atunci cand avocatul pleaca...
atunci cand avocatul pleaca...
ce se intampla atunci cand aparatorul inculpatului se prezinta la proces, iar cand ii vine randul sa puna concluziile, acesta, in urma discutiei cu inculpatul, paraseste nervos sala de sedinte?
........ inculpatul va trebui sa se apere singur ? am citit undeva in tratatul lui Neagu ca parasirea salii nu este un motiv pentru a dispune un alt avocat din oficiu.

1. sa-i dea un distonocalm aparatorului

2. inculpatul poate recuza avocatul oricand, deci ai ramane sa-si angajeze altul, pe considerentul ca l-a recuzat pe cel prezent-plecat inainte de depunerea concluziilor. si-i acorda termen.parerea mea.
concluziile scrise fac parte din apararea inculpatului. eu vad procedura de aparare viciata., in speta de fata. deci, ar putea fi un motiv de a ataca hotararea data., si de a uza de o cale de atac pt. aparare, daca hotararea ai este defavorabila.si are sanse sa-i admita calea de atac.
sa inteleg ca acesta era av. din oficiu?!
deci... orice client are dreptul sa renunte la aparator.Recuzat e un fel de a zice.
Si poate face acest lucru chiar, in fata instantei(asta e cel mai penibil moment) pt un aparator. Cand partea zice: renunt la serviciile avocatului meu, din acest moment.nu-mi place cum ma reprezinta,.vreau sa-mi angajez altul
s-a intamplat practic. untr-un fel te descurci(ca avocat) cand te suna clientul si renunta la serviciile tale si altfel cand "ti-o comite" in direct. e cel mai jenant moment.
normal ca poti renunta la serviciile aparatorului tau. nu esti legat pe viata(cauza) de el.
In cazul enuntat de tine, il poate......sau lasa....nu-ti mai zic ca sa nu se supere cineva pe mine...
Si poate face acest lucru chiar, in fata instantei(asta e cel mai penibil moment) pt un aparator. Cand partea zice: renunt la serviciile avocatului meu, din acest moment.nu-mi place cum ma reprezinta,.vreau sa-mi angajez altul

s-a intamplat practic. untr-un fel te descurci(ca avocat) cand te suna clientul si renunta la serviciile tale si altfel cand "ti-o comite" in direct. e cel mai jenant moment.
normal ca poti renunta la serviciile aparatorului tau. nu esti legat pe viata(cauza) de el.
In cazul enuntat de tine, il poate......sau lasa....nu-ti mai zic ca sa nu se supere cineva pe mine...
Z wrote:cum asa ? nu stiam ca avocatul poate fi recuzatangel wrote:2. inculpatul poate recuza avocatul oricandpe motiv ca a fugit de la proces, neavand neamuri printre judecatori/procurori...
era avocat ales, iar mai inainte avusese av din oficiusa inteleg ca acesta era av. din oficiu?!

... e treaba cu rubedenia...
dar...sa fim seriosi nu acesta e considerentul pt care a plecat asa subit. avea o alta cauza la alta instanta.... si era cu arestati. acest client probabil se judeca in libertate. poate a facut cerere sa lase cauza spre sfarsitul sedintei ca sa depuna concluziile scrise. te rog sa nu fii insinuant

se pare ca nu m-ai inteles.:)
avocatul acela se afla in plina sedinta, toate partile prezente, numai ca la un moment dat inculpatul aflat in boxa cere presedintelui permisiunea de a vorbi cu av sau..... iar de aici..... cand presedintele i se adreseaza avocatului inculpatului spunandu-i "aveti cuvantul" ... acesta paraseste sala
angel, hai sa nu incurcam civilul cu penalul
avocatul acela se afla in plina sedinta, toate partile prezente, numai ca la un moment dat inculpatul aflat in boxa cere presedintelui permisiunea de a vorbi cu av sau..... iar de aici..... cand presedintele i se adreseaza avocatului inculpatului spunandu-i "aveti cuvantul" ... acesta paraseste sala

