justificare absenta la termen avocat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
liloo

justificare absenta la termen avocat

Post by liloo » 18 Jun 2009, 06:00

Am auzit o speta interesanta si as vrea sa vad ce parere aveti si voi.
La primul termen, se pune in vedere avocatului reclamantului sa depuna note scrie prin care sa indice valoarea obiectului pentru a se stabili taxa de timbru si sa arate temeiul actiunii, pentru a se putea califica actiunea (ambiguu formulata).
Paratul cere sa se aplice prevederile art. 108 indice 3 si avocatul sa-i plateasca despagubiri pentru ca s-a amanat judecata din vina lui.
Avocatul se apara spunand ca nu el a redactat cerererea ci clientul sau iar instanta constatand ca actiunea nu este semnata de avocat respinge cererea.
La urmatorul termen avocatul reclamantului lipseste iar paratul reitereaza cererea.
Instanta aplica o amenda avocatului si il obliga si la despagubiri care parat.
Se formuleaza cerere de reexaminare si avocatul depune o adeverinta medicala prin care un medic confirma ca in ziua in care era al doilea termen, avocatul era imobilizat la pat.
In adeverinta se mentioneaza ca s-a eliberat "pentru justificarea absentei".
Intrebarea mea este, ce valoarea are aceasta adeverinta?

In speta expusa, s-a admis cererea de reexaminare a amenzii dar au ramas despagubirile.

observer

Post by observer » 19 Jun 2009, 09:10

Instanta aplica o amenda avocatului si il obliga si la despagubiri care parat.
In Romania? :D

Pai nu e cam aiurea sa il lasi cu despagubirile daca avea omu adeverinta medicala? E valabila nu vad de ce nu ar fi.

De curios cat au fost despagubirile?

liloo

Post by liloo » 28 Jun 2009, 18:01

In Romanica. :-D
Art. 108 indice 3 CPC spune "cu intentie sau din culpa" iar pe adeverinta scria ca avocatul suferea de dispepsie :-D
Nu stiu cat au fost despagubirile dar stiu ca s-a cerut pretul biletelor de calatorie.

observer

Post by observer » 29 Jun 2009, 12:13

Omu era pe buda si judele pac cu amenda. Eu zic ca era caz de forta majora certificat de o autoritate si deci amenda si despagubirile pica.

Nu le-ar da Dumnezeu dispepsie la toti juzii rai.

Post Reply