rectificare carte de munca!

Discutii privind litigiile de munca
maria2009

rectificare carte de munca!

Post by maria2009 » 23 Jun 2009, 11:29

Am si eu o problema, de curand mama mea a descoperit ca in cartea de munca are trecut numele gresit , cartea de munca a fost intocmita de o societate care acum nu mai exista, si in momentul in care a vrut sa intocmeasca dosarul de pensionare i-a fost respinsa cererea. Ce putem face?daca dam in judecata pe cine dam?Va multumesc anticipat!

dusterXXX

Post by dusterXXX » 23 Jun 2009, 11:32

pe nimeni. faceţi o cerere către Judecătorie, în care expuneţi situaţia şi ataşaţi înscrisuri doveditoare. cu sentinţa mergeţi la casa de pensii şi se rezolvă.

maria2009

Post by maria2009 » 23 Jun 2009, 11:41

la judecatorie nu tribunal?si pe calea unei ordonante presidentiale se poate,ca sa nu pierdem mult timp?MUltumesc pentru raspunsul prompt :)

dusterXXX

Post by dusterXXX » 23 Jun 2009, 11:52

Judecatoria este competenta în prima instanta în cazuri de exceptie, expres prevazute de lege, adica: în conflictele legate de rectificarea înscrierilor efectuate în carnetele de munca, de refuzul unor înscrieri sau refuzul de eliberare a carnetelor de munca (în conformitate cu dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca), ... (Ion Traian Stefanescu, Tratat de dreptul muncii, vol. II, Editura Lumina Lex, Bucuresti, 2003, p. 343-344).

dacă ar merge o ordonanţă preşedinţială? sincer să fiu, nu cred.

maria2009

Post by maria2009 » 23 Jun 2009, 11:53

Multumesc mult!

kinga

Post by kinga » 23 Jun 2009, 13:25

dusterXXX wrote:pe nimeni. faceţi o cerere către Judecătorie, în care expuneţi situaţia şi ataşaţi înscrisuri doveditoare. cu sentinţa mergeţi la casa de pensii şi se rezolvă.
in contradictoriu cu cine???
rectificare??
ca doar angajatoru nu mai exista..

rectificarile se fac de catre unitatea care pastreaza carnetul de munca sau ITM..

Maria..

la data la care mamica ta a intocmit dosarul cine pastra carnetul de munca?? societatea care nu mai exista??? :razz: :razz:
ITM-ul sau o alta societate??

maria2009

Post by maria2009 » 23 Jun 2009, 14:08

La data la care a solicitat pensionarea carnetul de munca se afla la ITM. Iar o alta nelamurire ce judecatorie este competenta ?avand in vedere ca domiciliul nostru este in jud. Bacau iar cartea de munca ultima data a fost la ITM harghita.Am aflat si ca actele firmei ce nu mai exista in momentul de fata , fostul IFET, se afla la o firma de insolventa.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 23 Jun 2009, 14:33

dacă nu te va ajuta ITM-ul (rămâne de văzut), competentă este Judecătoria Bacău.

kinga

Post by kinga » 23 Jun 2009, 18:12

maria2009 wrote:La data la care a solicitat pensionarea carnetul de munca se afla la ITM. Iar o alta nelamurire ce judecatorie este competenta ?avand in vedere ca domiciliul nostru este in jud. Bacau iar cartea de munca ultima data a fost la ITM harghita.Am aflat si ca actele firmei ce nu mai exista in momentul de fata , fostul IFET, se afla la o firma de insolventa.
competent sa rezolve cererea este ITM Harghita

iar instanta competenta este Judecatoria Miercurea Ciuc..
sorry Duster
dar se aplica Decretu...

1. cerere de rectificare depusa la ITM Harghita - carnet de munca acte justificative ( certificat d enastere, casatorie, diplome, etcc)

2. in caz de refuz competenta este instanta in a carei raza teritoriala se afla unitatea care a luat masura , adica Judecatoria Miercurea Ciuc

art. 7 si 8 din Decretul 92

dusterXXX

Post by dusterXXX » 23 Jun 2009, 18:21

recunosc, ai dreptate.

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 08:55

Ma duc azi la ItM harghita !Va anunt in legatura cu rezultatul eu va multumesc oricum pentru ajutor!

dusterXXX

Post by dusterXXX » 24 Jun 2009, 09:14

drum bun! ţine-ne la curent cu ce ţi-au spus, cu ce acte îţi solicită, şi mai ales dacă te vor ajuta finalmente.

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 11:35

Sa vedeti aventura! Ma duc frumos pregatita la ITM Harghita cu cere formulata in baza art.7 din decret, cu copie dupa cartea de munca, acte de identificare. certif de nastere, de casatorie ,certificatele copiilor.Doama la care am nimerit la ghiseu nu stie ce sa faca si mergem la juristul institutiei, jurista o domnisoara sau doamna foarte versata, se tot cacaia ce si cum , ca societatea care a intocmit cartea de munca ar trebui sa rectifice greseala. La care eu imi permit sa ii spun ca art 7 din decret prevede clar cine trebuie sa rectifice, atat mi-a trebuit ca tensiunea juristei s-a ridicat la 200KM/h :razz: . Cum imi permit eu sa-i spun ce trebuie sa faca ea, ca sunt o iritata si o nesimtita, dar urla ca toata institutia auzea tonul absolut "fermecator" al doamnei. Mi-a mai spus o multime de lucruri de o nesimtire ce nu ar trebui sa caracterizeze un jurist. Si pleaca la cineva cred mai abilitata decat dansa, vine inapoi si imi tranteste cererea fara vreo explicatie inteligibila. Eu ma duc inapoi la doamna cu care am vorbit intial(o doamna cu capul pe umeri), aceasta , dupa ce auzise schimul de replici dintre mine si jurista incepuse sa se uite cam stramb la mine, i-am spus doar sa imi inregistreze cererea si sa imi dea un raspuns acasa daca considera ca nu intra in competentele lor ina imi solutiona problema. Se hotaraste sa ma duca la directorul institutiei, un domn respectabil, care dupa ce verfica actele imi aproba cererea si dipune sa se faca rectificarea. Plecand din biroul directorului, ajung iar in raza de actiune a "doamnei" juriste, functionara m-a invita sa iau loc la care jurista urla din capatul celalalt "tineo in picioare".
Sincera sa fiu m-a cam deranjat toata problema, pentru ca nu sunt genul de persoana care sa ma cert cu nimeni, este pentru prima oara cand intampin o astfel de situatie.Si ma gandeam daca i-as face o sesizare doamnei jurist oare ce as rezolva?
Oricum bine ca s-a rezolvat problema cu cartea de munca!

dusterXXX

Post by dusterXXX » 24 Jun 2009, 11:45

fâcând o sesizare în contra juristei nu ai rezolva absolut nimic. la itm e o castă care îşi apără componenţii.

bine că ţi-ai rezolvat problema, asta e important. acuma: fuga la pensii şi redepune dosarul mamei (dacă ai început ziua bine, ţine-o tot aşa şi rezolva câte poţi azi!)

maria2009

Post by maria2009 » 24 Jun 2009, 11:58

Intoarce Domnul roata! Radeam cu prietenul meu, el lucreza la radiologie medic, si ziceam ca daca vine vreodata la raza ii pune doza dubla de substanta, ca e mai negricioasa la fata jurista si sa iasa contrastul :razz:.(o gluma nevinovata bineanteles)

Post Reply