termen de finalizare dosar penal

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
rares85

termen de finalizare dosar penal

Post by rares85 » 20 Jun 2009, 21:00

Buna seara.
Cat poate sa mai dureze finalizarea unui dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate(1,55% si 1,4% alcoolemie in sange) si cu numere provizorii expirate?Deja astept de 10 luni si dosarul se afla la parchet la procuror de 6 luni?Am vre-o sansa sa scap de instanta sau acest timp de asteptare este normal in finalizarea unui dosar pentru acest caz?Din cate am inteles pot face o cerere de urgentare catre procuror,rog ajutor pentru a scrie o asemenea cerere,ce trebuie sa contina?

kinga

Post by kinga » 20 Jun 2009, 21:05

nu scapi de instanta :evil:

si esti sigur ca este deja dosarul la procuror???

ca mai degraba sta politia calare 6 luni pe dosar

rares85

Post by rares85 » 20 Jun 2009, 21:38

Da in luna ianuarie 2009 am fost in audiere la procuror,iar la inceputul luni iunie am fost la secretariatul parchetului unde am dat nr. dosarului si doamna care era acola s-a uitat intr-un registru spunandu-mi ca dosarul este in lucru la procuror si ca pot face o cerere de urgentare dar nu am primit detalii pentru acea cerere deoarece doamna cu care am vorbit era grabita.

kinga

Post by kinga » 20 Jun 2009, 21:47

si cam care ar fi motivele pentru care ai vrea sa scapi de dosar urgent??

esti taximetrist din asta castigi existenta?? nu ai alte surse de venituri ?? ai nevoie musai de permis???

adicatelea in traducere libera.. pentru urgentare iti cam trebuie motive,

tinand cont insa ca este si condus cu beutura si numere expirate...

nu te vad bine

de instanta nu scapi.. in caz fericit condamnare cu suspendarea executarii.. de la data pronuntarii hotarararii 1 an nu vezi permis.. dupa dai examen.. :lol: :lol:

rares85

Post by rares85 » 20 Jun 2009, 22:19

Nu conteaza daca depindeam sau nu de permis dar sa fiu sincerda cam depindeam de acel permis,eu nu am scris pe acest forum pentru a face pe nevinovatul sunt constient ca am gresit si ca trebuie sa-mi asum aceasta gresala doar ca nu mi se pare corect sa primesc o pedeapsa intre 1-5 ani si sa mai astept vreo doi ani pana ajunge dosarul in instanta.Va multumesc pentru raspunsurile anterioare.

kinga

Post by kinga » 20 Jun 2009, 22:29

m-ai inteles gresit.. nu-ti faceam morala

dar... pentru urgentare de regula se insista pe partea cu permisu..

stiu ca e dureros ca dureaza enorm de mult pana cand dosarul ajunge in instanta

dar crede-ma nu esti singurul in aceasta ipostaza.. sunt inca zeci si sute...

asta este sistemu.. politia.. parchetu.. cu asta traim...

uite, un coleg de al meu a facut un accident anul trecut in iunie.. cu masina societatii..vatamare corporala.. 2 colege etccc.. inca nu s-a finalizat dosaru.. si eu nu pot sa fac un pas la asigurator pentru despagubire pentru ca anexa 2 e in dosarul de la parchet..
a trecut un an .. si inca nimic..

Post Reply