Muncii
Muncii
Sunt angajata la un SRLdin 2005,iar timpul de lucru din CIM este de 40ore/sapt.,respectiv 8ore/zi.In toata aceasta perioada am lucrat 11ore/zi fara sa beneficiez de repausul saptamanal specificat in codul muncii .Intrebarea mea este:Pot sa dau angajatorul in judecata pt. plata acestor zile lucrate si ce sanse de castig am?
poţi şi ai şanse mari. dar de ce nu iei în calcul, înainte de a-l acţiona în instanţă, o plângere pe acest temei către ITM? cu răspunsul lor în mână, anexat acţiunii civile împotriva angajatorului, ţi-ai maximiza şansele. ITM este obligat să păstreze - în faţa angajatorului - starea de anonimitate a celui care a formulat plângerea. din practică îţi spun că ITM nu spune numele celui ce s-a plâns împotriva angajatorului. gândeşte-te şi la această variantă.
poţi proba cu hârtii că ai lucrat 11 ore zilnic? sunt foşti salariaţi care au lucrat la fel ca tine şi n-au beneficiat de timp liber sau bani? dacă sunt, vine vreunul în instanţă să zică asta? dacă răspunsurile sunt "nu", atunci limitează-te la o plângere către ITM. dacă ţi-e teamă că angajatorul va afla cine i-a făcut-o la ITM şi se va răzbuna pe tine în vreun fel, atunci nu fă nimic şi înghiţi faptul că te-au "înţepat" în ultimii 3 ani. mai multe sfaturi pe această temă nu văd de unde ai putea primi, dar ai şanse să câştigi în faţa angajatorului. (că acelaşi angajator, odată ce îl dai în judecată, te va ejecta din firmă, asta e o altă poveste).