmi si un rechizitoriu iar judecatorul sa-ti dea o mica suspendare. Repet, doar daca exista probe solide, in afara declaratiilor victimei. Acuma doar tu stii adevarul.

Post Reply