daca apararea e obligatorie, instanta va trebui sa amane cauza, sa faca adresa la barou pentru desemnarea unui avocat din oficiu, caruia ii va asigura timpul necesar pentru studierea dosarului si pregatirea apararii.
in acelasi timp il va amenda pe avocatul care a plecat intempestiv, putand face si adresa la barou in vederea aplicarii, eventual, si a altor sanctiuni...
in acelasi timp il va amenda pe avocatul care a plecat intempestiv, putand face si adresa la barou in vederea aplicarii, eventual, si a altor sanctiuni...
n-am incurcat nimic.Z wrote:se pare ca nu m-ai inteles.:)
daca recitesti, ultimele fraze(cu explicatia, ca e imperios necesar sa se prez. intr-un alt dosar)ti-am pus semnul de ras.Asta e "scoaterea".Nu ca a ri fi normal sa faca asa ceva.Exista o habitudine a unor aparatori de a se scuza asa.Avea semnhul de:

Si dovada a fptului ca e o problema extrem de seriosa, ti-am raspuns la postarea anterioara, care sunt consecintele, ma rog...n-am detaliat sa nu se supere careva pe mine.dar am zis ca putea sa-si angajeze un alt aparator, asta in situatia in care nu dispuneaq onorata...cai de atac...etc.
dar...sanctiunile le-a postat Kynes
am luat problema f in serios, cu exceptia ultimei fraze care avea o nota de umor. imi pare rau daca n-am incadrat-o ca atare. trebuia sa pun ghilimele.si.chiar nu confund cele 2 institutii.
si ceea ce s-a intamplat este de o gravitate majora, chiar daca ti-am zis ca trebuia sa-i dea un distonocalm...(era o gluma)

nu mi s-a intamplat in realitate dragaangel wrote:si ceea ce s-a intamplat este de o gravitate majora

inseamna ca ai citit pe sarite
la pag 226, undeva aproape de jumatatea paginii....incepe cu "Potrivit art. 171 alin 4 teza a II - a, instanta va dispune .............singura premisa a inlocuirii aparatorului ales o reprezinta absenta nejustificata. Pe cale de consecinta, se poate afirma ca ipoteza in care aparatorul ales se prezinta la dezbateri dar refuza sa asigure apararea ori paraseste sala de sedinte nu poate constitui motiv pentru inlocuirea acestuia......."
nu m-am lamurit cu zilele alea, daca procesul a avut loc vinerea si instanta acorda 3 zile pt pregatirea apararii. se pune si uikendu???

la pag 226, undeva aproape de jumatatea paginii....incepe cu "Potrivit art. 171 alin 4 teza a II - a, instanta va dispune .............singura premisa a inlocuirii aparatorului ales o reprezinta absenta nejustificata. Pe cale de consecinta, se poate afirma ca ipoteza in care aparatorul ales se prezinta la dezbateri dar refuza sa asigure apararea ori paraseste sala de sedinte nu poate constitui motiv pentru inlocuirea acestuia......."
nu m-am lamurit cu zilele alea, daca procesul a avut loc vinerea si instanta acorda 3 zile pt pregatirea apararii. se pune si uikendu???

neagu e avocat... si mai bate si campii uneori...
la treaba cu 3 zile... iti dai seama ca nu scrie nicaieri, dar evident ca timpul ala necesar pregatirii apararii trebuie sa fie si util... adica ce folos cu duminica, ca e inchis la arhiva...
problema e oricum doar teoretica, pentru ca pe fond nu se dau termene mai scurte de o saptamana, iar daca era vorba de o arestare, gaseau mintenas un avocat din oficiu pe holurile instantei, sau sunau la barou sa se prezinte pronto ca expira retinerea...
daca vrei sa dai la inm, si de asta studiezi intens neagu, nu-ti mai bate capul si nu "pune la suflet" ce zice el... in schimb, citeste foarte bine codul...
la treaba cu 3 zile... iti dai seama ca nu scrie nicaieri, dar evident ca timpul ala necesar pregatirii apararii trebuie sa fie si util... adica ce folos cu duminica, ca e inchis la arhiva...
problema e oricum doar teoretica, pentru ca pe fond nu se dau termene mai scurte de o saptamana, iar daca era vorba de o arestare, gaseau mintenas un avocat din oficiu pe holurile instantei, sau sunau la barou sa se prezinte pronto ca expira retinerea...
daca vrei sa dai la inm, si de asta studiezi intens neagu, nu-ti mai bate capul si nu "pune la suflet" ce zice el... in schimb, citeste foarte bine codul...